06 / 05 / 2024

Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu

Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu

Bir kadastro ekibi kimlerden oluşur? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Kadastro Kanunu!

9 Temmuz 1987 yılında Resmi Gazete'ye yayımlanan 19512 sayılı ve 3402 Kanun no'lu Kadastro Kanunu için haberimizi inceleyebilirsiniz....

Harita kadastro çalışmaları nasıl yapılır? Harita aletlerinin özellikleri ve ölçümü nedir?

Sürekli gelişmekte olan şehir ve köylerde tapuları yenilemek için yapılan harita kadastro çalışmaları önemli bir süreçtir. Günümüzde de bu çalışmalar yürütülerek eski tapular kaldırılarak yenileri verilmektedir. Bu durumda harita kadastro nedir ve nasıl yapılır soruları önem kazanıyor. 

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü acil olarak duyurdu! 202 personel alımı yapılacak! İşte detaylar!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü personel alımı yapacak. Boş olan kadrolara personel alımı yapılacak. Tapu ve Kadastro, Lisans ve Ön Lisans mezunu 202 sözleşmeli personel alımı gerçekleştirecektir. İşte detaylar!

Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay Lübnan'da sahra hastanesi kuracak!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Lübnan'da yaşanan patlamaya ilişkin, Sağlık Bakanlığı, AFAD ve Kızılay aracılığıyla bölgeye arama kurtarma ekibi ve acil sağlık personeli sevk edilmekte, Sahra Hastanesi kurulumu planlanmakta" dedi...

Kadastro Haritaları ve Tapu Sicili Yönetmeliği'nde değişiklik!

Kadastro Haritalarının Yeniden Düzenlenmesi ve Tapu Sicilinde Gerekli Düzeltmelerin Yapılmasında Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik kapsamında değişiklik yapıldı..

Deniz Kadastro Mühendisliği İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Deniz Kadastro Mühendisliği İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz’da 50 bin TL sermaye bedeli ile Zeynep Bayramoğlu tarafından kuruldu.

Tapu ve kadastro harçları 2018 belli oldu!

2018 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

Çevre ve Şehircilik ile Tapu ve Kadastro'dan 5 kişi ihraç edildi!

Olağanüstü hal kapsamında hazırlanan 695 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre ve Şehircilik ile Tapu ve Kadastro'dan 5 kişi ihraç edildi..

Tapu ve Kadastro'dan 2 kişi göreve iade edildi!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Tapu ve Kadastro'dan 2 kişi göreve iade edildi..

Harita ve kadastro mühendislerinden emlak vergisi uyarısı!

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi, emlak vergisi oranlarında yüzde 500’lere varan vergi artışlarına karşı uyardı.

Danfoss Türkiye ve Cantaş Soğutma CO2 eğitimi aldı!

Danfoss Türkiye soğutma teknik ekibi ve Cantaş Soğutma, bir hafta süren ileri seviye CO2 soğutma eğitimi için Danimarka’da buluştu. Eğitim, Danfoss ve Jutland Teknik Üniversitesi iş birliğinde düzenlendi.

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı tespit edildi. 6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 24 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

Eskişehir Tapu ve Kadastro'nun yeni binası ihale aşamasında!

Eskişehir Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç, Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü'nün 170. yıldönümüne yönelik açıklamalarda bulundu.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 170 yaşında!

Tapu ve Kadastro Genel Müdür Vekili Kanal: "170 yıllık tecrübesiyle mülkiyet ve buna ilişkin hakların tesisiyle görevli olan kurumumuz, özellikle son dönemlerde teknolojik altyapısını güçlendirmesi ile sunduğu hizmet kalitesini arttırmıştır" dedi.

Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu Haberi

Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu

Kadastro ekibi kimlerden oluşur?

Kadastro, bir ülkedeki her çeşit arazi ve mülk yerinin, alanının, sınırlarının ve değerlerinin devlet eliyle belirlenip plana bağlanması işine deniyor. Kadastro işleminin yapılabilmesi için, bir ekip oluşturuluyor. Peki kadastro ekibi kimlerden oluşur, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu hakkında detaylı hükümler Kadastro Kanunun kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, ekip en az iki kadastro teknisyeni, mahalle veya köy muhtarı ile üç bilirkişiden oluşuyor.


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu 

MADDE 3. — Kadastro ekibi; en az iki kadastro teknisyeni, mahalle veya köy muhtarı ile üç bilirkişiden oluşur. 


Muhtarın diğer bir kadastro ekibi ile çalışması veya herhangi bir sebeple hazır bulunmaması halinde, yerine kanunî vekili katılır. 


Belediyesi olan yerlerde belediye meclisi, köylerde ise köy derneği tarafından en geç onbeş gün içinde...