07 / 07 / 2024

Kahramanmaraş Memoağa Konağı restorasyon

Kahramanmaraş Memoağa Konağı restorasyon

Pınarbaşı Mahallesi'nde 1750'de taş ustalarınca yapılan tarihi Memoağa Konağı, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi iş birliğiyle müze ev olarak restore edilerek kültür turizmine kazandırılacak.

Kahramanmaraş Elbistan'a 2 bin konut daha geliyor! İmzalar atıldı! Elbistanlılara yeni konut müjdesi!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki ikinci depremin merkez üssü olan Elbistan'a, 2 bin konut daha yapılacağının müjdesini verdi. 

Depremlerde ağır hasar gören Gaziantep’teki 7 katlı bina çöktü!

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, Kahramanmaraş depremlerinde ağır hasar alan 7 katlı bina, yıkım sırasında çöktü.

Kahramanmaraş’ta açık otoparkı bulunan bir dükkan satılacak!

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçesinde yer alan bir dükkanın ihaleyle satılacağı öğrenildi. Açık artırma yoluyla satılacak dükkanın ihalesinin 21 Kasım 2023 Salı günü saat 10’da yapılacağı öğrenildi.

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika deprem açıklaması! Resmen bu iki fayı işaret etti!

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Kahramanmaraş depremi açıklaması geldi. Naci Görür resmen bu iki fayı işaret etti... Hemen bu detaylara bakın...

Kuyumcuların Başkenti Kahramanmaraş güncel altın fiyatları açıklandı! Kahramanmaraş 31 Ağustos 2022 altın fiyatları

Kuyumcuların Başkenti olan Kahramanmaraş güncel altın fiyatları Kuyumcular Odası Başkanlığı tarafından  açıklandı. Peki Kahramanmaraş altın fiyatları bugün ne kadar? Kahramanmaraş gram altın, çeyrek altın, tam altın, 14,18 ve 22 ayar bilezik fiyatları bugün kaç lira?

Kahramanmaraş Barbaros'a millet bahçesi müjdesi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Onikişubat’ın Barbaros Mahallesi’ne millet bahçesi kazandırmak için çalışmalara başladı. Millet bahçesi inşaatı için çalışmaların kısa zamanda başlaması bekleniyor. 

Kahramanmaraş Selçuklu Millet Konağı'nın inşaatı tamamlanıyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Mahallesi’nde inşa edilen Millet Konağı inşaatında son aşamaya gelindi. 420 metrekare alan üzerine inşa edilen konak yakın zaman içerisinde hizmete girecek.  

Cihangir'deki Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı! 

Beyoğlu Cihangir'de bir dönem Japon konsolosluğuna ev sahipliği yapan Sadık Paşa Konağı satışa çıkarıldı. Konak için 40 milyon TL isteniyor.

Kahramanmaraş'taki Andırın Millet Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Andırın ilçesinde inşa edilen Millet Konağı'nın inşaatı tamamlandığını dile getirdi.

Ankara'da Hallaçlı Mehmet Ağa Konağı restore edilecek!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Gölbaşı'nda bulunan Hallaçlı Mehmet Ağa Konağını restore edecek.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

TOKİ'den Kahramanmaraş Elbistan'a 609 yeni konut!

Kahramanmaraş İli Elbistan İlçesi 609 Konut , 1 er Adet Cami ve Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 30 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Kahramanmaraş Göksun Millet Konağı'nın inşaatında sona gelindi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam edilen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanılan Göksun Millet Konağı inşaatında son aşamaya gelindi.

Kahramanmaraş Memoağa Konağı restorasyon Haberi

Kahramanmaraş Memoağa Konağı restorasyon


Pınarbaşı Mahallesi'nde 1750'de taş ustalarınca yapılan tarihi Memoağa Konağı, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi iş birliğiyle müze ev olarak restore edilerek kültür turizmine kazandırılacak.


Restorasyon çalışmalarını inceleyen Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konağın restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilçenin tarihinde önemli yer tutan unsurların sergileneceği bir müze olacağını söyledi.


Afşin'in tarihinin, müze evde sergileneceğine değinen Budan, "Afşin tarihinde önemli yer tutan Aşık Mahsuni Şerif ve Hayati Vasfi Taşyürek'in mumdan heykelini yaptırarak sergilemek istiyoruz. Aynı zamanda yöremize ait aile hayatını ve ilçemizde ait eserlerin yerli ve yabancı turistlerimizle buluşturmak istiyoruz." dedi.


İlçede daha önce bir müze projelerinin olduğunu belirten Budan," Belediye Başkanlığımız tarafından Memoağa Konağı'nın restorasyonu bize teklif edildi. Bu tarihi binada güçlerimizi birleştirerek ilçemize güzel bir eser kazandırmak için...