23 / 12 / 2024

kagir yapı sınıflandırması

kagir yapı sınıflandırması

Kagir yapı nedir? Kagir yapı kaça ayrılır? Hangi malzemeden yapılan evler kagir yapı sınıflandırmasına giriyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizin devamını inceleyebilir ve konu hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz..

Nejat Özonay: Çok parçalı arazi yapısı Türk tarımının önemli sorunu! Arazi toplulaştırması hız kazanıyor! 

Arazi toplulaştırmasının hız kazanacağı 2025 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Nejat Özonay, çok parçalı arazi yapısının Türk tarımının önemli sorunu olduğunu vurguladı ve açıklama yaptı. İşte detaylar...

İnşaat sektöründeki 'sınıflandırma' yöntemi mühendislerin önüne taş koyuyor! Yönetmelik yeniden düzenlenmeli

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması, metrekaresine ve niteliğine göre inşaatların teknik ve maddi yeterliliğe sahip müteahhitler tarafından yapılabilmesini sağlamak için 2019 yılında yürürlüğe girdi. Fakat bu sistemin, mühendis ve mimarların önünü kestiği ortaya çıktı.

Mühendisler ve mimarlar için sınıflandırma kriteri önerisi!

İnşaat sektöründe 4 yıl boyunca yürürlükte olan sınıflandırma kriterlerinin, sektör için yararlı olduğunu aktaran Karmar İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş, şimdi bu kriterlerde mimar ve mühendisler gözetilerek yeni bir düzenleme gerçekleşirse kalitenin artacağını söyledi.

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun Yapısının Yeniden Belirlenmesini İstiyor!

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Asgari ücret tespit komisyonunun yapısının katılımcı bir anlayışla yeniden belirlenmesini istediklerini duyurdu.

Yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması etkin şekilde uygulanmalı!

Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Marmara Depremi'ndeki acıların tekrarlanmaması için yapı müteahhitlerinin sınıflandırılması düzenlemesinin etkin şekilde hayata geçirilmesi ve denetim sisteminin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

Kredi çekmeden önce mutlaka okuyun! Resmi Gazete'de yayımlandı

BBDK’dan yeni düzenleme geldi. Kredi çekeceklere dikkat. Kredilerde donuk sınıflandırması ile ilgili değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar…

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31739 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik 2021!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31658 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31559 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Banka kredi risklerinin sınıflandırmasında değişiklik yapıldı!

Kredi riskleri arasında bulunan "ipotekli menkul kıymetler" başlığı "teminatlı menkul kıymetler" adı altında değiştirildi.

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi!

Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkında Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Teklif ile müteahhitlik sektöründe yeni düzenlemelerin yapılması planlanıyor.

İzmir'in deprem senaryosu neden uygulanamadı?

1999'daki Düzce depreminden sonra RADIUS projesi hazırlandı. İzmir'de 220 bin konut incelendi, ilçelerde zemin sınıflandırması yapıldı, çürük yerler tespit edildi. Deprem senaryosu hazırlandı. Fakat proje unutuldu.

kagir yapı sınıflandırması Haberi

kagir yapı sınıflandırması

Kagir yapı nedir?


Taşıyıcı duvarları taş, tuğla, beton veya briket gibi malzemelerle yapılmış yapı türüne kagir yapı deniyor. Kargir yapı olarak ta anılabiliyor. Kagir yapı, binaları kullanılan malzemeye göre sınıflandırıyor.  Eğer bir binanın yapımında, taş-  beton kullanılmışsa, o yapı tapu kaydında kagir yapı olarak kaydediliyor.



Binalar ayrıca 'iskelet' sistemlerine göre de sınıflandırılıyor. İnşaat mühendislerince herhangi bir iskeletsel sisteme sahip olmayan yapılar genel olarak yığma yapı olarak tanımlanıyor. Bu tip yapılarda binanın ağırlığını taşıma yükü, duvarların üzerinde oluyor. Eğer binanın taşıma yükü, beton bir iskeletin üzerine verilmişse, bu durumda o binalar için beton karkas ifadesi kullanılıyor.



Konut sigortası yapan şirketler kagir binaları 2’ye ayırarak sınıflandırılırlar. Bunlar tam ve yarım kagir yapılardır.Tam kagir yapı; dış ve iç duvarları, taban ve tavanları beton, taş, tuğla...