27 / 04 / 2024

kadastro harç oranı 2014

kadastro harç oranı 2014

2014 yılında uygulanacak kadastro harç oranları nelerdir? 2014 yılında aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler için yüzde kaç oranında harç tahsil edilecek?

Yeniden değerleme oranı Resmi Gazete'de! Vergi, harç ve cezalara yüzde 58,46 zam geliyor! 

Yeniden değerleme oranı, bugünkü 32380 Sayılı Resmi Gazete'de  yüzde 58,46 olarak tespit edildi. İşte ayrıntılar ve o tebliğ...

1 Ocak'tan itibaren vergi, harç ve cezalar yüzde 58,46 artacak! Hangi vergi ne kadar olacak? 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeniden değerleme oranında değişiklik yapmazsa, 1 Ocak 2024'ten itibaren vergi, ceza ve harçlardaki zam yüzde 58,46 olacak. Peki hangi vergi kaç TL'ye yükselecek? 

GİB'den yeniden değerleme oranı açıklaması!

2023 yılı için üçüncü geçici vergi dönemi yeniden değerleme oranı %34,80 olarak belirlendi. Gelir İdaresi Başkanlığı bu konuda ilgili sirküleri yayına aldı. Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), vergi, harç ve ceza miktarlarıyla ilgili olarak yapılan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Yeni yılda vergi, ceza ve harçlara yüzde 60 zam geliyor! Zamları duyanlar kulaklarına inanamayacak!

Türkiye, 2024’e zamla girecek. Yeni yılda Emlak Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, MTV, çeşitli harçlar, araç muayene tutarı, Gelir Vergisi tarife dilimleri ve idari cezalar, ekim ayı sonundaki bir yıllık ortalama Yİ-ÜFE artışı kadar olan yeniden değerleme oranında zam yapılacak.

Yeni harç tutarları Resmi Gazete'de yayımlandı! O tarihten itibaren geçerli olacak!

Harçlar Kanununa bağlı tarifelerdeki bazı maktu harçların yüzde 50 oranında artırılmasına yönelik yeni tutarlar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu! 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar?

Pasaport 2023 harç ücreti belli oldu. Bu sene  pasaport harç ücretleri bu yıl yüzde 122 oranında artış yaşadı.. Peki, 1-2-3-10 yıllık pasaport harç ve defter ücretleri ne kadar? İşte 2023 pasaport fiyat ücreti...

Milyonlarca kişiye vergi şoku! Yüzde 61,5 zamlanıyor! Evi, iş yeri, arsası olanlar dikkat!

2023 yılında emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçları önemli oranlarda zamlanacak. İşte emlak, çevre temizlik vergileri ve tapu kadastro harçlarına gelecek o zam...

Vergi ve harçlara rekor zam geliyor! Pasaport ücreti, trafik cezaları ve ehliyet harcı tam bu kadar olacak!

Yeniden değerleme oranı 2022 yılı için yüzde 122,93 şeklinde belirlendi. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi ve harçlara gelecek zamlar...

Vergi, harç ve cezalarda 2023 zammı belli oldu!

Ekim ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasından sonra yeniden değerleme oranı da belli oldu. Vergi, harç ve cezalardaki artışı belirleyen yeniden değerleme oranı TÜİK 'in açıkladığı verilerle beraber yüzde 122,93 oldu.

Vergi, harç ve cezalara okkalı zam kapıda! 2023 tarifesi belli oldu! İşte kalem kalem yeni harç ve cezalar...

Vergi, harç ve cezalarda belirleyici olan yeniden değerleme oranı 12 aylık üretici fiyatlarındaki yükselişe göre yüzde 122,93 olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Aplikasyon harcı 2021!

İmar ve Kadastro Harçları ile aplikasyon işlemi için ödenecek harçlar da belli oldu. Peki, aplikasyon harcı 2021'de ne kadar oldu? İşte aplikasyon harcı 2021...

kadastro harç oranı 2014 Haberi

kadastro harç oranı 2014

Kadastro harç oranları 2014!

2014 yılında uygulanacak kadastro harç oranlarına göre aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler ile tespitte hazır binde 13,66 oranında harç tahsil ediliyor.


Diğer kadastro ve tapulama işlemleri harç oranları şu şekilde sıralanıyor:


Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda tapu siciline tescil edilen bazı gayrimenkullerde kayıtlı değer üzerinden:


a)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname verenlere, tapulamada tespitte hazır bulunanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanmasında veya tapulanmasında, (Binde 6,83)


b)Tapuda murisi veya kendisi adına kayıtlı olup da kadastroda beyanname vermeyenlere, tapulamada tespitte hazır bulunmayanlara ait gayrimenkullerin kadastrolanması veya tapulanmasında, (Binde 11,38)


c)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname verenler ile tespitte hazır bulunanlardan, (Binde 9,10)


d)Aslen senetsiz gayrimenkullerin zilyedi adına kadastrolanması veya tapulanmasında, beyanname vermeyenler ile tespitte...