05 / 05 / 2024

kadastro çalışması nedir

kadastro çalışması nedir

Posta yazarı Tamer Heper 'Babama ait arazilerin mevkisinde kadastro çalışması yapılırken, ağabeylerim bu yerleri şahitler getirerek bölüşmüş. Bana çok küçük bir yer kaldı. Ağabeyim arazisine ‘ev yaptığımız’ iddiasıyla dava açtı. Üst mahkemede karar bozuldu. Sonucu sizce ne olur?' sorusunu cevapladı.

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Antakya Alahan'da 229 dönümün kadastro çalışması tamam!

Sarı, " Vatandaşlarımızın bu mağduriyetini gidermek için merkez Antakya ilçesi Alahan Mahallesi'nde bulunan ve 1926'da kadastro harici bırakılan alanın tespitini yaptık. Bu alanda 229 dönümlük bölümün kadastro çalışmalarını tamamladık." dedi.

Antalya Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı!

Antalya’da yaklaşık 80 yıl önce yapılan tarihi Aksu Köprüsü’nde restorasyon çalışması başladı. Köprü yaklaşık 1 asır önce yapılırken olası depremde yıkılmasın diye ayaklarına silindir bilyeler konulmuş...

Ümraniye'de İSKİ çalışması sırasında doğalgaz borusu delindi!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunun bulunduğu Üsküdar'ın Kısıklı semtinde İSKİ çalışması sırasında doğalgaz borusu delindi. Çevreye yayılan koku paniğe neden olurken, İGDAŞ ekipleri müdahale ederek doğalgaz vanasını kapatt

Pertevniyal yaya üst geçidi kaldırılma çalışması başladı!

İBB tarafından ana yollar üzerinde bulunan üst geçitlerin yerine yayaların kolay ulaşımının sağlanması için sinyalli geçit düzenlemesi kapsamında, Pertevniyal Lisesi'nin önünde bulunan yaya üst geçidi kaldırma çalışması başladı.

İncesu yan yol çalışmasına başladı!

İncesu yan yol çalışmasına başladı. Mülkiyetleri İncesu Belediyesi'ne ait olan Saraycık Mahallesinde vatandaşların güvenliğinin sağlanması için; yan yolları parsellerden ayırarak 100 metre uzunluğunda taş duvar yapımını gerçekleşti.

Erzurum'da doğa, kış ve inanç turizmi tanıtım çalışması yapılıyor!

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen: Erzurum’da doğa, kış ve inanç turizmiyle alakalı tanıtım çalışması yapıyoruz. Şehrimizdeki beş bin yatak kapasitesini 20 bine çıkarmayı planlıyoruz.

Çayırova’da Deprem Zemin Etüdü çalışması yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı Zemin ve Deprem İnceleme Müdürlüğü Çayırova’da zemin çalışması yapacak. Bu kapsamda Çayırova genelinde zemin etüdü yapılan alanların raporu çıkarılacak.

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor!

Marmaris'te otellerin bahçesinde yol açma çalışması yapılıyor. Marmaris'te imar planına göre 5 ve 4 yıldızlı otellerin bahçelerinden geçtiği tespit edilen yolun açılması için belediye ekipleri çalışma yapıyor

Bursa'da doğalgaz çalışmasından sızan gaz alev aldı!

Alınan bilgiye göre, Bursa'da iş makinesiyle altyapı çalışması için kazı yapılırken delinen borudan sızan doğalgaz alev aldı. İtfaiye ekipleri, apartmanların boyunu aşan alevleri söndürmeye çalışıyor.

Avrasya Tüneli kavşak çalışması bu akşam başlıyor!

Metro inşaatlarının hızla ilerlediği İstanbul'da iki yakayı denizin altında ikinci kez birbirine bağlayacak tüp geçiş Avrasya Tüneli'nde son adımlar atılıyor. Avrasya Tüneli kavşak çalışması bu gece Samatya Kavşağı’nda başlayacak. İşte detaylar...

Yakakent'te alt yapı çalışması başlıyor!

Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, "Büyük bir altyapı çalışmasını İlçemize kazandırıyoruz. Bu çalışmalar esnasında zaman zaman zorluklarla ve aksaklıklarla karşılaşabiliriz. Bu noktada halkımızından işbirliği, sabır ve anlayış bekliyorum" dedi.

Gerger'de imar planı çalışması başlatıldı!

Gerger İlçe Belediye Başkanı Zeynel Aslan. 'İlçemizdeki en son imar çalışması 2012 yılında yapılmıştır. Ama bu çalışmada Alican Alibekran, Bahçeler ve Çivento mahalleleri yer almamıştır' dedi.

kadastro çalışması nedir Haberi

kadastro çalışması nedir

Posta yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde 'Babama ait arazilerin bulunduğu mevkide kadastro çalışması yapılırken, ağabeylerim bu yerleri şahitler getirerek bölüşmüşler. Bana ise onlara göre çok ama çok küçük bir yer kaldı. Sonra büyük ağabeyim kendi arazisine ‘ev yaptığımız’ iddiasıyla dava açtı. Davayı kazandı ama üst mahkemede karar bozuldu. Bunun sonucu sizce ne olur?' sorusunu yanıtladı.

Babama ait arazilerin bulunduğu mevkide kadastro çalışması yapılırken, ağabeylerim bu yerleri şahitler getirerek bölüşmüşler. Bana ise onlara göre çok ama çok küçük bir yer kaldı. Sonra büyük ağabeyim kendi arazisine ‘ev yaptığımız’ iddiasıyla dava açtı. Davayı kazandı ama üst mahkemede karar bozuldu. Bunun sonucu sizce ne olur? l Rumuz Cemal.

***

Okuyucularım yadırgamasın, bugüne kadar ‘rumuz’ diye bir imza koymadım. Vatandaşın sorunu kendine özel olduğu...