04 / 05 / 2024

kadastro işlemleri harç oranları

kadastro işlemleri harç oranları

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, İstanbul Vergi İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinde yer alıyor. İşte, tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2013 bu haberde...

Tapu işlemlerine deprem güncellemesi! Tapu ve kadastro işlemleri artık bu şekilde yapılıyor! Hemen bakın!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce afetlerde tapu ve kadastro işlemlerinin aksamaması amacıyla tasarlanan mobil tır, görevini depremden etkilenen illerde sürdürüyor. 

Tapu Kadastro teknik belge harçları 2022!

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nden alınacak her teknik belge için belli miktarlarda harç ödemesi yapılıyor. Peki, bu sene Tapu Kadastro teknik belge harçları ne kadar oldu?

Kentsel dönüşüm tapu harcı iade işlemleri 2018!

Kentsel dönüşümde alınan gayrimenkuller için ödenen tapu devir harçları geri alınabiliyor. Peki, kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi nasıl alınır? İşte kentsel dönüşüm tapu harcı iadesi işlemleri..

Tapu dairesi satış işlemleri!

Konut, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde gerçekleşiyor. Tapu dairesinde yapılan işlemler için harç ödemesi yapılıyor. İşte tapu dairesi satış işlemleri..

Kat irtifakı işlemleri 2016!

İnşaat çalışmaları henüz başlamayan ya da bitmemiş yapılar üzerinde kat irtifakı kurulabiliyor. Peki, kat irtifakı nasıl kurulur? Kat irtifakı işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için ne kadar harç ödemesi yapılır?

Tapu trampa işlemleri 2016!

Taşınmaz malların tapuları, tapu dairesinde trampa edilebiliyor. Peki, trampa nasıl yapılır? Tapu trampa işlemleri 2016 nelerdir? Bu işlem için neler gerekir? Tapu trampa için ne kadar harç ödenir?

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar 2016!

2016 yılında tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, 75 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği ile açıklandı. Peki, tapu harcı 2016 ne kadar oldu? İşte tapu ve kadastro harçları...

Tapu harç bedeli ödeme işlemleri!

Gayrimenkullerin tapu devir işlemleri için tapu müdürlüğünde tapu harcı ödemesi yapılıyor. Tapu harç bedeli, taşınmaz malın satış bedeli üzerinden ödeniyor. İşte tapu harç bedeli ödeme işlemleri..

Tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Takasbank arasında imzalanan protokolle, gayrimenkul satışlarının güvenli ortamda yapılabilmesi için tapu takas uygulaması geliştirildi. Peki, tapu işlemleri nasıl yapılır 2015?

Konut tapu işlemleri nasıl yapılır?

Konut tapu alım satım işlemleri, ilgili tapu dairesinde gerçekleşiyor. Peki, konut tapu işlemleri nasıl yapılır? Konut tapu devri için ne kadar harç ödenir? Gerekli belgeler nelerdir?

Haciz işlemleri hakkında duyuru!

Haciz işlemleri hakkında duyuru, Tapu ve Kadastro Genel Müdürülüğü tarafından 30 Mart 2015 tarihinde yayımlandı. Duyuru gereğince müracaatı yapılan haciz işlemleri için ada ve parsel bilgileri gerekecek...

Yabancı uyruklu tapu işlemleri!

Tapu Kanunu gereğince, yabancı uyruklu vatandaşlar, Türkiye'den gayrimenkul sahibi olabiliyor. Peki, tapuda gerekli belgeler nelerdir? Ne kadar tapu harcı ödenir? İşte yabancı uyruklu tapu işlemleri...

Tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır?

Tapuda taşınmaz mal devri, bir bedel karşılığında yapılabildiği gibi bedelsiz olarak da yapılabiliyor. Peki, tapuda bedelsiz devir işlemleri nasıl yapılır? Tapuda bedelsiz devir işlemleri nelerdir?

kadastro işlemleri harç oranları Haberi

kadastro işlemleri harç oranları

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar!

Tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harçlar, İstanbul Vergi İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sitesinde yer alıyor. Sitede yer alan bilgilere göre tapu ve kadastro işlemlerinden alınacak harç oranları şu şekilde sıralanıyor.


I. Tapu işlemleri

1.Kayıt harici kalmış olan gayrimenkullerin tescilinden takdir olunan değer üzerinden (Binde 9)


2.Deniz, göl ve nehir kıyılarında izinli ve izinsiz doldurma suretiyle iktisabedilen yerlerin tescilinden takdir edi-

lecek değer üzerinden (Binde 1260)


3.Gayrimenkullerin ve mülkiyet-ten gayri ayni hakların, kanuni ve mansup mirasçılara intikalinde, bağışlamadan rücularda ve vasiyetlerin infazında veya piyango ve ikramiye suretiyle iktisabında kayıtlı değer üzerinden (Binde 9)


4.Gayrimenkullerin ve mülkiyetten gayri ayni hakların bağışlanmasında, kanuni mirasçılar dışında intifa hakkından kuru mülkiyet sahibi lehine ivazsız feragat edilmesinde ve süreli intifa haklarında...