28 / 04 / 2024

Kadirli Belediyesi Kent Müzesi

Kadirli Belediyesi Kent Müzesi

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli Belediyesi Kent Müzesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ve sona yaklaşıldığını bildirildi.

Kadirli Belediyesi Kent Müzesi çalışmalarında sona yaklaştı!

Kadirli Belediye Başkanı Ömer Tarhan, Kadirli Belediyesi Kent Müzesi'nde çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği ve sona yaklaşıldığını bildirildi.

Kadirli atık su arıtma tesisi inşaatı başladı!

Kadirli Belediyesi tarafından yer teslimi yapılan atık su arıtma tesisi inşaatına başlandı. Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, konuyla ilgili olarak açıklama yaparak mutluluklarını ifade etti.

Kadirli Belediyesi Toplu Konutları'nın temeli kısa zamanda atılacak!

Kadirli Belediyesi'nin 12 dev projeleri arasında yer alan 'Kadirli Belediyesi Toplu Konutları' temelinin kısı zamanda atılacağı bildirildi. Belediyenin ev sahibi olmak isteyen herkese yardımda bulunacağı belirtildi.

Kadirli Belediyesi yeni hizmet binasına taşınıyor!

Adana Kadirli Belediyesi yeni hizmet binasına taşınıyor Kadirli Belediye Başkanı Dr. Ömer Tarhan, 2012 yılında müjdesini verdiği 12 dev projeden en önemlisi olan 2 projenin inşaatının tamamlandığını söyledi..

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde orman yangını çıktı!

Osmaniye'nin Sumbas ilçesinde çıkan yangına Kadirli Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı 200 orman işçisi, 14 arozöz, 4 iş makinesi, Kadirli Belediyesi itfaiyesi ile köylüler müdahale ediyor

Osmaniye Kadirli Belediyesi'nin inşaatı, kırlangıç yuvasına takıldı!

Kadirli ilçesinde kırlangıçların yuva yaptığı belediyeye ait şantiyedeki kum yığınlarına, kuşlar göç edene kadar dokunulmayacak

Çine Belediyesi'nin ihalesini İlhan Gider kazandı

Çine Belediyesi'nin sosyal tesis binası inşaat ihalesini İlhan Gider kazandı

Şişli Belediyesi ve Sinpaş Şişli'ye sanat parkları yapacak!

Sinpaş A.Ş. ve şişli Belediyesi, uzun soluklu bir projeyi hayata geçiriyor...

Kadıköy Belediyesi'nden satılık 2 arsa!

Kadıköy Belediyesi Küçükbakkalköy Mahallesi'nde 2 adet arsa satacak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mekanik tesis yaptıracak

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, kayak bölgesine 6 adet mekanik tesis yaptıracak

Başiskele Belediyesi, Seymen Koru Parkını yaptıracak!

Kocaeli'de Başiskele Belediyesi, Seymen Koru Parkını açık ihale usulü ile yaptıracak

Samsun Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi inşa edecek!

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen yatırım projelerinin yüzde 35'inin çevre etkili projelerden oluştuğu bildirildi

Tuzla Belediyesi, kaçak yapıları yıktı!

Tuzla Belediyesi, halkın sahile inmesini engelleyen ve kaçak olarak yapılan özel iskele ve kafeteryaları yıktı

Kadirli Belediyesi Kent Müzesi Haberi

Kadirli Belediyesi Kent Müzesi

 Eski cezaevlerini restore ederek, Kent müzesine dönüştüren Kadirli Belediyesi, böylece kaybolmaya yüz tutmuş değerleri yaşatmaya çalışıyor. 


Tarihe ışık tutacak 

Kent Müzesi çalışmalarında sona yaklaştıklarını açıklayan Başkan Tarhan, müze hakkında şu bilgiyi verdi:" İç dizaynı ve çevre düzenlemesi tamamlanan Kent Müzemiz'de değerlerimizi ve tarihi belgeleri sergileyeceğiz. Tarihe ışık tutacak olan Kent Müzesi'nde birçok eser sergilenecektir. Usta yazarımız Yaşar Kemal, Prof. Dr. Halet Çambel, Aşık Feymani, Aşık Ayşe Çağlayan, Halk Ozanı Halik Karabulut, Halk Ozanı Abudulvahap Kocamanın birebir benzer silikon heykelleri, 16 adet yöreyi tanıtan heykeller sergilenecektir. Tarihi belge ve eserlerin arşivlenmesi için Kent Müzesi büyük bir kazançtır. Bu eserin Kadirlimize kazandırılması ile turist sayımızda artış olacağım düşünüyoruz. "Çalışma , içerisindeyiz" dedi. 



Bugün...