07 / 05 / 2024

Kadem Ekşi inşaat

Kadem Ekşi inşaat

Mimar ve Mühendisler Gurubu denetleme ve genel idare kurulu üyesi Kadem Ekşi'nin 2019 yerel seçimlerinde AKP'den Maltepe İlçe Belediye Başkan Adayı olarak gösterilmesi bekleniyor. Peki, Kadem Ekşi kimdir?

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

Academy Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Academy Ekşi İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Sancaktepe'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Academy Mimarlık Restorasyon İnşaat ve Enes Ekşi İnşaat ortaklığında kuruldu.

İnşaat malzemelerindeki artış iç mimarlık hizmetlerini de etkiledi!

Konut fiyatları son üç yılda bayağı yükseldi. Buna ek olarak inşaat malzemelerinin fiyatları da arttı. Bu duruma bağlı olarak iç mimarlık hizmet bedeli de yükseliyor.

2021'in ilk 7 ayında 3 bin 580 inşaat işletmesi açıldı!

Ocak-Temmuz arasında 3 bin 580 gerçek kişi inşaat işletmesi faaliyete girdi. Ayrıca, Ocak-Temmuz arasındaki süreçte kapanan firmalar değerlendirildiğinde; inşaat alanındaki firmalar ilk sırada yer aldı.

Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbeti TBMM'de!

CHP Kırşehir Milletvekili Metin İlhan, Kırşehir Devlet Hastanesi ek bina inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi vergi. Metin İlhan, sorularının Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Kırklareli Valiliği: İnşaat işçileri, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacak!

Kırklareli Valiliği, İçişleri Bakanlığının genelgesi kapsamında yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri sebebiyle Türkiye genelinde hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasından inşaat işçilerinin muaf tutulacağını açıkladı.

Avrupa ülkeleri İsrail'e ek konut inşaatından vazgeçmesi için çağrıda bulundu!

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) üyeleri Almanya, Fransa, Belçika ve Estonya ile konseye gelecek sene katılacak Norveç ve İrlanda, İsrail'e Doğu Kudüs’teki ek  konut inşası planından vazgeçmesi için çağrıda bulundu.

Kırşehir Devlet Hastanesi'nin ek bina inşaatının akıbeti mecliste!

Kırşehir Devlet Hastanesinin tamamlanmayan ek bina inşaatının akıbeti ve yapılacağı açıklanan yeni hastane binası meclis gündemine taşındı. CHP'li İlhan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Balıkesir Devlet Hastanesi ek bina inşaatı bir an önce başlamalı!

CHP Balıkesir Milletvekili Fikret Şahin, Balıkesir halkının şehirdeki devlet hastanesini eskisi gibi güçlü bir hastane olarak görmek isteğini belirterek, ek bina inşaatının başlaması gerektiğini söyledi...

2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe çalıştı! 

TÜİK'in açıkladığı Yaşlı Nufüs İstatistikleri'ne göre, 2018'de yaşlı nüfusun yüzde 2,5'i inşaat sektöründe yer aldı...

KOÜ Teknopark’ın ek binasının inşaatı durdu!

Kocaeli Üniversitesi Teknopark’ın kapasitesini 5 katına çıkarmak için yaklaşık üç yıl önce ihale edilen ek bina inşaatı ihalesi tamamen durdu.

Kadem Ekşi inşaat Haberi

Kadem Ekşi inşaat

Kadem Ekşi kimdir?

Kadem Ekşi, 1965 yılında Rize’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini İstanbul, Maltepe ‘de tamamladı. 1990 yılında, yükseköğrenimini İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü’nde tamamladı. 

Eğitim hayatı boyunca çeşitli sivil toplum kuruluşları bünyesinde aktif siyasi çalışmalarda bulundu. 1991 yılında iş hayatını kısa dönem askerlik vazifesi sonrası Bayındırlık ve İskân Bakanlığı bünyesinde mühendis olarak devam ettirdi. 

Kamuda başlayan iş hayatı, 1993 yılında özel sektörde kurucusu olduğu Ekşioğlu Şirketler Grubu ile devam etmektedir. 

Yer bilimleri, Mimarlık ve mühendislik alanında proje ve müşavirlik hizmetleri; İnşaat alanında iş merkezleri, villa, konut yapım işlerini içeren şirketler grubunun bu faaliyetlerini kesintisiz olarak sürdürmektedir. 

Boğaziçi Üniversitesi Çevre Bilimleri Enstitüsü’nde ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde Siyaset bilimi üzerine akademik çalışmalar yapmıştır.

Mimar ve Mühendisler Gurubu / denetleme ve genel idare kurulu üyesi

MÜSİAD...