27 / 04 / 2024

kadın kooperatifi faiz desteği

kadın kooperatifi faiz desteği

Hükümet, kadınların girişimini ve örgütlenmelerini artırmak amacıyla, kadın kooperatiflerine yönelik kararlar aldı...

Halkbank'tan kadın girişimcilere müjde! 225 bin TL verilecek! Üstelik faiz yok

Halkbank'tan kadın girişimcilere sağlanan destek kampanyası bütün kadınlar tarafından detaylarıyla merak ediliyor. Girişimci kadınlara yönelik yapılan bu büyük destek toplumun büyük bir kesimi tarafından çok ilgi gördü. Kampanyanın detayları için haberimizi okuyun. 

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için eylem yaptı.

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi eski Tıp Fakültesi binasına taşınacak!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin eski Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kadın destek ve yaşam merkezleri yapılıyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan 36 mahalleye Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri yapılıyor.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binası taşınıyor!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasının yeni yerine taşınmasıyla ilgili sürecin başladığını kaydetti.

Buca’daki geçici kadın sığınma evi gençlik merkezine mi dönüştürülecek?

Yasal zorunluluğa rağmen İzmir’in 5 ilçesinde kadın sığınma evi yok. Buca’daki geçici kadın sığınma evi ise gençlik merkezi yapmak için kapatıldı!

Ankara Altındağ'da Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi yapıldı!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi hizmete açan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi'ni daha Altındağ'a kazandırdı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda 100 kadın çalışıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazın açılacağı müjdesini verdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde yaklaşık 100 kadın çalışan var.

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Nisan'da açılacak!

Giresun'da yapımına 2011 yılında TOKİ tarafından başlanılan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bir türlü tamamlanıp hizmete açılamadı.

Kayseri Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inceledi!

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ve eşi Emel Palancıoğlu, kadınların çocuklarını birkaç saatliğine bırakabileceği kreş tarzındaki özel olarak hazırlanan Kapalı Çocuk Parkı ve Kadın Kültür Merkezi inşaatını gezdi.

Afyon kadın doğum ve çocuk hastanesi incelendi!

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Av. Ali Özkaya ve İl Başkanı İbrahim Yurdunuseven, 1 Ocak 2016 tarihinde hizmete giderecek olan kadın doğum ve çocuk hastanesinde incelemelerde bulundu.

kadın kooperatifi faiz desteği Haberi

kadın kooperatifi faiz desteği


Alınan kararlara göre, tüm ortakları kadın olan kooperatiflerin kuruluşunda harç, vergi ve aidat muafiyeti getirildi. Dar gelirli kadınların ortaklık paylarını ise devlet ödeyecek. Kredi ve faiz desteğinin de sağlanacağı kadın kooperatiflerinin projesi desteklenecek. Yönetim kurulunda görevli olanların sigorta masrafları Genel Sağlık Sigortası kanunu dahilinde ödenecek. Yönetim kurulu 20 kişiden az olan dar gelirli kadınların üyelik ve kooperatif kurulmasına yönelik noter işlemlerinde ücret alınmayacak ve beş yıl süre...