05 / 05 / 2024

kadastral harita

kadastral harita

Kadastro paftası ve kadastral harita olarak da bilinen tapu haritası nedir, detayları haberimizde...

Agf Harita Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agf Harita Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 50 bin TL sermaye bedeli ile Arda Gürel Fırlarer ve Zafer Çelik ortaklığında kuruldu.

Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Ayk Bilgin Harita İnşaat Otomotiv Gayrimenkul Ticaret Anonim Şirketi’nin merkez nakli Ümraniye’de yapıldı.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Yönetmelik 2021 bugünkü 31609 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atayıl Harita İnşaat Proje Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Atayıl Harita İnşaat Proje Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi Üsküdar’da  50 bin TL sermaye bedeli ile Ertan Selçuk Atalay tarafından kuruldu.

Ersel Harita Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ersel Harita Gayrimenkul Danışmanlık Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Bostan tarafından kuruldu.

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Lejant Harita Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Batuhan Gengeç ve İshak Damar ortaklığında kuruldu.

Efg Yol İnşaat Asfalt Harita Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Efg Yol İnşaat Asfalt Harita Ve Mühendislik Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Arnavutköy'de 200 bin TL sermaye bedeli ile Ferudun Gürbüz tarafından kuruldu.

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun TBMM'de yasalaştı.

Boyut Planlama İnşaat Harita Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Boyut Planlama İnşaat Harita Limited Şirketi'nin merkez nakli bugün gerçekleştirildi. Boyut Planlama İnşaat Harita Limited Şirketi'nin merkezi Küçükçekmece'de yapıldı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına ilişkin kanun teklifi yasalaştı!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne, TBMM Genel Kurulu'ndan onay çıktı ve yasal hale geldi.

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası tescil yönetmeliğinde değişiklik!

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Lisanslı Harita ve Kadastro Mühendisleri ve Büroları Tescil Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Yönetmelik bugünkü 31447 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif kabul edildi! 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi. 

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri Kanunu'nda değişiklik teklifi!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'de onaylandı.

kadastral harita Haberi

kadastral harita

Tapu haritası nedir?

Parsellerin geometrik şekillerini gösteren ve belirli ölçekte çizilmiş haritaya tapu haritası deniyor. Kadastro paftası ve kadastral harita da denen harita, imar, kamulaştırma haritaları da tapuya tescil edilmekle tapu haritası vasfını kazanır.


Tapu haritası, bir bölgedeki tüm emlağın yani arsa ve binaların haritasıdır. Kadastro kayıtlarının parçası olan tapu haritası, tapu dairesindeki kayıtlı mülklerin konumu ve sınırların resmi kanıtı niteliğindedir. 


Haritada arsaların sınırları ve kayıt numaraları, belediye sınırları, binalar ve arazinin kullanım amacı kaydedilebilir. Kadastral haritalarin üretilmesi için arazi ölçümleri yapıldığı gibi havadan fotoğraf alımı da kullanılır. Bu ölçümler geodezik ve fotogrametrik bilgisayar programlarla haritalara dönüştürülür.


Kadastro haritaları altyapı yatırımlarının belirlenmesinde, uzun vadeli jeolojik ve ekolojik çalışmalarda da gözününe alınıyor. Kadastro haritalarında bölge isimleri, parsel ve tapu numaraları, mevcut yapıların yerleri bitişik...