29 / 07 / 2024

kadın sigortalı inşat işçisi

kadın sigortalı inşat işçisi

Takvim Gazetesi yazarlarından Ali Şerbetçi, İşçi ve Memurun Sesi adlı köşesindeki bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu İnşaattan kadın sigortalı bildirilebilir mi sorusuna yanıt verdi...

İŞKUR açıkladı! Kadın işçi çalıştırana 25 bin lira destek verilecek!

İŞKUR'un kadın istihdamını artırmak için yeni bir projesi başlattığını duyurdu. Buna göre, proje kadın çalışan istihdam eden iş yerlerine 25 bin lira destek sağlanacağı kaydedildi.

İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? 1 ton inşaat demiri kaç TL? İşte günlük demir fiyatları! 

İnşaat sektörünün kalbi olan inşaat demir fiyatlarına zam geldi. 1 ton olarak işleme alınan inşaat demirinin güncel fiyatları belli oldu. Peki İstanbul'da inşat demir fiyatı ne kadar? İşte günlük demir fiyatları.

Aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayan kadın müteahhit inşaatta ustalığa başladı!

Türkiye genelinde inşaat sektöründe yaşanan usta sıkıntısı, işverenleri zor durumda bırakıyor. Sakarya'da kadın müteahhit aylık 70 bin liraya çalışacak usta bulamayınca kendisi inşaatta ustalığa başladı. 

Kamu kuruluşuna, kadın erkek sözleşmeli personel alımı yapılacak...

Kamu kurumunda çalışmak isteyenler adaylar için  yeni bir personel alım duyurusu daha yapıldı. Buna göre kadın ve erkek personel alımı yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

Depreme dayanıksız olan Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı verildi!

Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılma kararı verilen Sami Ulus Çocuk ve Kadın Sağlığı Hastanesi için yıkım kararı alındı.

Ev kadını ve anneler müjde! Yeni emeklilik sistemi yüz güldürecek, çalışan çalışmayan her kadın faydalanacak...

Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasından sonra ev hanımlarının sosyal güvencesi ve erken emekliliğini sağlayacak sistem için çalışmalar hızlandırılacak. Bu kapsamda milyonlarca ev kadını ve anne emekliliğe kavuşacak.

Halkbank'tan kadın girişimcilere müjde! 225 bin TL verilecek! Üstelik faiz yok

Halkbank'tan kadın girişimcilere sağlanan destek kampanyası bütün kadınlar tarafından detaylarıyla merak ediliyor. Girişimci kadınlara yönelik yapılan bu büyük destek toplumun büyük bir kesimi tarafından çok ilgi gördü. Kampanyanın detayları için haberimizi okuyun. 

Erken emeklilik için 10 yıl sigortalı olmak yetiyor! İşte detaylar belli oldu!

10 yıllık sigorta girişine sahip olan çalışanlar için bazı durumlarda erken emeklilik imkânı doğuyor. Bu koşulları yerine getirenler emeklilik kapsamına girmeye hakkı kazanıyor. En önemli ayrıntı olan sigorta başlangıç süresi için SGK erkek ve kadın için prim-gün tablosu son şeklini aldı.

Halkbank kadın girişimciler için destek veriyor! Bakın faizsiz kredinin tutarı ne kadar? 

Müjdeli haber Halkbank tarafından kadın vatandaşlara duyuruldu. Faizsiz kredi sayesinde girişimci kadın vatandaşlar sıfır faizli destek paketinden faydalanabilecek. Başvuru için gerekli detaylar haberimizde... 

Eşini kaybeden kadınlar için açıklandı! Başvuru yapanlara 2000 TL ödeme yapılacak! Başvuru tarihini sakın kaçırmayın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlar için duyuru yaptı. Başvuruda bulunanlara 2 bin TL ödeme yapılacak. İşte detaylar!

BİM’de yüzlerce indirim bir güne sığdı! Kadın omuz çantası 190 TL’ye, 2’li yastık kılıfı 42,50 TL’ye düştü!

BİM’in 14 Nisan 2023 tarihli indirimli aktüel ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlanırken, kadın omuz çantası 190 TL’ye, laptop çantası 170 TL’ye, 2’li yastık kılıfı 42,50 TL’ye düştü. İşte BİM 14 Nisan 2023 fiyat listesi...

ŞOK'ta şok fiyatlı indirimler var! Kadın pijama takımı 200 TL, nevresim seti 200 TL, TV ünitesi 800 TL...

ŞOK Market’in 1 Nisan-4 Nisan 2023 tarihlerindeki indirimli ürünler kataloğu yayımlandı. Bu tarihlerde ŞOK Market’te kadın pijama takımı 200 TL’ye, nevresim seti 200 TL’ye ve TV ünitesi 800 TL’ye düştü. Peki, ŞOK’ta başka hangi ürünler kaç TL? İşte detaylar...

Altın için büyük iddia! Altın fiyatları 20 gün sonra düşecek mi? Altını olanların etekleri tutuştu! Acil bakın

Son günlerde düşüşe geçen altın için büyük iddia ortaya atıldı. Altın fiyatları düşecek! Altını olanların etekleri tutuştu! Peki altın fiyatları düşecek mi? Acil bakın!

kadın sigortalı inşat işçisi Haberi

kadın sigortalı inşat işçisi

Soru:


Kendim ve çocuklarım için 5 katlı bir bina yaptırıyorum ve bu binanın inşaatı için SGK'da işyeri dosyası açtırdım. İnşaatta 5 erkek işçim var, onların yemek ve çay işlerini yapsın diye yakınlarımdan bir bayanı da işe aldım, toplam 6 işçim oldu. Fakat çevreden birkaç kişi 'İnşaattan kadın sigortalı bildiremezsin, iptal olur' dediler. Bu doğru mu, çay ve temizlik işleri için de erkek işçi mi çalıştırmam gerekir?


Cevap:


Eğer SGK'ya bildirdiğiniz kadın sigortalı gerçekten inşaata gelip yemek ve çay işlerini yapıyorsa, yani ortada gerçek bir çalışma varsa, inşaattan kadın sigortalı bildirmenizin hiçbir sakıncası yok ve bu sigortalının hizmetleri iptal edilmez ancak inşaatla ilgili asgari işçilik hesaplamasında çalışmaları dikkate alınmaz. Eğer kadın da olsa teknik bir personel olsaydı, o zaman asgari işçilik hesaplamasına da...