06 / 05 / 2024

Kadıköy-Moda ne zaman yapıldı

Kadıköy-Moda ne zaman yapıldı

29 Ocak 1930 Cumhuriyet Gazetesi İstanbul Anadolu yakasında açılacak yeni tramvay hatlarını duyurmuş. Üsküdar Tramvay Şirketi tarafından yapılacak hatlar Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Moda, Moda-Kızıltoprak ile Fener-Bostancı hatlarıymış..

Ev alma hayali kuranlar dikkat: 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde ilk konutunu alacakların destekleneceğini dile getirmişti. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli düşük konut kredisi ne zaman başlayacak?

Üsküdar ve Kadıköy planları 1940'ta hazırlanmış!

1940 yılında, Üsküdar ile Kadıköy nazım planı hazırlanmış. Bu plana göre Kadıköy'den Moda'ya; Kadıköy'den Üsküdar İskelesi'ne kadar sahilde bir yol planı hazırlanmış.

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu'ndaki 5 adet iş yerini kiraya veriyor! 8 bin 800 TL'den başlayan fiyatlarla!

Kadıköy Belediyesi, Feneryolu sabit pazarında yer alan 5 adet dükkanı 3 yıllığına kiraya veriyor. Peki Feneryolu'nda yer alan düllanların kira bedelleri ne kadar? İhalesi ne zaman? İşte detaylar..

Harvard mezunu profesör İstanbul depremini açıkladı: Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem felaketinin ardından İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Harvard mezunu profesör İstanbul depremi ile ilgili konuştu. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? 

Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Kahramanmaraş merkezli büyük yıkıma neden olan depremler, Türkiye'nin deprem bölgesi olduğunu ve deprem riskli bölgeleri yeniden gündeme getirdi. Büyük İstanbul depremi ne zaman olacak? Sosyal medyada 7 Mart iddiası! Deprem uzmanları peş peşe açıkladı...

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri ne kadar?

Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının değeri belli oldu. Peki Ziraat GYO Kadıköy Rıhtım binasının pazar değeri ne kadar?

Kadıköy Moda İskelesi kültür mekanına dönüşüyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Kadıköy Moda'da bulunan iskeleyi kültür mekanı haline getirmek için çalışmalara başladı. İskelede yakın zaman içerisinde çalışmalar başlayacak. 

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı ne zaman açılacak?

Anadolu Yakası'nın merakla beklediği  Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı 4 milyar 653 milyon 264 bin TL'ye mal olacak. Peki Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı ne zaman açılacak?

Kadıköy Belediyesi'ne "Sağlıklı Şehir Planlaması" ödülü!

Kadıköy belediyesi, bu yıl Eğitim mahallesinde hizmete giren “Kemal Sunal Parkı ve Ekolojik Yaşam Merkezi” projesi ile Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği ‘2018 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulama ödülleri’ yarışmasında ödüle layık görüldü..

Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvayı İBB'ye devredildi!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile birlikte, T3 Kadıköy-Moda Nostaljik Tramvay Hattı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne devredildi.

Uplife Kadıköy Konutları ne zaman teslim?

İstanbul Anadolu Yakası Kadıköy'e bağlı Fikirtepe'de yükselen Uplife Kadıköy Evleri'nde konut fiyatları 526 bin TL'den başlıyor..

Uplife Kadıköy ne zaman teslim?

Kentsel dönüşüm kapsamında hayata geçirilen Uplife Kadıköy projesinde 650 daire ve 25 mağaza yer alıyor. Peki Uplife Kadıköy ne zaman teslim edilecek?

Kadıköy Büyük Konak Residence ne zaman teslim?

Toplam 67 adet daireden meydana gelen Büyük Konak Residence projesinde fiyatlar metrekare bazında 6 bin dolardan başlıyor. Peki Kadıköy Büyük Konak Residence ne zaman teslim?

Kadıköy-Moda ne zaman yapıldı Haberi

Kadıköy-Moda ne zaman yapıldı

Üsküdar tramvay şirketinin yeni hatları


Üsküdar-Kısıklı tramvayları şirketi mukavelesindeki mecburi hatlarla ihtiyari hatları hemen inşa etmek için tedbirler almağa karar vermiştir. Meclisi idare bugün toplanarak bu hususta teklifat yapan şirketlerin şartlarını tetkik edecek ve en müsait şerait teklif eden şirkete bu hatların inşasını ihale edecektir.

Bütün bu hatların inşası 4 senede bitecektir.İnşa şeraiti istikraz mahiyetinde olacaktır. Şirket muavyen zamanda bu parayı ödeyecektir.


Yapılacak hatlar Haydarpaşa-Kadıköy, Kadıköy-Moda, Moda-Kızıltoprak mecburi hatları ile Fener-Bostancı ihtiyari hattıdır. Haydarpaşa köprüsünün inşası için hemen nafia ile uyuşulmazsa hat İbrahim ağa çayırından geçirilecektir

Cumhuriyet Gazetesi 29 Kanunusani (Ocak) 1930


Abdullah Kutalmış...