06 / 05 / 2024

kadastro ekipleri

kadastro ekipleri

Bir kadastro ekibi kimlerden oluşur? Merak ediyorsanız, yanıtı ve detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Altınordu Belediyesi 2B komisyonu kurdu!

Altınordu Belediye Meclisi, 2B arazileri için kadastro çalışmalarında kadastro ekipleri ile görev yapmak üzere Alınca, Ali Sayvan, Gerce ve Hürriyet Mahallesi bilirkişi seçimleri yapıldı.

Kadastro bilirkişi ücretleri!

Kadastro çalışma alanı içerisindeki taşınmaz malların sınırlandırma ve tespitlerinde bilgisine başvurulmak üzere, kadastro ekipleri görevlendirilebiliyor. Peki, kadastro bilirkişi ücretleri nasıl ödenir? İşte kadastro bilirkişi ücretleri..

Ankara Gölbaşı tarım ve kadastro yollarında tadilat yapılıyor!

Gölbaşı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri mahallerde bulunan tarım ve kadastro yollarında tadilat ve onarım çalışması yapıyor.

Gölbaşı Kadastro yollarında çalışma!

Ankara Gölbaşı Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü ekipleri Gölbek, Selametli, Karagedik, Oğulbey, Karaoğlan mahallerinde bulunan tarım ve kadastro yollarında yenileme, onarım ve büz çalışması yapıyor.

Maliye ekipleri sezonluk kiraya verilen evlerin peşine düştü!

Maliye ekipleri sezonluk kiraya verilen evlerin peşine düştü. maliye Bakanlığı, Belediyeler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tapu ve Kadastro Müdürlüğü gibi kurumlar şehirlerde imar geçen yerler için ortak çalışma yapacak.

Kadastro davalarında harç!

Kadastro hakimi, dava harcı, yargılama giderlerinin tespit ve hesaplanmasında ilgili taşınmaz mala ait son beyan dönemi emlak vergisi değerini esas alıyor. İşte kadastro davalarında harç esasları...

Kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi!

Temyiz dilekçesi ile idare ve vergi mahkemelerinin bazı kararlarına karşı bölge idare mahkemesine itiraz edilebiliyor. Temyiz isteminin süresinde yapılması gerekiyor. İşte Kadastro mahkemesi temyiz süresi ve kadastro mahkemesi temyiz dilekçesi...

Kadastro mahkemesi dilekçe örneği!

Kadastro itirazlarının; kadastro tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren başlayan 30 gün içerisinde yapılması bir dilekçe ile yapılması gerekiyor. İşte kadastro mahkemesi dilekçe örneği..

Kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro itirazı; tahdit ve tespitleri askı ilanına çıkarılmasından itibaren belli bir içerisinde yapılması gerekiyor. Yapılacak itirazın yazılı bir belge olan dilekçe ile beyan edilmesi gerekiyor. Peki, kadastro mahkemesine nasıl dava açılır?

Kadastro askı ilanı nedir?

Kadastro müdürü, kadastro tutanaklarına göre yapılan tespitlere dayanarak, askı cetvellerini düzenler; bu cetvelleri ilan eder. Peki, kadastro askı ilanı nedir? Kadastro askı ilanı süresi ne kadardır?

Kadastro tutanaklarına itiraz süresi!

Dava açılmayan kadastro tutanaklarına ait sınırlandırma ve tespitler kesinleşiyor. Peki, kadastro tutanaklarına itiraz süresi ne kadardır? İşte Kadastro Kanunu kapsamında yer alan itiraz esasları..

Tapu ve kadastro döner sermayesinde değişiklik yapıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Tapu ve kadastro döner sermayesinde neler değişti?

Tapu ve Kadastro döner sermaye işletmesine yeni düzenleme!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun'da Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Tasarıyla, döner sermaye işletmelerinin hizmet ve faaliyetlerinden hizmet bedeli yeniden düzenleniyor...

kadastro ekipleri Haberi

kadastro ekipleri

Kadastro ekibi kimlerden oluşur?

Kadastro, bir ülkedeki her çeşit arazi ve mülk yerinin, alanının, sınırlarının ve değerlerinin devlet eliyle belirlenip plana bağlanması işine deniyor. Kadastro işleminin yapılabilmesi için, bir ekip oluşturuluyor. Peki kadastro ekibi kimlerden oluşur, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu hakkında detaylı hükümler Kadastro Kanunun kapsamında yer alıyor. Kanuna göre, ekip en az iki kadastro teknisyeni, mahalle veya köy muhtarı ile üç bilirkişiden oluşuyor.


Kadastro ekibi ve komisyonun kuruluşu 

MADDE 3. — Kadastro ekibi; en az iki kadastro teknisyeni, mahalle veya köy muhtarı ile üç bilirkişiden oluşur. 


Muhtarın diğer bir kadastro ekibi ile çalışması veya herhangi bir sebeple hazır bulunmaması halinde, yerine kanunî vekili katılır. 


Belediyesi olan yerlerde belediye meclisi, köylerde ise köy derneği tarafından en geç onbeş gün içinde...