02 / 05 / 2024

kaçak yapı affı

kaçak yapı affı

Kaçak yapı ne demektir?: İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olmadan yapılan yapılardır diyebiliriz. Kaçak inşaat cezası ise genellikle, para cezaları ve yıkım cezaları olarak uygulanıyor...

İmar affı beklentisi kaçak yapılaşmayı artırdı! Bodrum'da 989 kaçak yapı yıkıldı!

Yerel seçimler öncesi imar affı beklentisi nedeniyle Bodrum'da kaçak yapıların sayısı yükseldi ve bu zamana kadar toplamda 989 kaçak yapı yıkıldı.

Yeni imar barışı bekleniyor! Kaçak yapılar giderek arttı: İmar affı gelecek mi? 

Yeniden imar affı gelir beklentisiyle son zamanlarda kaçak yapı sayıları yeniden yükselişe geçti. İşte ayrıntılar...

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

İmar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü?

2018 yılında çıkarılan İmar Barışı ile kaçak yapıların kayıt altına alınması planlandı. Peki imar affı kaçak yapı sorununu çözdü mü, yoksa kaçak yapılaşmayı mı özendirdi?

İlyas Terzi'den Ayvacık'ta kaçak yapı inşaatı!

Çanakkale Bağımsız Belediye Başkan Adayı İlyas Terzi'nin Ayvacık'ta devasa bir kaçak yapı yaptırdığı iddia edildi.Terzi "Yapı imar affından faydalandım ve ruhsatlı" sözleriyle kendini savundu.

Yeni kaçak yapılara imar affı yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, SotCA Ödülleri töreninde konuştu. 31 Aralık 2017’den önce yapılmış kaçak yapıların imar barışından yararlanacağını söyleyen Kurum, ''Bu tarihten sonra yapılan kaçak yapılara ise af yok” dedi.

Kaçak yapılara imar affı var mı?

İmar affı ile yaklaşık 13 Milyon yapının imar ve ruhsat sıkıntısı son buluyor. Peki, kaçak yapılara imar affı var mı? İmar affından kimler yararlanabilecek?

Toprak altındaki kaçak yapılara örtülü imar affı getirildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, basit bir plan notunun kapsamını genişleterek kaçak yapılara af çıkardı. İstanbul’da kaçak durumda olan birçok hastane ve okulun bodrum katlarına örtülü imar affı getirildi.

Kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapı olarak tespit edilen yapının, tespit tarihinden itibaren belediye ve valilik tarafından belirlenen süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapıya ruhsat alma süresi!

Kaçak yapının cezası!

Kaçak olarak tespiti yapılmış olan yapıların sahiplerine ve müteahhitlerine ilişkin bir çok yaptırım söz konusu oluyor. Peki, kaçak yapının yaptırımları neler? İşte, kaçak yapının cezası!

Kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde bu aykırılığın giderilmesi için tespit tarihinden itibaren 30 gün veriliyor. Bu süre içerisinde yapıya ruhsat alınması gerekiyor. İşte, kaçak yapı ruhsatlandırma dilekçesi!

Kocaeli'de 2014 yılında 52 kaçak yapı yıkıldı!

İbrahim Karaosmanoğlu, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Tolga Ok ve yönetimini makamında ağırladı. Karaosmanoğlu ziyarette, kaçak yapılaşmaya müsaade etmediklerini belirterek, “2014 yılında 52 kaçak yapı yıktık” dedi.

Kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

Kaçak yapının tespit edilmesi halinde, tespit tarihinden itibaren en çok bir ay içinde, yapı sahibi, yapısını yapı ruhsatına uygun duruma getirmesi ya da yapı ruhsatı alması gerekiyor. Peki, kaçak yapı nasıl ruhsatlandırılır?

kaçak yapı affı Haberi

kaçak yapı affı


Kaçak yapı ne demektir?


Bir arsa veya arazinin üzerine yapılması planlanan inşaatın mutlaka belirtilen hukuki prosedürlere uygun olması gerekiyor. Kaçak yapı ne demektir? sorusuna ise bu noktada; İmar Kanunu yönetmeliklerine ve bir kısım kanunlarca belirlenmiş hükümlere uygun olmadan yapılan yapılardır diyebiliriz. Bir yapının kaçak olmaması için mutlaka inşaat ruhsatı alınarak yapımına başlanması ve en son iskan ruhsatı alınarakta oturuma uygun hale getirilmesi gerekiyor.


Kaçak yapı ne demektir?


Kaçak yapı, kendisine veya başkasına ait bir arsa üzerinde yetkili kurumlardan hukuksal olarak inşaat ruhsatı alınmaması veya ruhsat alındıysa bile ruhsata aykırı bir şekilde inşaatın yapılması durumlarında söz konusu oluyor. Kaçak inşaatlar için İmar Kanunu'nun 26, 27 ve 32. maddelerinde belirtilen bir çok idari yaptırımlar bulunuyor. Bunlar arasında en sıklıkla kullanılan cezalar, para cezaları ve...