29 / 04 / 2024

Kadıköydeki Başöğretmen Atatürk Anıtı

Kadıköydeki Başöğretmen Atatürk Anıtı

İBB Başkanı Kadir Topbaş, metro nedeniyle bir düzenleme yapılacak ama Atatürk Anıtı'nın kaldırılması gibi bir çalışma ya da düşünce söz konusu değil dedi...

Büyükçekmece Atatürk Mahallesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Atatürk Mahallesi, 2669 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 19.06.2023 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıkarıldı.

Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel! İstanbul'un göbeğindeki otel 21 yıllığına kiralık!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ilk projelerinden biri olan İstinye’deki “Atatürk Kent Ormanı'nın yanına otel yaptırmak için kolları sıvadı.

Atatürk Havalimanı imar uygulaması askıda!

İstanbul İli Bakırköy-Küçükçekmece İlçesi Atatürk Havalimanı ve Yakın Çevresine İlişkin 3194 Sayılı İmar Kanunu’nun 18. Maddesi Hükümlerince Hazırlanan İmar Uygulamasına İlişkin Askı Tutanağı yayınlandı.

Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

İstanbul İli Bakırköy ve Küçükçekmece İlçeleri Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi Ve Yakın Çevresine İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği İle 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak? Bakanlık ve İBB'den dikkat çeken iki farklı açıklama

İstanbul'un tarihinde önemli bir yere sahip olan Atatürk Havalimanı'nda pist kırma işlemleri başladı. Çalışmalar neticesinde 'İstanbul Atatürk Havalimanı'nın akıbeti ne olacak?' sorusu gündeme geldi. Soruya hem Ulaştırma Bakanlığı hem de İBB'den iki farklı açıklama geldi.

Ekrem İmamoğlu'ndan Atatürk Havalimanı tepkisi: Dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Atatürk Havalimanı'ndaki yıkım ile ilgili tepkisini sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla dile getirdi. Peki Ekrem İmamoğlu konuyla ilgili neler dedi? İşte İmamoğlu'nun o açıklaması.... 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı!

Ankara'nın yeni yaşam merkezi olarak kabul edilen Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi'nin açılışına sayılı günler kaldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yeni millet bahçesinde inceleme gerçekleştirdi. 

Kadıköy Belediyesi tebligat olmadan yıkım yaptı!

Kadıköy Bağdat Caddesi'nde yer alan S.M. ve ağabeyi H.A.A.'ya ait dükkan için Kadıköy Belediyesi'nde yıkım kararı çıktı. İddialara göre; belediye tebligat göndermeden yıkım gerçekleştirdi. 

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi 28 Ekim'de açılacak!

Ankara sakinlerinin merakla beklediği Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi için geri sayım başladı. Yapı ve Yapı İnşaat Proje Müdürü Olcay Kazan, proje ile ilgili gelinen son durumu açıkladı.

Ankara Atatürk Kültür Merkezi Millet Bahçesi Ekim'de açılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Millet Bahçesi'ni inceledi. Proje Ekim ayında hizmete açılacak.

Kadıköy kentsel dönüşüm bekliyor! 

Lüks Konut Uzmanı Sercan Göller, Kadıköy - Bağdat Caddesi çevresindeki kentsel dönüşümü değerlendirdi.

Türk Hava Kurumu Kadıköy'deki gayrimenkulünü satışa çıkardı!

Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı, İstanbul İli Kadıköy İlçesi, Suadiye Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Ankara Atatürk Orman Çiftliği arazisi 158 dekar daha küçüldü!

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türk Milleti’ne emaneti Ankara’daki Atatürk Orman Çiftliği’ndeki (AOÇ) kıyım Sayıştay raporlarıyla ortaya çıktı. 1925 yılında kurulan, 1937'de ‘korunması’ şartıyla Hazine’ye bağışlanan AOÇ arazisinin yarıya yakını kaybedildi.

Kadıköydeki Başöğretmen Atatürk Anıtı Haberi

Kadıköydeki Başöğretmen Atatürk Anıtı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nde oy çokluğuyla onaylanan Haydarpaşa Garı ile Kadıköy Meydan ve Çevresiyle ilgili imar planı, Kadıköy Belediyesi'nde askıya çıktı. Askı süresinin bitimine üç gün kala, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, meydandaki Başöğretmen Atatürk Anıtı'nın kaldırılıp yerine fuar alanı yapılacağını ileri sürdü. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metro nedeniyle bir düzenleme yapılacak ama Atatürk Anıtı'nın kaldırılması gibi bir çalışma ya da düşünce söz konusu değil...