11 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Kalesi yenileme

Kahramanmaraş Kalesi yenileme

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kahramanmaraş'ın kalbi 'Azerbeycan Bulvarı' baştan sona hızla yenileniyor! 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehrin ana arterlerinde başlattığı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Bu çalışmalardan biri de Kahramanmaraş'ın kalbi, Azerbeycan Bulvarı'nda yapılıyor.

Nevşehir'de yenileme alanı kararı!

Nevşehir Kalesi ve çevresini kapsayan bazı alanlar Yenileme Alanı olarak belirlendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Maraş Kalesi eski siluetine kavuştu!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, "Tarihi Maraş Kalesi’ni eski siluetine kavuşturmak için çalışmalara tüm hızıyla devam ediyoruz" dedi.

Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor!

Tarihi Silifke Kalesi'nin restore edilmesi için 3 milyon lira ödenek talep edildi. Silifke Kalesinin yenileme çalışmaları devam ediyor.

Ankara Kalesi Meydan Düzenlemesi 2 ayda tamamlanacak!

“Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmaları 2 ay içinde tamamlanacak.

Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi projesi 2 ay içinde tamam!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, “Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi” kapsamında yürütülen “Ankara Kalesi Önü Meydan Düzenlemesi” çalışmalarının, hava koşulları elverişli olduğu takdirde, 2 ay içinde tamamlanacağı bildirildi.

Kahramanmaraş Azerbaycan Bulvarı genişletiliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Azerbaycan Bulvarı’nda genişletme, refüj yenileme ve kavşak düzenleme çalışmalarına başladı. Ortadaki süs havuzu kaldırılarak yeni bir kavşak düzenlemesi yapılacak.

Nevşehir Kalesi kentsel dönüşümünde 80 konut daha satışa çıkıyor!

Nevşehir Belediyesi ile TOKİ işbirliğinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Yenileme Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4. etap olarak yapımı tamamlanan 754 konut içerisinde yer alan TOKİ'ye ait, 80 konut satışa çıkarıldı.

Ankara Kalesi restore çalışmalarından sonra cazibe merkezi oldu!

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, yapılan restore çalışmalarının ardından cazibe merkezi haline geldi. Çevre düzenlemeleriyle de Kale’nin ihtişamı Ankara’ya yansıtılıyor.

Ankara Kalesi'nde restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor...

Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi ile Ankara'da restorasyon devam ediyor!

Başkent’in önemli turizm potansiyellerinden biri olarak değerlendirilen ve Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi’nin içerisinde yer alan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği projelerle bambaşka bir görünüme kavuşuyor.

Ankara Kalesi içinde yenileme sürüyor!

Başkent’in önemli tarih ve turizm bölgelerinden olan, ancak yıllar içerisinde bu özelliğini yitirmeye başlayan Ankara Kalesi, Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmasıyla yeniden Başkent turizminin gözbebeği durumuna geliyor...

Kahramanmaraş Kalesi yenileme Haberi

Kahramanmaraş Kalesi yenileme

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Aycan, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

MHP'li Aycan, ''Son zamanlarda Kahramanmaraş Kalesi'nin tadilat konusu gündem olmakta ve spekolasyonlara neden olmaktadır'' diye konuştu.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan'ın soruları:,
1- Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu ne zaman başlamıştır?
2- Restorasyon kapsamında ne gibi çalışmalara yapılmaktadir?
3- Kale'nin restorasyonuna ne kadar harcama yapılmıştır?
4- Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyon çalışması ne zaman bitecek halkın ziyaretini açılacaktır?
5- Kalede herhangi bir kazı yapılmış mıdır? Yapılmış ise herhangi bir tarhihi değer bulunmuş mudur?
6- Kale'nin restorasyonu ile ilgili bir gecikme var mıdır? Var ise nedeni...