04 / 05 / 2024

Kafkasör Yaylası

Kafkasör Yaylası

Rize İdare Mahkemesi, Artvin'de Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkiinde bakır madeni için verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal etti. Bu kararla bölgede maden faaliyetleri durduruldu.

Ayder Yaylası'ndaki statü değişikliğine mahkemeden dur kararı! 

Ayder Yaylası’nın düşürülen koruma statüsüne yapılan itiraz kapsamında yürütmeyi durdurma kararı alındı ve  değişikliğin geri dönülmez sonuçlara neden olacağı belirtildi. İşte ayrıntılar...

Kafkas Kartalları Turizm İşletmeciliği Ve Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kafkas Kartalları Turizm İşletmeciliği Ve Yatırımları Ticaret Anonim Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Ayder Yaylası'nda kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Rize'nin dünyaca ünlü yaylası Ayder Yaylası'nın aslını koruyarak geleceğin cazibe merkezi olması için başlatılan dönüşüm çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar hakkında bilgi veren Rize Valisi Kemal Çeber, Ayder'de beton yapı görülmeyeceğini dile getirdi.

Ayder Yaylası'nda dönüşüm tam gaz!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı dünyaca ünlü Ayder Yaylası'nda başlatılan dönüşüm çalışmaları hız kesmeden sürüyor...

Çambaşı Yaylası'ndaki 80 odalı otelin kaba inşaatı tamamlandı!

Ordu'nun 2 bin rakımlı Çambaşı Yaylası'nın, yürütülen çalışmalarla Türkiye'nin önde gelen turistik merkezlerinden biri haline gelmesi amaçlanıyor. Bölgede kaba inşaatı tamamlanan 80 odalı, 120 yataklı otelin gelecek sezon açılması hedefleniyor.

Delil Yatırım Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Delil Yatırım Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Hayri Kafkas ve Ahmed Ali Nagy Balboul tarafından kuruldu.

Ordu Çambaşı'nın çehresi yeni yatırımlarla değişecek!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Çambaşı Yaylası’nda önemli yatırımlar hayata geçireceklerini söyledi.

Sisdağı Yaylası'ndaki herkes imar barışına başvurdu!

Trabzon ile Giresun sınırında yer alan Sisdağı Yaylası'nda kaçak yapıda oturan tüm vatandaşlar İmar Barışı'ndan yararlanmak istiyor.

Kaçak yapıların olduğu Taşköprü Yaylası’nda milli duygu sömürüsü!

Gümüşhaneliler ve Trabzonlular tarafından ortak kullanım alanı olarak belirlenen Taşköprü Yaylası’nda kaçak bina yapanlar, bölgeye 15 Temmuz adını verdiler. Fırsatçılar, duygu sömürüsü yaparak kendini kurtarmaya çalışıyor.

Trabzon Sis Dağı Yaylası’nda yıkımlar devam ediyor!

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde başlayan kaçak yapı yıkımlarına hızla devam ediyor. Yıkımlar en fazla ve izinsiz yapılaşmanın olduğu Sis Dağı Yaylası’nda sürüyor.

Feslikan Yaylası’nın tapu sorunu çözülüyor!

Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, yakın zamanda Feslikan Yaylası’nın yıllardır süre gelen tapu hasretini sona erdirmek istediklerini dile getirdi.

Ordu Argan Yaylası turizme kazandırılıyor!

Ordu'nun Akkuş ilçesine 3 kilometre mesafed bozulmamış doğasıyla dikkati çeken 1650 rakımlı Argan Yaylası yaz ve kış turizmine kazandırılacak

Kafkas Üniversitesi'nin mimarisinde FETÖ ayrıntısı!

Sabah gazetesi ekonomi yazarı Dilek Güngör, "Kapatılan Kafkas Üniversitesi'nin F'si…" başlıklı yazısında, Kafkas Üniversitesi'nin mimarisine değindi...

Kafkasör Yaylası Haberi

Kafkasör Yaylası

Rize İdare Mahkemesi, Artvin'de Kafkasör Yaylası, Genya ve Cerattepe Mevkii'nde bakır madeni için Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen 'ÇED olumlu' raporunu iptal etti. Bu kararla birlikte bölgede maden faaliyetleri durduruldu.


Kafkasör Yaylası Genya ve Cerattepe Mevkii'nde Gümüş ve bakır ile birlikte siyanürle altın aranacak maden sahaları için Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın 2012 yılında izin vermesinin ardından, Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı bakır madeni için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) olumlu raporu verdi. Bölgede maden faaliyetlerinin önünü açan bu karar sonrası Artvinliler hukuk mücadelesi başlattı. Yeşil Artvin Derneği öncülüğünde bir araya gelen 283 kişi, ÇED olumlu raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Rize İdare Mahkemesi'ne dava açtı. Mahkeme dün verdiği kararda Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tarafından verilen ÇED olumlu raporunu iptal...