02 / 05 / 2024

kaçak arsa tapulu binalar

kaçak arsa tapulu binalar

Kaçak arsa tapulu binalar da dahil olmak üzere kat mülkiyetli ve kat İttifaktı binalar da kentsel dönüşümden yararlanabiliyor. Bu gibi durumlarda çekilecek kredi miktarlarında değişimler söz konusu oluyor...

Bitlis Tatvan'daki kaçak yapılar yıkılıyor!

Bitlis'in Tatvan ilçesinde belediyeye ait arsa üzerinde kaçak olarak yapılan yapılar tek tek yıkılıyor.

Kaçak yapıya arsa değerine göre ceza!

TBMM'de bugün görüşülmeye başlanacak yeni düzenlemeyle kaçak yapılara aykırılığın metrekaresine göre kesilen ceza sistemi değişiyor. Düzenlemeyle arsa değeri de cezalara eklenecek...

5 soruda kaçak yapılar!

Bir arsa üzerinde etkili idarelerin bilgisi dışında yapılan veya imar mevzuatında yer alan uyulması zorunlu kurallara uyulmayarak ruhsat ve eklerine aykırı yapılan yapılar kaçak yapı oluyor. İşte 5 soruda kaçak yapılar...

Ordu Fatsa'da kaçak yapılaşmanın önüne geçilecek!

Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Türkiye’de ilk defa kendilerinin uyguladığı “Kent Bilgi Sistemi” sayesinde beyan vermeyen bina ve arsa sahiplerine tebligat göndererek kaçak yapılaşmanın önüne geçtiklerini söyledi.

Sakarya Karasu'da hazineye ait arsadaki kaçak yapılar yıkıldı!

Karasu'da hazineye ait arsa üzerinde kaçak olarak yapılan iş yerlerinin bazıları yıkıldı. Polis, direniş gösteren bazı iş yeri sahiplerine 'kendiniz kaldırın' dedi.

Üsküdar Mihrimah Sultan Misafirhanesi binası kaçak mı?

İSTANBUL’da Üsküdar Belediyesi tarafından, TÜRGEV’e tahsis edilen Mihrimah Sultan Misafirhanesi’nin, tapu kayıtlarında ‘arsa’ olarak yer aldığı ortaya çıktı. Üsküdar Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Tüfekçi binanın kaçak olduğunu savundu.

Arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Konut kredilerinde bankalar krediyi teminat altına almak için, alınacak evin ya da kredi borçlusu üzerine olan bir başka evin üzerine kendi adlarına ipotek tesis ediyor. Peki, arsa tapulu eve kredi çıkar mı?

Kaçak ev şikayet hattı!

İmar Kanunu gereğince ruhsat alınmadan bir arsa üzerinde yapı inşaatına başlanamıyor. Peki, ruhsatsız olarak başlanan evler nereye şikayet edilir? İşte kaçak ev şikayet hattı..

Kaçak bina nasıl yapılır?

Bir arsa üzerinde yapı inşaatına yasal olarak başlanılabilmesi için belediyeden mimari projesi için ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsat alınmayan yapılar, kaçak oluyor. Peki, kaçak bina nasıl yapılır?

Kaçak ev nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapıya ruhsat almak mümkün oluyor. Öncelikle kaçak yapıya ruhsat almak için yapının bulunduğu arsanın mutlaka tapulu olması gerekiyor. Peki, kaçak ev nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak eve su aboneliği!

Bir arsa üzerinde ev yapılabilmesi için belediyeden ruhsat alınması ve yapının ruhsatına uygun olarak inşa edilmesi gerekiyor. Belediyeden izin alınmadan yapılan yapılara kaçak yapı deniyor. Peki, kaçak eve su aboneliği!

Muharrem Karabulut: Türkiye'nin en büyük sıkıntı kaçak yapılaşma!

Muharrem Karabulut A Gazetesi'ndeki köşesinde kentsel dönüşümü kaleme aldı. Türkiye'nin pek çok metropol kentindeki en büyük sıkıntı kaçak yapılaşma. Vatandaşların tapulu tarlaları, arsaları bile kaçak yapılaşmadan nasibini almış...

Kaçak yapılar uygun hale getirilebilir mi?

Kaçak yapılar uygun hale getirilebilir mi?: Kaçak yapının ruhsata uygun hale getirilebilmesi için bulunduğu arsanın mutlaka tapulu olması gerekiyor. Tabi bu tapu kaçak yapının bulunduğu yerin yapı sahibine ait olmalıdır...

kaçak arsa tapulu binalar Haberi

kaçak arsa tapulu binalar


Kaçak arsa tapulu binalar da dahil olmak üzere kat mülkiyetli ve kat İttifaktı binalar da kentsel dönüşümden yararlanabiliyor. Bu gibi durumlarda çekilecek kredi miktarlarında değişimler söz konusu oluyor. 


Muaf olduğunuz masraf kalemleri 6306 sayılı yasa gereği evini yenileyen kişiler noter masraflarının tamamından muaf tutuluyor. Bina bittikten sonra satışlarda tapu harçlarından muafiyet de kentsel dönüşüm kapsamında yer alıyor. Yenilenen evin veya dükkanın KDV'si de yüzde 1 olarak hesaplanıyor. 


Kredi bloke edili Dönüşümle ilgili olarak, Şehircilik Bakanlığı daire başına 100 bin li- - raya kadar kredi veriyor. 1 kişinin 5'ten fazla evi jffolması durumunda ise rjf kredi 500 bin lirayla sınırlı. Bu kredinin en güzel *yanı ise projenin onayından sonra inşaatlara başlanması ve inşaat ilerledikçe ödemeye dönüşmesi. Bu durum komşunun veya müteahhidin parayı...