19 / 05 / 2024

kadıköyde verilen ruhsat sayısı

kadıköyde verilen ruhsat sayısı

Bağdat Caddesi'nin etrafındaki mahalleler şantiyeye dönmüş durumda. İmar kanununda yapılan değişiklikten sonra son 3 yıl içinde toplam 690 bina yıkılıp yenisi için ruhsat verildi.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Öğretmenlerden Kadıköy Belediyesi ve İBB’ye restorasyon çağrısı!

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi, Kadıköy Kızıltoprak’ta Türkiye Emekli Öğretmenler Derneği’nin kullandığı fakat mülkiyeti Sultan Selim Hanı Kadim Vakfı’na verilen “bahçeli köşkten” öğretmenlerin tahliyesine ilişkin durdurma kararına itirazları reddetti.

Akiş GYO'nun Kadıköy'deki projesinin inşaat ruhsatı iptal edildi!

Akiş GYO tarafından inşaat projesi geliştirilmekte olan, Kadıköy Erenköy Mahallesi'nde bulunan taşınmaza ilişkin verilmiş 17.06.2016 tarih ve 0000542-16 Sayılı ruhsat iptal edildi.

Taşyapı'nın Kadıköy'deki inşaatı için iskan tartışması sürüyor!

İSTANBUL Kadıköy’de Meteoroloji arsası olarak bilinen arazide Taşyapı tarafından inşa edilen 45 katlı 4 gökdelene Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen iskân, mahkeme tarafından iptal edildi.

Kadıköy Belediyesi kentsel dönüşümde özverili!

Doğa Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Eyikudamacı, "Kadıköy belediyesi kentsel dönüşüm konusunda çok özverili çalışıyor fakat bölgemizde yapılan proje sayısı çok fazla olduğu için ruhsat işlemleri gibi bazı aşamalar uzun sürebiliyor." dedi.

Kadıköy kat sınırı uygulaması ne zaman başlayacak?

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin aldığı karar ile Kadıköy’de binalara 15 kat sınırı getirildi. Kadıköy Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü’nün verdiği bilgiye göre, şu ana kadar ruhsatı alınmış binalar ile ilgili herhangi bir işlem yapılmayacak.

Kadıköy'deki dönüşüm ruhsat çıkış sürelerini 25 yıla çıkarabilir!

Kadıköy'de Bağdat Caddesi ve Fikirtepe ile başlayan dönüşüm süreci ruhsat çıkarma sürelerini de etkilemeye başladı. 27 bin binanın daha dönüşeceği ilçede yılda en fazla 1000'e yakın ruhsat çıkabiliyor.

Nuhoğlu Yenitepe Kadıköy ilk etap satışlarında sona gelindi!

Kadıköy Fikirtepe kentsel dönüşüm bölgesinde ruhsat alıp satışlara hızlı bir şekilde başlayan Nuhoğlu İnşaat ile ilgili basında çıkan haberlere göre, ilk etapta satışlar neredeyse sona yaklaşmış bulunmakta.

Kadıköy'de asbestten binalara yıkım izni yok!

Kadıköy Belediyesi, ilçede yıkımı yapılacak binalara “asbestten ve zararlı atıklardan temizlenme” şartı getirdi. Kansere yol açan asbestli binalara belediye yıkım ruhsatı vermiyor.

Kadıköy Fikirtepe'de 4 firma daha ruhsatını aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de devam eden, Türkiye'nin ilk büyük ve planlı kentsel dönüşüm projesinde mutlu sona yaklaşıldı. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Kadıköy Fikirtepe'deki çalışmalarda 4 firma ruhsat aldı!

Kadıköy Fikirtepe'de çalışmalar hız kesmiyor. Bölgede çalışmalarını sürdüren 17 inşaat şirketinin birleşerek kurduğu Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Derneği'nin çalışmaları hızla devam ederken, 4 firma daha ruhsatını aldı.

Velvet Towers Kadıköy Konutları satılık!

3 blok halinde yükselecek olan proje Palmadoro May İnşaat - Ekşioğlu imzasıyla hayata geçirilecek. Velvet Towers Kadıköy Konutları satılık daireler için 3 ay içerisinde yıkım ruhsatı alınması planlanıyor.

Kadıköy'de kentsel dönüşüm kiracılarına baskı mı yapılıyor?

Kadıköy'de, kentsel dönüşüm kapsamında yıkımına karar verilen 5 katlı binadaki bazı kiracıların daireleri hemen boşaltmaları için psikolojik baskıya maruz bırakıldığı iddia edildi.

kadıköyde verilen ruhsat sayısı Haberi

kadıköyde verilen ruhsat sayısı

Gökyüzünde yedi vinç Kadıköy, Fikirtepe'deki dönüşüm ağır aksak iler lerken aynı ilçe sınırları içindeki Bağdat Caddesi'nin 8 mahallesinde bir inşaat bitiyor, diğeri başlıyor. Cadde üzerinde 4 kat sınırlaması olduğu için büyük firmalar caddenin hemen arkasına kulelerini dikiyor.


RAKAMLARLA CADDE... 



Yatırımcıların gözdesi haline gelen Bağdat Caddesi etrafında bulunan 8 mahalleye 2012'den itibaren günümüze kadar toplam 425 inşaat ruhsatı verildi. 2012'de sadece 72 inşaat için ruhsat verilirken bu rakam 2014 yılında tam 5 kat artarak 378'e ulaştı. Suadiye'de 2012 boyunca alınan ruhsat sayısı 6. 2015 yılının sadece Ocak ayında bu rakam 12'ye çıktı. 


İşte mahalle mahalle ruhsat sayıları: 



İstanbul'da depreme karşı riskli ve yaşlı binaların yı. kılıp yenilerinin yapılması için başlatılan 'kentsel yenileme' çalışmaları kapsamında Anadolu Yakası'nın en işlek bölgelerinden Bağdat Caddesi'nin büyük bölümü...