04 / 05 / 2024

kadastro harçları nelerdir

kadastro harçları nelerdir

Kadastro ile ilgili yapılacak işlemler için Kadastro Müdürlüklerine gerekli belgeler ile müracaat edilmesi ve kadastro harcının ödenmesi gerekiyor. Peki kadastro harcı ne kadar? İşte kadastro harçları 2014..

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Bir gayrimenkulün aplikasyonunu yaptırmak isteyenler bu sene ne kadar harç ödeyeceklerini merak ediyor. 2022 harçları Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce açıklandı. Peki, aplikasyon harçları 2022 ne kadar?

Tapu ve Kadastro Harçları 2021!

2021 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2021...

İcra ve iflas harçları 2020!

İcraya başvuran kişilerin belli oranlarda harç ödemeleri gerekiyor. Peki, icraya başvurma harcı 2020 ne kadar oldu? İşte icra ve iflas harçları 2020..

2020 imar harçları belli oldu!

2020 imar harçları belli oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar Müdürlüğü tarafından 2020 yılında uygulanacak hizmet tarifesi açıklandı..

Tapu devir harçları 2020!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2020 ne kadar? 2020'de tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

Tapu ve Kadastro Harçları 2020!

2020 yılında Tapu ve Kadastro İşlemlerinden alınacak harçlar belli oldu. İşte Tapu ve Kadastro Harçları 2020...

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84!

Harçlar Kanunu Genel Tebliği Seri No:84, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Tapu harçlarında yeni hedef 16 milyar TL!

Emlak uzmanı Özelmacıklı, “Tapu harçlarından elde edilecek olan gelirleri incelediğimizde 2019 hedefine yakın bir harç geliri belirlendiğini görüyoruz. Tapu harçlarında sağlanan yüzde 25 indirim ve satışların düşmesi sonucunda 2019 yılı hedefi 16 milyar 433 milyon 598 bin lira" dedi...

Tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları!

Gayrimenkullerin kütükleri ile ilgili Tapu ve Kadastro Müdürlükleri'nde yapılan işlemler yapılan tüm işlemler için harç ödeniyor. Peki, 2019 yılında tapuda kimler ne kadar harç ödeyecek? İşte tapuda yapılabilecek 35 işlem ve harçları...

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Tapu devir harçları 2019!

Taşınmaz malların tapularının devir işlemleri satış yolu ile ve bağış yolu ile yapılabiliyor. Peki, tapu devir harçları 2019 ne kadar? 2019'da tapu satışı için ne kadar ödeme yapılacak? Tapu bağışı için ne kadar ödeme yapılacak?

kadastro harçları nelerdir Haberi

kadastro harçları nelerdir

Kadastro harçları 2014!

Kadastro Müdürlüklerine işlem yaptırmak isteyenlerin bizzat veya vekilleri, varsa kanuni temsilcisi vasıtası ile önce kadastro müdürü veya görevlendirilen bir personele gerekli belgeleriyle birlikte müracaat ederek ne tür işlem yapmak istediklerini bildirmeleri gerekiyor.


İşlemin tamamlanabilmesi için yapılacak işlemde gerekli olan belgelerin temin edilmesi ve kadastro harç oranının ödenmesi gerekiyor. Peki, kadastro İşlemleri nelerdir?


Kadastro işlemleri nelerdir?

- Plan örneği

- Yer gösterme

- Aplikasyon

- Cins değişikliği,

- İrtifak hakkı

- Birleştirme işlemleri

- Tescile konu olan harita ve planların kontrolü

- Ayırma haritaları

- Yola terk haritaları

- Yoldan İhdas haritaları

- Sınırlandırma haritaları

- Parselasyon haritaları

- Kamulaştırma haritaları

- Köy yerleşim haritaları

- Ormanlara ilişkin uygulama

- Yabancı uyruklu gerçek kişilerin Türkiye'de taşınmaz edinimleri

- Yabancı tüzel kişiliğe sahip ticaret şirketlerinin edinimleri

- Transfer

- Karşılıklılık


Kadastro harçları ne kadar?

Kadastro ve tapulama işlemleri:

Kadastro ve tapulama işlemleri sonucunda...