04 / 05 / 2024

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı

9 Temmuz 1987 yılında Resmi Gazete'ye yayımlanan 19512 sayılı ve 3402 Kanun no'lu Kadastro Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Kocaeli'de riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

Son dönemlerde sık sık gündeme gelen kentsel dönüşümde öncelikli bölgelerin belirlenmesi için 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremi'nin merkez üssü Kocaeli'de, riskli yapıların belirlenmesi için binaların röntgenleri çekiliyor!

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

Deprem bölgelerinin yeniden inşasının yanı sıra Marmara Bölgesi’nde hızlanan kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat kamyonu satışları ilk yarıda yüzde 54 yükseldi. İşte detaylar...

Prof. Dr. Celal Şengör resmen uyardı: Türkiye ciddi bir deprem tehdidi altında! Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti!

Prof. Dr. Celal Şengör, Türkiye’nin farklı bölgelerinin deprem riski altında olduğuna dikkat çekti ve yaptığı açıklamada Ege ve Doğu Anadolu'yu işaret etti. İşte Şengör'ün o açıklamaları...

Kahramanmaraş depremi sonrası harita değişti! İşte güncel harita

Yüzyılın en büyük depremi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkez üslü zelzele Türkiye haritasını değiştirdi. Güneydoğu ve Akdeniz bölgelerinin son halini haberimizde görebilirsiniz.

Elektrik borcu olanlar dikkat! Artık silinebilir

TBMM Genel Kurulunda, ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi ele alınacak. Bu kapsamda 2006’da elektrik dağıtım bölgelerinin özelleştirilmesinin ardından o dönem tahsil edilemeyen 1,6 milyar TL’lik borç için yeni bir yapılandırma geldiği bildirildi. Yapılandırmanın anapara üzerinden 36 ay taksitle

Rusların konuttaki yeni rotası İstanbul ve İzmir!

Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından uygulanan yaptırımların Rus yatırımlarındaki rotaya yansıyacağı belirtiliyor. RTİB Başkanı Naki Karaaslan, Rusya'nın özellikle konut yatırımlarındaki yeni bölgelerinin İstanbul ve İzmir olacağını vurguladı. 

Hasarlı binalar ile ilgili yeni öneri!

TBMM’nin hazırladığı yeni deprem yol haritasında başta İstanbul olmak üzere riskli bölgelerin belirlenmesi ve bu bölgelerde yer alan binaların satışının önlenmesini talep etti. 

Türkmen bölgelerinin imarı için 10 milyar Irak dinarı ayrıldı!

ITC Milletvekili Erşat Salihi yaptığı açıklamada 2021 mali bütçesinden Türkmen bölgeleri için 6 milyon dolar ayrıldığını belirtti.

Lisanslı harita kadastro mühendisleri ve bürolarına yönelik teklif komisyonda!

Lisanslı Harita Kadastro Mühendisleri ve Büroları Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonundaki görüşmeleri başladı.

Malatya'nın depremden etkilenen bölgelerinin çehresi yeni konutlarla değişiyor!

Malatya'da merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli 24 Ocak 2020 tarihinde yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremden etkilenen bölgenin çehresi yeni yatırımlarla değişti.

OSB'lerde yatırımcılara emlak vergisi muafiyeti ve indirimli arsa tahsisi fırsatı!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, organize sanayi bölgelerinin (OSB) yatırım teşvik avantajları ve bürokrasiden uzak "tek durak ofis" hizmeti anlayışıyla yatırımcılara önemli imkanlar sunduğunu vurguladı. 

Şanlıurfa Karaköprü Tapu Müdürlüğünce yaklaşık 5 milyon TL'lik sahtecilik önlendi!

Şanlıurfa Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne bağlı Karaköprü Tapu Müdürlüğünce yaklaşık 5 milyon TL'lik sahtecilik önlendi...

İzmir'de ikinci havalimanı yapılması için yürütülen çalışmalar mecliste!

İzmir'in kuzey bölgelerinin ihtiyacına yönelik olarak ikinci bir havalimanı yapılmasına dair yürütülen çalışmalar meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı Haberi

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı

Kadastro Kanunu!


BİRİNCİ BÖLÜM 

Genel İlke 

Amaç 

MADDE 1. — Bu Kanunun amacı, memleketin kadastral topoğrafik haritasına dayalı olarak taşınmaz malların sınırlarını arazi ve harita üzerinde belirterek hukuki durumlannı tespit etmek ve bu suretle Türk Medenî Kanununun öngördüğü tapu sicilini kurmaktır. 


İKİNCİ BÖLÜM 

Kadastro Çalışmaları 

Kadastro bölgelerinin belirlenmesi ve ilanı 

MADDE 2. — Her ilin merkez ilçesi île diğer ilçelerinin idarî sınırları içinde kalan yer­er kadastro bölgelerini teşkil eder. 

Kadastrosu yapılacak bölgeler ana plana uygun olarak Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve bağlı bulunduğu Bakanın onayı ile belirlenir. 

Kadastrosuna başlanacak bölgeler en az bir ay önceden Resmî Gazete, Radyo veya Televizyonda, bölge merkezi ve bağlı bulunduğu ilde, varsa yerel gazetede ilan olunur ve ayrıca alışılmış vasıtalarla duyurulur. 


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu 

MADDE 3. — Kadastro ekibi; en az iki...