28 / 04 / 2024

Trabzon Sis Dağı Yaylası’nda yıkımlar devam ediyor!

Trabzon Sis Dağı Yaylası’nda yıkımlar devam ediyor!

Trabzon’da geçtiğimiz günlerde başlayan kaçak yapı yıkımlarına hızla devam ediyor. Yıkımlar en fazla ve izinsiz yapılaşmanın olduğu Sis Dağı Yaylası’nda sürüyor.



İçişleri Bakanlığı tarafından Trabzon Valiliği’ne gönderilen yazı ile Trabzon'daki yaylalarda kaçak yapıların yıkımlarına başlandı. Düzköy ve Akçaabat ilçesine bağlı yaylalardaki yıkımların ardından Sisdağı Yaylası’nda çalışmalar devam etti.

Habertürk Gazetesi'nden yer alan habere göre, sabah erken saatlerde bölgeye gelen ekipler, çalışmaları yakından takip etti. Jandarma ekiplerinin de yoğun güvenlik önlemi aldığı yaylada yıkımlar hız kesmeden sürdü.  2 bin 182 rakımlı Sisdağı Yaylası'nda çalışmaların önümüzdeki günlerde de devam edeceği açıklandı.

Yüzlerce yayla evinin bulunduğu Sis Dağı Yaylası’nda çarpık yapılaşmanın önüne geçiliyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla başlayan çalışmalarda 11 ev yıkıldı. İmar Barışı’ ile Doğu Karadeniz Bölgesi’nde kaçak yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen bazı vatandaşlar, Sis Dağı Yaylası’nda kaçak yapılar inşa etmeyi sürdürmüştü. Bakanlık, bölge illere  yazı göndererek yaylalardaki kaçak yapılan yıkımı için çalışma başlatılma talimatını vermişti.


Geri Dön