28 / 04 / 2024

Artvin Şavşat Kadın Yaşam Merkezi tamamlandı!

Artvin Şavşat Kadın Yaşam Merkezi tamamlandı!

Artvin’de hayırsever Ülkü Ulusoy’un yaptırdığı Şavşat Kadın Yaşam Merkezi tamamlandı. Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, yaşam merkezinin açılışının yakın zamanda yapılacağını belirtti.



Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, “Şavşat’ta yapımı tamamlanan Ülkü Ulusoy Şavşat Kadın Yaşam Merkezi’nin açılışını yapacağız. Ben buradan bütün gazeteci arkadaşlarımızı davet ediyorum. Bu yaşam merkezi ilk olma özellikleri taşıyor. Burası kesinlikle bir kadın sığınma evi değildir. Kadınlarımızın hünerlerini sergileyeceği, üreten, kültürümüze ve sosyal yaşama değer katan çalışmaları yapabilecekleri çok özel bir yer olacak. Toplumumuzun yarısının kadın olduğunu düşündüğümüzde bunun her açıdan çok önemli bir proje olduğunu açıkça görebiliriz. Kadınlarımız, el sanatları ve diğer üretim çalışmalarıyla Şavşat’a katkı sunacaklar. Bu aynı zamanda Cittaslow ilan edilmiş olan Şavşat’ımıza çok büyük bir katkı sunmuş olacak. Ben bu merkezi Şavşat’a kazandıran başta hayırsever güzel insan Ülkü Ulusoy hanımefendiye, Bizleri, Şavşat’ı Ülkü Ulusoy Hanım efendi ile tanıştıran Dr. Yavuz Akaltun’a,  kısaca emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Açılıştan sonra bir teşekkür mesajı yayınlayacağız. İnanıyorum ki, diğer ilçelerde de bu proje uygulanacak ve kadınlarımız emek üretecek, değer üretecek. Herkesi özellikle kadınlarımızı açılışımıza davet ediyorum” dedi.

Cittaslow Haberi İçin Size Çok Teşekkür Ediyorum

Ayrıca, Cittaslow  (sakin Şehir) Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, yayınlanan haberden dolayı basın mensuplarına teşekkür etti. Başkan Öztürk,  Şavşat’ın cittaslow ilan edildikten sonra ilk başlarda gerek medya gerek siyasi gerek bürokrasi mensuplarının kısmen ilgi duyduğunu, daha sonra ise unutulmaya başlandığını, desteğin ve ilginin azaldığını söyledi. Başkan Öztürk, yaklaşık 2 yıldır, bunun mücadelesini verdiğini, yapılan son haberin, sesini duyurduğunu belirterek teşekkür etti.


Başkan Öztürk, “ Dünyanın sayılı, kültür, doğa, tarihi değerlerin bir arada olduğu,  yaşam alanları hızla azaldı. Şavşat bu nadir kalan yaşam alanları arasında fark edildi ve cittaslow yani “sakin şehir” ünvanlı aldı. Bunun için 70’den fazla kıstas var. Türkiye’de bu kriterleri sadece 10 yer taşıdığı için bu ünvanı aldı.


Cittaslow Olmak Güzel Ama


Ancak, bu ünvanı aldıktan sonra sevincimizle birlikte sorumluluğumuz arttı. Çünkü cittaslow beraberinde doğa, tarih, kültür gibi alternatif turizm hareketlerini de getiriyor ve bundan sonra da getirecek. Bu çok büyük bir şans. Bunun için ilgili kurumlarla, STK’larla, Şavşat halkıyla koordineli bir şekilde planlı çalışma yaparak kısa sürede bu turizme hazırlık yapmamız gerekiyor. Bu konunun sürekli gündem de olması lazım. Yaptığınız haberde bu ifadelere yer vermişsiniz, tercümanımız olmuşsunuz.

Şavşat’ın Bu Özelliği Etrafındaki Her Yere Artı Değer Katacak

Cirraslow tabelaları, reklamları afişleri, tüm yollarda olmalı doğrudur. Diğer ilçelerimiz Şavşat’a destek vermeli. Bu da doğrudur. Çünkü Şavşat’a gelen turist,  aynı zamanda tüm Artvin ’i dolaşacaktır.  Şavşat sadece kendisine değil, etrafına, hatta yakın illere bile artı değer katacak. Artvin Köprübaşına bu tabelayı ne yazık ki asamadık, astıramadık. Su hızarındaki o yere astırdık. Biliyorsunuz, İl Koordinasyon toplantılarında ilgili herkesin bulunduğu ortamda bu konuyu sürekli dile getirdim, konuştum. Bundan sonra da yine yetkililerimize anlatmaya devam edeceğim. Çünkü Şavşat gerçekten dünyanın en güzel coğrafyası içinde yer alıyor. Ve bu güzelliği ile Cıttaslow ilan edilmiştir. Bu muhteşem fırsatı heba etmememiz gerekiyor. Hep birlikte el ele vererek Artvin’i, Şavşat’ı, yöremizi en iyi şekilde tanıtmalıyız” dedi.




Serhad Artvin Gazetesi


Geri Dön