14 / 05 / 2024

kabenin etrafı imara mı açıldı

kabenin etrafı imara mı açıldı

Yaklaşık 4 yıldır devam eden Kabe’yi Genişletme Projesi gündemden düşmüyor. Milyarlarca dolarlık bütçenin aktarıldığı bu dev proje 1 milyon 6 yüz bin hacmin rahatça ibadet etmesini amaçlıyor.

Anıtkabir’in etrafı imara açılmayacak!

Çankaya Gençlik Caddesi’ndeki bir parselle ilgili Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi ve Çankaya Belediye Meclisi’nde verilen kat yüksekliği kararı, kamuoyunda ‘Anıtkabir’in etrafında kat yüksekliği oluyor, imara açılıyor’ ifadelerine neden oldu.

Salda Gölü'nün imara açılacağı iddiası doğru değil!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bembeyaz kumları ve turkuaz rengiyle göz kamaştıran tabiat harikası Salda Gölü'nün imara açılması veya etrafının betonlaşacağı şeklindeki iddia asla doğru değildir" dedi...

Gaziantep Meclisi'nde yeşil alanların imara açılmasına itiraz!

Gazantep Büyükşehir Belediye Meclisi, yine yeşil alanların imara açılmasını tartıştı. CHP Metro'nun etrafını imara açmaya olanak sağlayacak maddeye itiraz etti.

Arap sermayesi 3. havalimanı etrafına yönelecek!

Türk Arap İlişkileri Uzmanı, Uluslararası İş Forumu (IBM) Başkan Yardımcısı Gazi Mısırlı, Arap sermayesinin 3'üncü Havalimanı etrafında kümeleneceğini söyledi.

Muğla Göcek Koyu imara açıldı mı?

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Muğla'daki Göcek Koyu'ndaki alanların imara açıldığı yönündeki haberlerin asılsız olduğunu belirtilerek, koyda otellerin kurulmasının mevcut mevzuatlara göre mümkün olmadığını ifade etti.

Tarım arazisi nasıl imara açılır?

İmar Kanunu ve yönetmelikleri gereğince bu araziler üzerinde yapılaşmaya izin verilmiyor. Yapılaşmanın mümkün olabilmesi için tarım arazisinin imara açılması gerekiyor. Peki, tarım arazisi nasıl imara açılır? Tarla nasıl arsa olur?

Marmaris'te imara aykırı binalara 15 milyon TL'lik ceza!

Marmaris’te 5 bin bina için imara aykırı olduğu gerekçesi ile yıkım kararı verildi. Acar, "25 yıllık oteli yıkmalı mıyız? Yazık günah değil mi? Ceza kestiğimiz ve yıkım kararı aldığımız çok ciddi büyük tesisler var. Ne yapacağımızı şaşırdık.” dedi.

1938 yılında Sirkeci İstasyonu'nun etrafı açılacak!

1938 yılında Sirkeci Tren İstasyonu'nun etrafı açılacakmış ve Sirkeci'deki meydan da denize kadar genişletilecekmiş. Meydandaki bir takım kulübeler, karpuz - kavun sergisi yerleri de yıktırılacakmış.

Bolu'da 51 bin hektarlık yeşil alan yatırımlar için imara açıldı!

Bolu'da aralarında orman arazilerinin de bulunduğu 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı. Bolu Valisi Aydın Baruş, tahsis edilen alanın Bolu'nun toplam ormanlarının binde beşini geçmediğini söyledi.

Bolu'da 51 bin hektar yeşil alan imara açıldı!

Bolu'da aralarında orman arazilerinin bulunduğu 51 bin hektarlık yeşil alan, turizm yatırımları için imara açıldı. Tahsis edilen alanın Bolu'nun toplam ormanlarının binde beşini geçmediği açıklandı.

Nevşehir Merkez Kale Etrafı TOKİ kura çekimi!

Nevşehir Merkez Kale Etrafı TOKİ kura çekimi bugün saat 10.00'da gerçekleşecek. Ödemeleri 120 ay vade imkanı ile yapılabilen projede 3+1 olarak dizayn edilen daireler bulunuyor.

Gaziantep Sam köy merkezi imara girdi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ağustos ayı meclis toplantısında CHP meclis üyesi Hasan Türk gündem dışı söz alarak, Sam’a yapılan imarı gündeme getirdi. Büyükşehir Belediye Başkan vekili Osman Toprak "Bağ evleri imara girmedi" dedi.

Elazığ Kuzey Çevre Yolu imara açılmalı!

Harput'un eski muhtarı Fevzi Kahraman, şehrin kuzeyinin imara açılması gerektiğini söyledi. Kahraman şehrin kuzeyi için 10 yıllık bir master plan yapmanın ve acilen kuzey çevre yolunun planını çıkarılmasının gerektiğini vurguladı.

kabenin etrafı imara mı açıldı Haberi

kabenin etrafı imara mı açıldı

Yaklaşık 4 yıldır devam eden Kabe’yi Genişletme Projesi gündemden düşmüyor. Milyarlarca dolarlık bütçenin aktarıldığı bu dev proje 1 milyon 6 yüz bin hacmin rahatça ibadet etmesini amaçlıyor. Projenin detayları göz kamaştırırken şehircilik ve planlama yaklaşımı açısından eleştiri almaya devam ediyor.


Suudi Arabistan'ın yeni Kralı Salman bin Abdülaziz geçtiğimiz Temmuz ayının ortalarında Kabe’yi Genişletme Projesi’nin üçüncü fazı için 5 yeni projeyi açıklamıştı. Genişletilmiş haliyle Kabe zemin katta 1,47 milyon metrekare kapalı alana ve 78 yeni giriş kapısına sahip olacak, ibadet (namaz) İçin 6 kat 680 yürüyen merpen, 24 asansör, 21 bin tuvalet ve abdesthane ile hacıların hizmetine sunulacak.


Genişletme Projesi ilk olarak 23 Ocak 2015’te vefat eden Kral Abdullah bin Abdülaziz tarafından 2011 yılında başlatılmıştı. 26,6 milyar dolar maliyeti bulunan inşaat el-Kaide...