15 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır

Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır

İzmir’de yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, ülkemizin deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini de yüzlere vurdu. Peki Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır?

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Kendi konteynerini kendin yap kampanyası: Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? 

Deprem ülkesi olduğu gerçeğiyle 6 Şubat'ta tekrardan yüzleşen Türkiye'de konteyner yapıların fiyatları ve kullanım özellikleri gündemde merakla sorgulanıyor. Peki, Depreme dayanıklı konteyner yapılar ne kadar? İşte detaylar...

İstanbul depreme ne kadar hazır? Korkutan rakamlar ortaya çıktı! Zorunlu ama çoğu konutta yok!

Türkiye deprem ülkesi. Depremleri can ve mal kaybı olmadan atlatabilmek için güvenli binalar aranırken öte yandan da zorunlu deprem sigortasının yapılması da gerekiyor. İstanbul'da zorunlu deprem sigortası yaptırmayanların sayısı ortaya çıkarken rakamlar korkuttu. İşte ayrıntılar...

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Betonarme konut fiyatlarının zamlanmasından sonra gündeme gelen çelik ev fiyatlarının ne kadar olduğu merak ediliyor. Peki, Çelik ev fiyatları ne kadar? Çelik ev nedir, depreme dayanıklı mıdır?

Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra rekor talep alan çelik ev fiyatları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, Depreme dayanıklı çelik ev fiyatları ne kadar? 2023 çelik ev fiyat listesi...

Çelik ev ne kadar? Çelik evler depreme dayanıklı mı?

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinden sonra vatandaşlar depreme dayanıklı çelik evlerin fiyatlarını araştırmaya başladı. Peki, çelik evler ne kadar, çelik ev kaç günde teslim edilir? İşte detaylar...

Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar?

Jeofizik mühendislerinden "binalarda risk tespiti" uyarısı geldi. Binasının depreme dayanıklı olup olmadığını merak edenler dikkat! Bina risk tespitinin maliyeti ne kadar? İşte uzaman isimden dikkat çeken açıklama...

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

Kahramanmaraş depremi altını vurdu! Altın üretimi durdu! Kahramanmaraş altın fiyatları ne kadar oldu?

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 700 kuyumcu atölyesi, üretimini durdurdu. Peki Kahramanmaraş'ta altın fiyatları ne kadar oldu? Kahramanmaraş altın fiyatları kaç TL? 16 Mart 2023 Kahramanmaraş altın fiyatları.

İş yerleri depreme ne kadar hazır? İşte madde madde alınması gereken tedbirler

Kahramanmaraş merkezli depremler iş yerlerinin de tıpkı yerleşim binaları gibi depreme hazır olmadığını ortaya koydu. Peki iş yerlerinde depreme karşı hangi önlemler alınmalı? İşte uzmanından cevaplar.

Depreme karşı dayanıklılığı ile bilinen 'Çelik ev' fiyatları ne kadar? 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Çelik ev fiyatları, Kahramanmaraş'ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremden etkilenen 11 ilde ilgi ile araştırılıyor. Çelik ev fiyatları ne kadar? 1 Mart 2023 fiyat listesi...

Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır Haberi

Kahramanmaraş depreme ne kadar hazır

İzmir’de yaşanan deprem felaketi tüm Türkiye’yi yasa boğarken, ülkemizin deprem kuşağı üzerinde bulunduğu gerçeğini de yüzlere vurdu. Özellikle Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünde 500 senedir birikmiş bir enerji olduğu konunun uzmanları tarafından sıklıkla dile getirilirken, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç bir defa daha konuyu TBMM gündemine taşıdı ve kentin depreme ne kadar hazır olduğunu sordu.

Ege Denizi’nde merkez üssü İzmir’in Seferihisar İlçesi açıkları olan depremde can kaybı 100’ü, yaralı vatandaş sayısı ise binleri aştı. İzmir gibi Kahramanmaraş’ın da deprem kuşağın üzerinde bulunması ve Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Kahramanmaraş bölümünün çok uzun süredir enerji biriktirmesi kent sakinlerini endişelendirirken, CHP’li Ali Öztunç konuya dair düğmeye bastı.

Daha önce Kahramanmaraş’ın depreme hazır olmadığını ve konunun can sağlığı olduğunu defalarca belirten...