03 / 05 / 2024

Kaddafinin sarayı son durum

Kaddafinin sarayı son durum

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin, zamanında korku ve dehşet kaynağı olan saraylarından bazısı çöplüğe dönüşürken, bazıları da tamamen yok edilerek pazar yeri haline geldi.

1934 yılında Yıldız Sarayı için son hazırlıklar yapılmış!

1934 yılının eylül ayında Yıldız Sarayı'nın son hazırlıkları yapılıp eylül ayına kadar açılması planlanmış.

1942'de Topkapı Sarayı'nın inşaatı tamamlanmış!

1942 yılında Topkapı Sarayı'nın inşaatının son aşamasına gelinmiş. Sarayın tamamlanmasının ardından Türkiye'nin dört bir yanından en nadide eserler getirilip burada sergilenmesi planlanmış. 

EYT'lilere ilişkin son toplantı yapıldı! İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay başkanlığında Emeklilikte Yaşa Takılanlar'a ilişkin düzenleme ile ilgili son toplantı Saray'da gerçekleştirildi.

TOKİ Denizli Çardak Saray başvuruları 31 Mart'ta sona eriyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Denizli Çardak Saray projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 31 Mart 2021 olarak belirlendi.

Bursa Orhangazi'deki Adliye Sarayı binası inşaatında son durum!

Bursa Orhangazi ilçesindeki yeni Adliye Sarayı binası inşaatında çalışmalar hızla sürüyor. Dış cephe kaplamaları biten binanın yaz döneminde açılması hedefleniyor...

Bitlis Ahlat'taki saray inşaatında son durum!

CHP Bitlis İl Başkanı Veysi Uyanık, Bitlis Ahlat'taki sarayın yapımının sürdüğünü açıkladı. Uyanık, "İnşaat tam gaz devam" dedi...

Fatih'teki Boğdan Sarayı yok olmak üzere!

Fatih'te voyvodalar için yaptırılan Boğdan Sarayı can çekişiyor. 515 yıllık binanın ayakta kalan son parçaları lastik deposu olarak kullanılıyor...

II. Wilhelm'in torunları Cecilienhof Sarayı'nda yaşamayı talep ettiler! 

Son Alman İmparatoru ve Prusya Kralı II. Wilhelm'in soyundan gelen Hohenzollern ailesi Potsdam'da bulunan Cecilienhof Sarayı'nda yaşama hakkı talep etti. 

Tekfur Sarayı müze oluyor!

Bizans İmparatorluğu döneminde son yıllarında kullanılan, Eğrikapı-Ayvansaray arasında bulunan Blakhernai Sarayı’ndan günümüze kalan tek yapı olan Tekfur Sarayı, çini eserler ile cam ve çömlek eserlerin de sergileneceği bir müzeye dönüştürülecek.

Topkapı Sarayı'nın son hali görüntülendi!

Topkapı Sarayı'nda restorasyonu devam eden Cariye Taşlığı ve Hünkar ve Valide Sultan Hamamları'nda çalışmalar görüntülendi. 

TOKİ'den Konya Sarayönü'ne 79 konut!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Sarayönü'nde 79 adet konut inşa edecek.

Prens Harry ile Meghan Markle Kensington Sarayı'na taşınacak!

Kraliyet ailesinin son bekar ismi Prens Harry sonunda aradığı aşkı Suits dizisinin yıldızı Meghan Markle'de buldu. İkili yakın zamanda Kensington Sarayı'na taşınacak.

Ünye Kapalı Çarşı için son ihale yapıldı!

Ünye’de mevcut pazaryerinde yapılacak yeni meydan ve kültür sarayı projesi nedeniyle esnaflar için yeni inşa edilen ve 246 adet işyerinden oluşan Kapalı Çarşı’nın 4 oturumdan meydana gelen son ihalesi Ünye Belediyesi Meclis salonunda gerçekleştirildi.

Kaddafinin sarayı son durum Haberi

Kaddafinin sarayı son durum

Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin başkent Trablus ve Bingazi'de bulunan ihtişamlı saraylarının yerinde şimdi yeller esiyor. Ülkeyi 1969-2011 arasında yönettikten sonra Arap Baharı sürecinde devrilen Kaddafi'nin, zamanında korku ve dehşet kaynağı olan saraylarından bazısı çöplüğe dönüşürken, bazıları da tamamen yok edilerek pazar yeri haline geldi. Konuyla ilgili geniş bir dosya hazırlayan Fransız AFP haber ajansı, eski dönemleri yaşamış Libyalıların görüşlerine de yer verdi. Kaddafi'nin tek adamlığının sembolü olan başkentteki Babul Aziziye saray kompleksinin enkazı önünde konuşan taksi şoförü Hasan, "Biz bu sarayın duvarlarına bakmaya bile korkardık. Dikkatli bir şekilde gözünü oraya çeviren zaten hemen tutuklanırdı" dedi. Babul Aziziye'nin bir kısmı, 1986'da ABD'nin düzenlediği bir hava saldırısında yıkılmıştı. Saray, 2011'deki halk isyanından sonra tamamen enkaza dönüştü. Bingazi Meydanı'ndaki sarayın yerinde...