05 / 05 / 2024

Kadifekale tiyatro

Kadifekale tiyatro

Bazı sütunları evlere duvar yapılan Roma Antik Tiyatrosu'ndaki arkeolojik kazılar kısa süre içinde başlayacak. Tarihi tiyatronun kamusal organizasyonlara ev sahipliği yapabilecek bir etkinlik merkezi haline getirilmesi hedefleniyor.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

Arnavutluk'ta tiyatro binasının yıkımında şok gözaltı!

Arnavutluk'ta Ulusal Tiyatro binasının yıkımının yıkılmasına karşı çıkan protestocular gözaltına alındı. Gözaltına alınan yaklaşık 30 kişi arasında Cumhurbaşkanı Ilir Meta'nın eşi de yer alıyor.

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına tepki!

Arnavutluk'taki Ulusal Tiyatro binasının yıkımına karşı çıkan bazı sanatçı ve sivil toplum örgütlerinden aktivistler, yıkıma tepki gösterdi.

Ömer Seyfettin’in sıra dışı hayatı ilk kez tiyatro sahnesinde!

Ödüllü yazar Kosta Kortidis'in usta kalemiyle sahne taşıdığı yeni tiyatro oyunu “Deli Şair Ömer Seyfettin”; büyük hikayecinin ölüm yıldönümü olan 5 Mart’ta İstanbul’da seyirci ile buluşuyor...

Gaziantep Amfi Tiyatro’da yıkım başladı!

100.Yıl Atatürk Kültür Parkı içerisinde yer alan ve bir dönem Gaziantep’te gerçekleşen Ramazan Etkinlikleri ve konserlere ev sahipliği yapan Amfi Tiyatro’nun yıkımına başlandı.

Kablosuz Taş Devri tiyatro oyunu: Gayrimenkul sektöründe bir ilk!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık Türkiye'de ilk  defa gayrimenkul sektörünü Kablosuz Taş Devri tiyatro oyunu ile tiyatro sahnesine taşıdı...

İzmir Kadifekale'de parsel sorunu evsiz bıraktı!

İzmir Kadifekale'de yapılan yıkımlarda yaşanan sorunlar bitmiyor. Kadifekale halkı parsellerde yaşanan belirsizlikler nedeniyle evsiz kalma riskiyle karşı karşıya kaldı.

İzmir Kadifekale çarpık yapılaşmadan kurtarılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin - simgelerinden olan Kadifekale’yi adım adım çarpık yapılaşmadan kurtarmaya çalışıyor.  Belediye, bölgede yaklaşık 30 bin ağaç ve 70 bin çalı dikimi yaparak yeşil dokuyu güçlendirdi. 

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atıldı!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli düzenlenen törenle atıldı. Projenin yaklaşık 1 yılda tamamlanması planlanıyor.

Kadıköy Tiyatro binasının temeli atılıyor!

Kadıköy Belediyesi tarafından inşa edilecek Kadıköy Tiyatro binasının temeli 8 Ekim'de atılacak. Temel atma törenine birçok tiyatro sanatçısının katılması bekleniyor.

Burhaniye Amfi tiyatro inşaatında inceleme yapıldı!

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan 5 bin kişilik Burhaniye Amfi tiyatro körfezde cazibe merkezi olacak.

Burhaniye'de Amfi Tiyatro inşaatında sona gelindi!

Burhaniye’nin prestij projelerinden bir tanesi olan Amfi Tiyatro inşaatı büyük oranda tamamlandı. Tiyatro yaklaşık 73 dönüm arsa alanı üzerinde hayata geçiriliyor.

Kadifekale tiyatro Haberi

Kadifekale tiyatro

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırmaları ve yıkımları gerçekleştirilen Antik Roma Tiyatrosu alanındaki arkeolojik kazıların kısa sürede başlaması planlanıyor. Antik Smyrna Kazıları Başkanı Yrd. Doç. Dr. Akın Ersoy ve ekibi tarafından yürütülecek çalışmalarla. Antik Tiyatro'ya dair önemli bulguların gün yüzüne çıkarılması hedefleniyor. 


11.4 MİLYON TL KAMULAŞTIRMA BEDELİ 


Büyiikşehir Belediyesi ekiplerinin bölgedeki yıkımları daha tamamlanmadan, antik tiyatroya ait olan duvarlar ve sütunlar ortaya çıkmaya başlamıştı. Gecekondular arasına sıkışıp kalan tiyatronun çıkarılması için 12 bin 972 metrekarelik alan üzerindeki 164 adet parsel için kamulaştırma kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 11.4 milyon TL kamulaştırma bedeli ödedi. 


ARKEOLOJİ VE TARİH PARKI 


Proje kapsamında öncelikle, arkeolojik yüzey araştırması yapılarak tiyatroya ve sur duvarlarına ait antik arkeolojik mimari kalıntılar ile Antik Tiyatro'nun gerçek yeri tam olarak tespit edildi. 


1/1000...