08 / 05 / 2024

kadıköy gar avm projesi

kadıköy gar avm projesi

Akfen Gayrimenkul, geçtiğimiz yıl tartışma konusu olan Kadıköy’deki Gar AVM projesini yapan Fıratcan İnşaat’a ortak oldu. 193 milyon liralık projeyi hayata geçirecek olan Fıratcan İnşaat’ın yüzde 51’i için Akfen, 59 milyon lira ödeme yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Kadıköy'deki 'AVM gar' projesi iptal edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy’deki Söğütlüçeşme Gar alanına alışveriş merkezi inşa edilmesini öngören projesiyle ilgili iptal kararı verildi.

Kadıköy'deki 193 milyon TL'lik ‘AVM gar’ projesine yürütmeyi durdurma kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Kadıköy Söğütlüçeşme'yi alışveriş merkezi gibi bir gara dönüştürecek imar planlarının yürütmesi durduruldu.

Kadıköy’de imam hatip lisesi yanına AVM planı mahkemeden döndü!

Kadıköy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi’nin yanına, parsel sahibi vakfın talebi üzerine konut ve AVM yapmak amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan plan değişiklik 4 yıl sonra iptal edildi.

Kadıköy'de iki lise arasına yapılacak karma projenin planı reddedildi!

Kadıköy'de yarısında iki lisenin bulunduğu arsanın boşta kalan bölümüne AVM ve konut yapılması için planları değiştirilmişti. CHP Meclis Üyeleri konuyu mahkemeye taşıdı. İstanbul 2. İdare Mahkemesi dava konusu planların iptali yönünde karar verdi...

Yenitepe Kadıköy'ün afişine sosyal medyadan tepki!

AVM'lerde, Araplara yönelik vatandaşlık pazarlaması, Arapça tanıtım afişleriyle devam ediyor. Arapça ve İngilizce olarak hazırlanan afişte, "Yenitepe Kadıköy'e yatırım yapın, Türk vatandaşlığını alın" ifadeleri tepkilere neden oldu.

Kadıköy Hasanpaşa imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Kadıköy İlçesi, Hasanpaşa Mahallesi, Toplu Taşım Gar Sahasına İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Plan Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kadıköy Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Haydarpaşa Garı Üstgeçit Köprüsü Projesi'ne ilişkin Nazım İmar Planı tadilatı ve Uygulama İmar Planı bugün askıya çıkarıldı..

Kadıköy REXX Sineması AVM mi olacak?

Kadıköy’ün ünlü “REXX Sineması’nın yıkılıp yerine AVM yapılacağı” iddiası üzerine harekete geçen sinemaseverler, Rum Ortodoks Kilisesi Vakfı’na yürüdü

Kadıköy'deki eğitim arazisine AVM mi yapılacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul Kadıköy’ün en değerli arazisinde imar değişikliğine giderek, eğitim alanlı araziyi ticaret ve konut alanına çeviriyor. İmar plan değişikliğinin 22 Ocak 2016 tarihinde askıya çıkarıldığı belirlendi.

Kadıköy Kuşdili Çayırı'na yapılması planlanan AVM'ye ret!

Kadıköy’deki Kuşdili Çayırı’na yapılması planlanan AVM ve otopark planına iptal kararı çıktı. İstanbul 1. İdare Mahkemesi alanın yapılaşmaya açılması yerine, 'çayır özelliği koşullarında yeşil alan’ olarak kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Kadıköy'e Ulu Cami geliyor!

Kadıköy Haydarpaşa Garı 'nın da yer aldığı dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı " Ulu Cami " olarak belirtildi.

Kadıköy'ün tartışmalı projelerinde son durum ne?

Fikirtepe’de uzadıkça uzayan kentsel dönüşüm, yanan Haydarpaşa Garı’nın restorasyon muamması, AVM projesiyle gündeme gelen Kuşdili Çayırı, bir türlü ıslah olmayan Kurbağalıdere... Kadıköy’ü gelecekte ne bekliyor?

Kadıköy Göztepe'ye avm ve konut projesi geliyor! İmar planı hazır!

Kadıköy Göztepe Mahallesi Tütüncü Mehmet Efendi Caddesi üzerinde iki parsel, üzerinde inşa edilecek avm + konut projesi için birleştiriliyor... Kadıköy Belediyesi, 1/1000 ölçekli imar planını 9 Ekim 2014'te ilanen askıya çıkaracak...

kadıköy gar avm projesi Haberi

kadıköy gar avm projesi

Geçtiğimiz yıl büyük tartışmalara yol açan Kadıköy’de bulunan Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi’ne Akfen Gayrimenkul ortak oldu. Dünya'da yer alan habere göre; Akfen Gayrimenkul, projeyi üstlenen Fıratcan İnşaat’ın yüzde 51’ini 59 milyon liraya satın aldı. Akfen tarafından yapılan açıklamada, yüzde 51’lik hisse Fıratcan İnşaat’ın patronu Sefa Özçelik’ten satın alındı. Yapılan açıklamada yer alan değerleme raporunda Fıratcan İnşaat’ın değeri 13.5 milyon Euro olduğu, bunun da değerinin 129 milyon liraya denk geldiği yüzde 51’lik hisse için de yaklaşık 59 milyon liralık ödeme yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, “Fıratcan İnşaat’ın TCDD'ye Söğütlüçeşme Yüksek Hızlı Tren Garı Projesi’ni taahhüt etmiş olup proje kapsamında tren garı, ticaret alanı ve otopark inşa edilecektir” ifadeleri kullanıldı. 

Projenin bedeli 193 milyon lira

Geçtiğimiz yıl gündemden düşmeyen projenin ihale süreci ise kamuoyunda büyük...