02 / 05 / 2024

kadıköy kira yardım bürosu

kadıköy kira yardım bürosu

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğini artık ilçe belediyesi verecek. İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulamasında pilot uygulama olarak ilk 'Kira Yardımı Bürosu'nu Kadıköy Belediyesi açtı.

Üsküdar-Kadıköy-Maltepe Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı! İşte Anadolu Yakası'nın ilk cadde tramvayı!

Üsküdar Meydandan başlayarak, Cevizli'ye kadar gidecek olan Üsküdar-Kadıköy Rıhtım-Cevizli Tramvayı'nın tasarımları tamamlandı. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Doç.Dr. Pelin Alpkökin, X sosyal medya hesabından görselleri paylaştı. İşte o paylaşım ve İstanbulluların yorumları...

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

En düşük emekli maaşı alanlara kira yardımı geliyor! 

2024 yılı ile birlikte yükselişe geçen emekli maaşlarının ardından emekli ikramiyelerinin 2 bin liradan 5 bin liraya yükselmesi bekleniyor. Bunun yanından hükümet en düşük emekli maaşı alana vatandaşa da kira yardımı yapmayı planlıyor.

Emekliye yüzde 70 zam 10 bin TL kira yardımı müjdesi! Emeklinin gözleri yuvalarından fırladı!

Son dakika gelişmesine göre, emekli ve memur maaşlarında büyük bir artış gerçekleşecek. Yapılan son açıklamaya göre, emekli ve memur maaşlarına yüzde 70 oranında bir zam yapılacak ve ayrıca 10.000 TL tutarında kira yardımı uygulanacak.

Memurlara 2 bin TL kira yardımının kapısı aralandı! Büyükşehirlerde görev yapan memurlar dikkat! 

Büyükşehirlerde görev yapan kamu çalışanlarına kira yardımı verilmesi için düğmeye basıldı. Memurlara 2 bin TL kira yardımı için kanun teklifi verildi. İşte ayrıntılar...

e-Devlet'ten başvuranlara 1.500 lira kira yardımı yapılacak! Aralık ayı kira yardımı ne zaman yapılacak?

Devlet sosyal destek ödemelerine devam ederken kira yardımı ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Peki kira desteğinden kimler faydalanacak? 2022 kira yardımı ne kadar kaç TL? İşte detaylar...

Kar altında kira yardımı isteyen yaşlı çift için harekete geçildi!

Sosyal medyada dikkat çeken bir videoda, Kadıköy'de yaşlı bir çiftin sokakta kar yağarken kira yardımı istediği görüldü. Yaşanan olay üzerine ekipler harekete geçti...

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Kadıköy Ulu Cami projesine mahkemeden 'uygun değil' kararı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Kadıköy rıhtımında yapılmak için hazırlanan 'Ulu Cami' projesine onay veren koruma kurulu kararını, İstanbul 3. İdare Mahkemesi iptal etti. 

Kadıköy Meydanı için tasarım yarışması başladı: Üç proje oylamaya açıldı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Planlama Ajansı’nın (İPA) ortak çalışmalarıyla Kadıköy Meydanı tasarımı için üç proje oylamaya açıldı. 

Giresun'da ağır hasarlı evler yıkılacak, kira yardımı yapılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun'daki sel felaketine ilişkin ağır hasar gören, oturulamayacak durumda olan evlerin yıkılacağını, kira ve taşınma yardımının da hızlıca gerçekleştirileceğine vurgu yaptı.

Fikirtepe mağdurları Kadıköy'de basın açıklaması yapacak!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar bugün Kadıköy Rıhtım'da bir basın açıklaması yapacak.

Süleyman Soylu: Yıkımın ardından acil kira yardımını ödemeye başlıyoruz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Elazığ'da meydana gelen deprem sonrası hasar tespit çalışmaları ile ilgili açıklama yaptı. Süleyman Soylu; "Yıkımın ardından acil kira yardımını hemen vatandaşlarımıza ödemeye başlıyoruz." dedi...

kadıköy kira yardım bürosu Haberi

kadıköy kira yardım bürosu

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğinin ilçe belediyesi aracılığıyla verileceğinin açıklanmasından sonra İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulaması kapsamında ilk kira yardımı bürosunu Kadıköy Belediyesi açtı. 


Kentsel dönüşüm kapsamında İstanbul'da riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar, ilçe belediyesine başvurarak işlemlerini gerçekleştirebilecekler. 


Kentsel dönüşümde İstanbul'da riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteği artık ilçe belediyesi aracılığıyla verilecek. Kentsel dönüşümde kira yardımı almaya hak kazananlar, ilçe belediyesine başvurarak işlemlerini yapabilecekler. Böylece işlemlerin hızlı yürümesi sağlanacak. 


Gerekli evraklarla ilçe belediyesine başvuran vatandaşın ödemesi hesabına yapılacak. Uygulamanın İstanbul'da pilot olacağı ifade ediliyor. 


KİRA YARDIMI 18 AY YAPILACAK 


Kira yardımı uygulamasıyla ilgili yapılan açıklamada; 6306 sayılı yasa kapsamında maliklere 18 ay boyunca sadece sahip oldukları...