29 / 04 / 2024

Kadirli Belediyesi cezaevi Kent müzesi olacak

Kadirli Belediyesi cezaevi Kent müzesi olacak

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli Belediyesi Kent Müzesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ve sona yaklaşıldığını bildirildi.

Bayrampaşa Cezaevi dönüşüm projesinde son durum ne?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve KİPTAŞ işbirliğiyle Bayrampaşa ilçesi İsmetpaşa Mahallesi'nde "Eski Cezaevi Alanı" olarak bilinen alanda yeni bir kentsel dönüşüm projesi hayata geçiriliyor.

Metris Cezaevi’nin yerine Adalet Sarayı geliyor!

Esenler’de yer alan Metris Cezaevi’nin bulunduğu araziye ‘Adalet Sarayı’ yapılacak. Kentsel dönüşüm kapsamında Esenler Belediyesi’ne devredilen kışla arazisi yanındaki 50 bin metrekarelik alana ilişkin planlar Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya alındı. 

Bayrampaşa Eski Cezaevi dönüşüm projesi Şubat sonunda başlıyor!

Bayrampaşa'daki Eski Cezaevi binası 2009 yılında Silivri'ye taşınmıştı. Adalet Bakanlığı tarafından takas yöntemiyle ÎBB'ye devredilen arazi İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın talimatıyla Bayrampaşa Belediyesi'ne kentsel dönüşüm çalışması yapılmak üzere tahsis edildi.

Isparta Keçiborlu'ya 10 bin kişilik cezaevi yapılacak!

ISPARTA'nın Keçiborlu İlçesi'nde inşa edilecek 10 bin kişi kapasiteli Bölge Cezaevi için Keçiborlu Belediyesi, Adalet Bakanlığı'na yer tahsisi yaptı. Belediye Başkanı Yusuf Parlak, "10 bin kişi kapasiteli bölgesel bir cezaevi ilçemize büyük katkı sağlar" dedi.

Muş Belediyesi, Bilgi Evi projesi için yıkımlara başladı!

Muratpaşa Mahallesi Eski Cezaevi Caddesi üzerinde bulunan yaş sebze ve meyve hali yıkıldı. Muş Belediyesi ekipleri tarafından yıkımı gerçekleştirilen yere 'Bilgi Evi' projesi uygulanacak.

Burhaniye'deki eski cezaevi adliyeye dönüşecek!

Balıkesir‘in Burhaniye ilçesinde bulunan eski cezaevi adliye binası oluyor. Yeni adliye binası için Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonu’nda görüşülen plan değişikliği, meclis toplantısında kabul edildi.

Bursa Karacabey'deki eski cezaevi park oluyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde eski cezaevi park oluyor. Karacabey Belediyesi tarafından eski cezaevi yıkılarak, sosyal donatı alanları, çocuk Oyun parkları ve otoparkın yer alacağı yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürülecek.

Eski Bayrampaşa Cezaevi alanı ipotekli mi?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentsel dönüşüm kapsamında görücüye çıkardığı ünlü Sağmalcılar Cezaevi projesi ÇED süreci için İstanbul Valiliği'ne sunuldu.Projenin 115 bin metrekare büyüklüğündeki arazisi ipotekli çıktı.

Bayrampaşa eski Cezaevi Alanı Dönüşüm Projesi'nde neler olacak?

Bayrampaşa eski Cezaevi Alanı Kentsel Dönüşüm Projesiyle ilgili ilçedeki yerel basın mensupları, Bayrampaşa Belediye Başkan Yardımcısı Naser Şimşek ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri tarafından bilgilendirildi.

Bayrampaşa eski cezaevi alanı yaşam merkezi oluyor!

Bayrampaşa’da daha kaliteli, daha yaşanabilir ve daha güvenli bir yaşam alanı oluşturma hedefi ile yola çıkan İstanbul Büyükşehir ve Bayrampaşa Belediyesi, eski Cezaevi Alanı’na yepyeni bir yaşam merkezi inşa etmeyi planlıyor.

Van F Tipi Cezaevi önüne bekleme salonu inşa edildi!

Van Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinden uzak olan Van F Tipi Cezaevi önünde ziyaretçiler için özel bir bekleme salonu yaptı. Bekleme salonunda, gün boyunca ziyaretçilere ücretsiz sıcak çorba, çay ve su ücretsiz verilecek.

Kandıra Açık Cezaevi futbol sahası hizmete girdi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Açık Cezaevi Kurumu'nda hayata geçirilen "Kocaeli Açık Cezaevi Futbol Sahası" törenle hizmete girdi.

Bayrampaşa Cezaevi imar planları neden iptal edildi?

2008 yılında yıkılan ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) kentsel dönüşüm alanı ilan ettiği Bayrampaşa Cezaevi arazisi için hazırlanan imar planları iptal edildi.

Kadirli Belediyesi cezaevi Kent müzesi olacak Haberi

Kadirli Belediyesi cezaevi Kent müzesi olacak

 Eski cezaevlerini restore ederek, Kent müzesine dönüştüren Kadirli Belediyesi, böylece kaybolmaya yüz tutmuş değerleri yaşatmaya çalışıyor. 


Tarihe ışık tutacak 

Kent Müzesi çalışmalarında sona yaklaştıklarını açıklayan Başkan Tarhan, müze hakkında şu bilgiyi verdi:" İç dizaynı ve çevre düzenlemesi tamamlanan Kent Müzemiz'de değerlerimizi ve tarihi belgeleri sergileyeceğiz. Tarihe ışık tutacak olan Kent Müzesi'nde birçok eser sergilenecektir. Usta yazarımız Yaşar Kemal, Prof. Dr. Halet Çambel, Aşık Feymani, Aşık Ayşe Çağlayan, Halk Ozanı Halik Karabulut, Halk Ozanı Abudulvahap Kocamanın birebir benzer silikon heykelleri, 16 adet yöreyi tanıtan heykeller sergilenecektir. Tarihi belge ve eserlerin arşivlenmesi için Kent Müzesi büyük bir kazançtır. Bu eserin Kadirlimize kazandırılması ile turist sayımızda artış olacağım düşünüyoruz. "Çalışma , içerisindeyiz" dedi. 



Bugün...