29 / 04 / 2024

kağıthane milli arşiv

kağıthane milli arşiv

Kağıthanede TOKİ tarafından yapılan ve Osmanlı arşivinin bir arada  bulunacağı Milli Arşiv Sitesinde arşiv birimleri, idari hizmet binaları, araştırma birimleri, kütüphane, kongre merkezi, müze, sergi salonları, misafirhane, arşiv depoları bulunuyor

Kağıthane 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıda!

İstanbul İli Kağıthane İlçesi Arıcılar Mevkii Gecekondu Önleme Bölgesine İlişkin 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği askıya çıktı.

Osmanlı Arşivi Külliyesi risk altında mı?

Osmanlı Arşivleri Bâb-ı Âli'deki tarihi binasından alınarak Kağıthane'deki Milli Arşiv Sitesi'ne taşınmıştı. Dere yatağı yakınlarında yer aldığı için risk altında olan Osmanlı Arşivi Külliyesi'ndeki 100 milyon belge ve 370 bin defterden oluşan tarihi belgeleri kurtarmak için “susuzlaştırma” ihalesi

Kağıthane'de günde 100 tapu işlemi gerçekleştirildi!

Kağıthane Tapu Müdürlüğü, İstanbul’da 39 ilçe arasında 2013'ten beri günlük bazda işlemleri en hızlı tamamlayan tapu müdürlüğü olarak ulaşılması zor bir başarıya imza attı.

Kağıthane sıfır borçla baştan sona yenilendi!

Hiç borcu olmadığı halde ilçeye mega yatırımlar kazandıran Kağıthane Belediyesi’nin bu başarısını Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, ‘’ Gereksiz harcamaları kısarak yüz milyonlarca lirayı devlete kazandırdık.’’ sözleriyle açıkladı.

EPP Kağıthane Arıcılar ihalesi iptal edildi!

EPP, İstanbul Kağıthane Arıcılar Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesi iptal edildi.

Kağıthane TEM Arıcılar Bağlantı yoluna ilişkin imar değişikliği askıda!

Kağıthane İlçesi, Merkez Mahallesi, TEM Arıcılar Bağlantı Kolu ve Arıcılar Yolu Rehabilite Uygulama Projesi'ne ilişkin imar değişikliği askıya çıktı..

EPP Kağıthane Arıcılar ihalesine 2 firma katıldı!

Emlak Planlama İnşaat Proje Yönetim (EPP) tarafından ihalesi dün yapılan Kağıthane Merkez (Arıcılar) Mahallesi arsa satışı karşılığı gelir paylaşım işi ihalesine 2 firma katıldı.

EPP'den Kağıthane Arıcılar'a yeni proje ihalesi!

TOKİ iştiraki olan EPP Kağıthane Arıcılar'da yeni proje ihalesine hazırlanıyor. 6 Kasım'da ihalesi yapılacak arsanın emsale esas inşaat alanı 15 bin 989 metrekare, arsa alanı ise 8 bin 882 metrekare büyüklüğe sahip. 

TOKİ Kağıthane Arıcılar arsasına rekor teklif!

TOKİ'nin Kağıthane Arıcılar arsasına yüzde 60 kurum payı ile rekor teklif geldi.

TOKİ Kağıthane Arıcılar arsasının ihalesi yarın!

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

TOKİ'den Kağıthane Arıcılar'a yeni proje!

TOKİ Kağıthane Arıcılar Arsa Satış Karşılığı Gelir Paylaşım İşi ihalesi 13 Temmuz 2017 Perşembe günü yapılacak. Konut ve ticari alanlardan oluşacak projenin inşaatı 40 bin 485 metrekare.

TOKİ'den Kağıthane'de arsa karşılığı gelir paylaşımı ihalesi!

TOKİ, “İstanbul İli Kağıthane İlçesi Merkez (Arıcılar) Mahallesi Arsa Satışı Karşılığı Gelir Paylaşım İşi” ihalesi düzenliyor. İhale, 13 Temmuz'da gerçekleşecek..

Kağıthane'de kaçak hafriyatın önüne geçilmiyor!

Gün geçtikçe artan kentsel dönüşüm ve konut projeleri kaçak hafriyat dökümünü artırıyor. Kağıthane'nin Arıcılar bölgesinde oluşan hafriyat kirliliği havadan görüntülendi.

kağıthane milli arşiv Haberi

kağıthane milli arşiv

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, arşivci olarak akla itilen, kakılan, sürgün edilen verimsiz personeller veya odacılar geldiğini belirterek, "Halbuki arşiv bir milletin hafızasıdır. Arşiv yoksa hafıza yok demektir" dedi.

Erdem, Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç ve diğer yetkililerle birlikte, Kağıthanede TOKİ tarafından yapımı süren "Milli Arşiv Sitesi"nde incelemelerde bulundu.

Burada gazetecilere açıklama yapan Erdem, Türkiyede bilinmeyen ancak en önemli değerlerden birinin Osmanlıdan devir alınan arşiv olduğunu belirtti. Kendisinin de 5 yıl arşivle uğraştığını dile getiren Erdem, arşivin özellikle Cumhuriyet döneminde çok fazla değer bulmayan, hak ettiği değeri görmemiş kurumlardan biri olduğunu anlattı.

Cumhuriyet arşivinin...