05 / 05 / 2024

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı

Teknik nedenlerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden veya eksikliği görülen yerlerde Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve ilgili bakanın onayı ile kadastro yenileme çalışmaları yapılıyor...

Sakarya Demokrasi Meydanı'nda yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Demokrasi Meydanı’nda yenileme çalışmalarının gelecek hafta içerisinde başlayacağını müjdeledi.

Şanlıurfa Birecik'te dış cephe yenileme çalışmaları başladı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Birecik ilçesinde yapımı devam eden dış cephe yenileme çalışmalarını inceledi.

Manisa Köprübaşı'nda kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, 101 Mahalle Projesi kapsamında Köprübaşı’nın 5 mahallesinde başladığı altyapı yenileme çalışmalarını tamamladı.

Bayburt'ta kent yenileme çalışmaları sürüyor!

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, ilçede yapımı devam eden proje ve kent yenileme çalışmalarını inceledi.

Ankara Hacıbayram'da yenileme çalışmaları başladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Projesi kapsamında yenileme çalışmalarını son sürat sürdürüyor.

Altınordu'daki cephe yenileme çalışmalarının ilk etabı tamamlandı!

Ordu ilinin değişimi ve dönüşümüne yönelik projeleri tek tek hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesi Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan binaların dış cephe iyileştirme çalışmalarının ilk etabını tamamladı

Manisa'da içme suyu hattı yenileme çalışmaları sürüyor!

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre ilçesine bağlı Örselli Mahallesi’nin kanalizasyon hattı yenileme çalışmalarının ardından, mahallenin içme suyu şebekesini de değiştirerek vatandaşlara daha sağlıklı su temin ediyor.

Sakarya Ankara Caddesi'nde yenileme çalışmaları başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ankara Caddesi'nde yenileme çalışmalarının başlayacağını belirten bir açıklama yaptı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan o açıklama...

Sultanbeyli'de asfalt yenileme çalışmaları başladı!

Sultanbeyli Belediyesi ilçenin birçok noktasında çalışmalarına devam ediyor. Asfalt yenileme, kaldırım imalatı çalışmalarının yanı sıra diğer kurumlarda Sultanbeyli’nin sorunlarının giderilmesi için hizmetlerini sürdürüyor.

Adnan Köşker Gebze kent çalışmalarını inceledi!

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker Fen İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçeler Müdürlüğünün çalışmalarını yerinde inceledi.

Bartın'da asfalt ve yol yenileme çalışmaları yapılıyor!

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Fen İşleri Müdürlüğü tarafından kentte asfalt ve yol düzenleme çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Ovit Tüneli'nde kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamam!

Rize'nin İkizdere ilçesindeki Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14,3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun karayolu tüneli olan Ovit'te kazı çalışmalarının yüzde 98'i tamamlandı.

Beykoz'da sahil genişletme çalışmalarının ikinci etabı başladı!

İSTANBUL Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Beykoz Belediyesi’nin 2015 yılından beri ortaklaşa yürüttüğü sahil genişletme çalışmalarının ikinci etabı başladı.

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı Haberi

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı

Kadastro yenileme çalışmalarının ilanı!

Teknik nedenlerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden veya eksikliği görülen ve en az bir mevki veya ada biriminde zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen tapulama ve kadastro paftaları Tapulama ve Kadastro Paftalarının Yenilenmesi Hakkında Kanun hükümlerine göre Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün teklifi ve ilgili bakanın onayı ile yenileniyor. 


Buna göre tapu sicilinde gerekli düzeltmeler yapılıyor. Söz konusu çalışmaların yapılacağı bölgelere "kadastro yenileme" çalışmalarının duyurulması gerekiyor. Aynı kanun hükümlerine göre, bu durumun en az bir ay önce Resmi Gazetede yayımlanmış olması gerekli. 

            

Kadastro yenileme çalışmaları ilanı   

Madde 2 – Yenilemeye tabi tutulacak birimlerin ilçe, köy veya mahallesi, mevkii, pafta ve ada numaraları en az bir ay önce Resmi Gazetede, bölge merkezinde...