16 / 05 / 2024

Kadıköy Viyadük Güçlendirme

Kadıköy Viyadük Güçlendirme

Habertürk yazarı Esra Boğazlıyan, "Bu kez de Kadıköy'deyiz. FSM ve Haliç köprüleriyle aynı anda bir de Uzunçayır mevkiinde çalışma başlatıldı. Viyadükleri güçlendiriyorlar" diye yazdı

Kadıköy'ün göbeğindeki inşaat yok artık dedirtti!

Bazı inşaat firmaları imar mevzuatını görmezden gelerek projelerine devam ederken, İnşaat Doktoru resmi X hesabı üzerinden Kadıköy'ün göbeğindeki bir inşaatı paylaştı. İşte o paylaşım ve paylaşıma gelen yorumlar...

Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen Metro Hatları için alınacak kredi tutarı düşürüldü!

İBB tarafından talep edilen Kadıköy-Sabiha Gökçen ve Pendik-Sabiha Gökçen metro hattına, metro aracı almak üzere kullanılacak olan 230 milyon Euro'luk borçlanma miktarı, 150 milyon Euro yapıldı. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kadıköy Göztepe 1/5000 ölçekli plan itirazı askıda!

Kadıköy ilçesi, Göztepe Mahallesi, 3000 ada, 146 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 20.09.2022 tasdik tarihli plan itirazı askıya çıkarıldı.

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. açıldı!

İnteraktif Yapımcılık Turizm Ve Gayrimenkul Danışmanlığı İletişim Gıda Eğitim San.Tic.A.Ş.Kadıköy Şb. bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Nesrin Yılmaz Karakoç tarafından açıldı.

Kadıköy Göztepe 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kadıköy İlçesi, Göztepe Mahallesi, 3000 ada, 146 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 16.02.2021 tasdik tarihli plan askıya çıkarıldı.

İzmir depreminde evi yıkılan aileye güçlendirme kredisi verildi!

İzmir’de 30 Ekim 2020 tarihinde yaşanan depremden sonra, hasar görmesi sebebiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca evi yıkılan Balık ailesine, deprem yardımı kapsamında “güçlendirme kredi hak sahipliği” çıktı.

İstanbullulara müjde! Kadıköy-Sabiha Gökçen arası kesintisiz bağlantı sağlanacak!

İnşaat çalışmalarının yüzde 91'i tamamlanan Pendik Tavşantepe- Sabiha Gökçen Havalimanı metro hattında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kadıköy ve Sabiha Gökçen arasının kesintisiz sağlanacağını dile getirdi. 

Gövercin Cafe Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi açıldı!

Gövercin Cafe Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy Şubesi bugün Kadıköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Gökdemir tarafından açıldı.

Kadıköy Göztepe’deki gökdelenlerin yan parseli özelleştirildi!

Kadıköy Göztepe’de tartışmalı şekilde inşa edilen gökdelenlerin yanındaki parsel için yıllardır devam eden davalar sonrasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar planı hazırladı. 8 bin 661 metrekarelik parsel 'özel' sosyal kültürel tesis alanına alındı.

Çanakkale’de 39 okul için yıkım, 33 okul için güçlendirme kararı!

Çanakkale’de 39 okulun hizmet binaları için yıkım, 33 okulun hizmet binaları için ise güçlendirme kararı alındı.

Kadıköy-Sabiha Gökçen Havalimanı metro inşaatı 2021'de tamamlanacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 2021 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı açıklamada, Kadıköy-Kartal-Kaynarca Sabiha Gökçen metro hattı çalışmasının 2021'in sonunda tamamlanacağını açıkladı.

Riskli binalar için 2 seçenek! Yıkım ya da güçlendirme!

İzmir depremi akıllara yeniden "binamız sağlam mı?" sorusunu getirdi. Çoğu kişi binası riskli çıkarsa hemen yıkılmasından korktuğu için tespit yaptırmıyor. Binanızı test ettirmekten korkmayın. Tek çözüm yıkım değil, güçlendirme de yapılabilir. Peki süreç nasıl işliyor?

Kadıköy Viyadük Güçlendirme Haberi

Kadıköy Viyadük Güçlendirme
İşte o yazı; 


"Tamam, yaz ayları asfaltlama, kaldırım yenileme, köprü güçlendirme için  en uygun zamanlar ama böyle de olmaz ki... Bütün bu çalışmalar aynı  anda başlatılmaz ki... Yok mudur bunun bir yolu yordamı, planlaması...  Üç haftadır ne çektiğimiz ortada... FSM ve Haliç köprülerindeki çalışma  bir yandan, şehrin 556 noktasındaki asfaltlama diğer yandan, kaldırım  yenilemeleri öbür taraftan, Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattındaki  yoğunlaşan çalışmalar öteki taraftan derken boğulduk, fena halde  sıkıldık artık.


BIKTIK USANDIK ARTIK 


Diyeceksiniz ki: 'Her gün aynı  şeyleri yazıyorsunuz...' Evet yazıyorum... Zira her gün şehrin başka bir tarafındaki çalışmalarla ilgili şikâyetler geliyor. Daha önceki gün 'Bu  yaz çok zor geçecek' demiştim ya... Buyrun işte kanıtı... Bu kez de  Kadıköy'deyiz. FSM ve Haliç köprüleriyle aynı anda bir de Uzunçayır mevkiinde çalışma başlatıldı. Viyadükleri...