29 / 04 / 2024

Kadın Müzesi ziyaretçi

Kadın Müzesi ziyaretçi

Konak Belediyesi tarafından Basmane semtinde geçen hafta açılan müzeyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Müze Koordinatörü Serpil Birsin İzmir'de açılan Türkiye’nin ilk Kadın Müzesi'nin ziyaretçilerin akınına uğradığını belirtti...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gazda son dakika gelişmesi! Detaylar netleşti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği ücretsiz doğal gaz ile ilgili son dakika haberi geldi. Yaklaşık 20 milyon abonenin yararlanacağı ücretsiz doğalgazın detayları netleşti. İşte ayrıntılar...

Gram altın önümüzdeki hafta işte tam bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenler çarpılıp kaldı! Hemen bakın!

Gram altın önümüzdeki hafta işte tam bu kadar olacak! Peş peşe açıklanan bu rakamı görenler çarpılıp kaldı... Hemen siz de bir bakın...

Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği iddiası mecliste!

Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından Taksim Gezi Parkı'nın mülkiyetinin devredildiği vakıf meclis gündemine taşındı. CHP'li Şeker, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Konak'taki kentsel dönüşüm için tarih belli oldu!

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, ilçe genelinde hayata geçirilecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için önemli açıklamalarda bulundu. 

Gürpınar Siteler Bölgesi Kentsel Dönüşümü için görüşmeler yapılıyor!

Beylikdüzü Gürpınar Siteler Bölgesi'nde hayata geçecek kentsel dönüşüm çalışmaları için Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mahalle sakinleriyle bir araya geliyor. 

Narlıdere'de kentsel dönüşüm için ilk adım!

İzmir Narlıdere Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmaları için ortak akıl toplantısı gerçekleştirdi. 

İLBANK'tan kentsel dönüşüm için yerel yönetimlere kredi desteği! 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ilgili kuruluşu İller Bankası, 2020 yılında kentsel dönüşüm çalışmaları için yerel yönetime kredi desteğinde bulundu.

Perakende sektöründe 5 yıl içerisinde beklenen dönüşüm 8 ayda yaşandı!

Tepe Emlak Yatırım Genel Müdürü Deniz Bozan, "Perakende sektöründe beş yıl içerisinde beklenen dönüşümü sekiz ay içerisinde gerçekleştiğine tanık olduk" dedi. Bozan, kira ve diğer borçların yeniden yapılandırılması, marka güçlendirme ve dijital gelişim gibi çıkış yolları bulunduğunu belirtti.

Mersin'de kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı!

Cumhurbaşkanlığı tarafından Mersin'e bağlı Akdeniz İlçesinde bulunan Barış Mahallesi’nin riski alan ilan edilmesi üzerine Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentsel dönüşüm çalışmaları için kolları sıvadı.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Kadın Müzesi ziyaretçi Haberi

Kadın Müzesi ziyaretçi

Konak Belediyesi tarafından Basmane semtinde geçen hafta açılan müzeyle ilgili AA muhabirine açıklama yapan Müze Koordinatörü Serpil Birsin, 3 kattan oluşan müzeyi eski eserlerin gösterildiği bir merkez olarak değil kadınlara yönelik tasarımların yer aldığı, kadının sosyal hayattaki önemini anlatan temaların sergilendiği bir alan olarak düzenlediklerini ifade etti.


Sergilenen eserlerin tamamının bağış olduğuna dikkati çeken Birsin, şu bilgileri verdi:


"Buradaki her odanın farklı bir hikayesi var. Antik çağdan günümüze kadar Anadolu kadınını anlatan bir odamız, tarihte öncü rol oynamış kadınlara ait fotoğraf ve bilgilerin yer aldığı bir odamız var. Protesto odasında kadınların başı çektiği toplumsal olaylar hakkında bilgi veriliyor. Müzenin en fazla dikkati çeken bölümlerinden birisi de 19 ve 20'inci yüzyıla ait aksesuarlar, giysiler ve gelinlikler. Burada sergilediğimiz boynuzdan taraklar özellikle ziyaretçilerin...