05 / 05 / 2024

kaçak yapı tespiti uçak

kaçak yapı tespiti uçak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin üç boyutlu fotoğrafını çekecek. Bu sayede oluşturulacak Türkiye'deki kaçak yapılar tespit edilerek bu konuya çözüm üretilebilecek...

Bursa'da İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama Yarışması’na Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülüne  layık görüldü.

Murat Kurum'dan kaçak yapı açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kaçak yapıyla mücadelede kararlıyız. Özel çevre koruma bölgelerinde 2020 itibarıyla yaklaşık 6 bin 700 kaçak yapı tespiti yaptık. Bir taraftan tespitlerimizi yapıyoruz bir taraftan da yıkım süreçlerini yürütüyoruz" dedi.

İHA ile kaçak yapı tespitine ödül!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İHA ile kaçak yapı tespiti uygulaması, Sağlıklı Şehir Planlaması kategorisinde jüri özel ödülünü aldı.

21 bin kaçak yapı yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiyemizde imar barışına uymayan 21 bin kaçak yapı tespiti gerçekleştirdik. Bu yapıların 8 bini sahil kesiminde yer alıyor. Bunların 850'ye yakınını yıkmış durumdayız ve kararlı bir şekilde 21 bin kaçak yapının yıkımını gerçekleştireceğiz" dedi...

İstanbul'daki kaçak yapılar ilçe ilçe tespit ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kaçak yapılarla mücadeleye devam ediyor. Muğla'da kaçak yapıların tespiti ve yıkılmasının ardından sıra İstanbul'a geldi. İstanbul'da bulunan 4 milyon kaçak yapı uydularla tespit ediliyor.

Adnan Oktar'ın villasındaki kaçak yapılar tespit edildi!

Adnan Oktar grubunun yıllardır kullandığı Kandilli'deki villanın bulunduğu arazide onlarca kaçak yapı tespiti gerçekleştirildi. 

Bingöl'de kaçak yapılar yıkılıyor!

Bingöl Belediyesi, kentin belirli noktalarında kanunsuz bir şekilde yapılmış kaçak yapılara yönelik yıkım çalışmalarına başladı. Dün çarşı merkezinde başlayan çalışmalarla, tespiti yapılan tüm yapıların yıkılacağı vurgulandı.

Şanlıurfa'da kaçak yapı tespiti yapılıyor!

Şanlıurfa'da Maliliye Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, İlçe genelinde sürdürdüğü çalışmalar kapsamında tespit ettikleri kaçak kat fazlasını durdurdu.

Çankaya Belediyesi kaçak yapıları yıkıyor!

Çankaya Belediyesi yıkım ekipleri, artık kaçak yapılara anında müdahale ediyor. Belediye ekiplerinin tespiti ya da vatandaştan gelen şikâyet üzerine belirlenen kaçak yapılara aynı gün müdahale ediliyor.

Denizli Merkezefendi'de kaçak yapıya geçit yok!

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, ilçe sınırları içinde kesinlikle kaçak yapılaşmaya izin verilmeyeceğini, görevli belediye personelinin mahallelerde çalışma yaptığını, kaçak yapıların tespiti halinde savcılığa suç duyurusunda bulunulacağ

Antalya Olimpos'ta kaçak yapılar tespit ediliyor!

Antalya’nın Kumluca ilçesinde zabıta ekipleri tarafından Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespit çalışmaları devam ediyor. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Adrasan ve Olimpos’taki kaçak yapıların tespiti için çalışma başlattı.

Kaçak yapılaşmayı İHA'lar tespit edecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kaçak yapılaşmaları, insansız hava araçlarıyla tespit edecek. "Ortofoto ve Coğrafi Veri Üretim Isı Projesi" kapsamında kentsel alanlarla mevcut durum tespiti çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ortofoto projesi kapsamında 2014-2015 yıllarında kentsel alanlarda, turizm ve kıyı bölgelerinde mevcut durum tespiti yapmaya devam ediyor.Ortofoto ve insansız hava araçları ile kaçak yapılaşmalar tespit edilecek.

kaçak yapı tespiti uçak Haberi

kaçak yapı tespiti uçak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, uçaklara monte edilen özel kameralarla Türkiye'nin üç boyutlu fotoğrafını çekecek. Bu sayede oluşturulacak veri tabanını, kentsel dönüşüm için yapı envanterinin çıkarılmasından deprem sigortası bulunmayan binalara, kıyıdaki kaçak yapılaşmalardan adres karışıklıklarına kadar birçok soruna çözüm getirecek. Özel kameraların monte edildiği uçaklar, gelecek yıl nisan-ekim arasında periyodik havalanarak Türkiye'yi fotoğraflayacak. Oluşturulacak yüksek çözünürlüklü görüntü veri tabanıyla, kentsel dönüşüm alanlarındaki yapı envanteri tespit edilecek. Arazi ve bina yüksekliklerinden kaynaklanan koordinat hataları düzeltilecek. 

Doğal Afet Sigortaları Kurumu, harita veri tabanından, binaların zorunlu deprem sigortasının bulunup bulunmadığını görebilecek. 


Sigortası bulunmayan binalar için ise uyarı yapılacak. Sistemle, afet öncesi ve sonrası çekilen görüntüler karşılaştırılarak, ne kadar hasar oluştuğu anında belirlenecek. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü...