05 / 05 / 2024

kahramanmaraş nalçik kardeş şehir

kahramanmaraş nalçik kardeş şehir

Kahramanmaraş, Rusya Federasyonu’nu oluşturan ülkelerden biri olan Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’ nin başkenti olan Nalçik’le kardeş şehir oluyor. Konuyla ilgili hazırlanan protokol Belediye Meclisi tarafından karara bağlandı...

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Kahramanmaraş Başkonuş Yaylası’ndaki beton inşaat tepki çekiyor!

Kahramanmaraş’ın 12 Şubat ilçesi sınırları içerisinde bulunan Başkonuş Yaylası’na beton bina inşa ediliyor. İnşaata CHP İlçe Başkanı Ünal Ateş'ten tepki geldi. 

Kahramanmaraş Panorama Müzesi’nde son durum!

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Kahramanmaraş Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi’ni inceledi.

Kahramanmaraş yatırımlarında son durum ne?

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, Bingöl ile kardeş şehir olan Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kahramanmaraş'ta konut yetersizliği kiraları artırıyor!

Kahramanmaraş'ta kiralık ev bulmakta zorlanan vatandaşlar, kira fiyatlarının yüksek olmasından şikâyetçi. Kahramanmaraş'ın konut yetersizliğiyle karşı karşıya kalması kiraları yükseltti.

Kahramanmaraş Havaalanı yeni terminal binası ihalesi 12 Temmuz'da!

Mahir Ünal, Kahramanmaraş’ın en büyük ihtiyaçları arasında bulunan havaalanı yeni terminal binası, dış hatlar terminali ve diğer binaların yapımı amacıyla ihale düzenleneceğini belirterek, müjdeli haberi verdi.

Kahramanmaraş Afşin'de arazi kavgası çıktı!

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde, kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan ve 2 kişinin hayatını kaybettiği 3 kişinin yaralandığı kavgaya ilişkin 2 kişi tutuklandı.

MÜSİAD Kahramanmaraş şubesi binası törenle açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesinin açılışına katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal açılış konuşmasını şu şekilde yaptı:

MÜSİAD Kahramanmaraş şubesi binası 8 Nisan’da açılacak!

MÜSİAD Kahramanmaraş Şube Başkanı Atıf Şirikçi, yeni hizmet binasının bakanlar Mahir Ünal ve Sema Ramazaoğlu’nun katılımıyla 8 Nisan’da açılacağını söyledi.

Kahramanmaraş'ın ulaşım sorunları masaya yatırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın öncülüğünde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen 'Ulaştırma Çalıştayı'nda Kahramanmaraş'ın ulaşım sorunları masaya yatırıldı ve çözüm arandı.

Kahramanmaraş model şehir olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran kültür turizminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş, kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacak" dedi.

Kahramanmaraş Göksun'a Çeçen kuleleri inşa edildi!

Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesinde iki kardeş, Kafkasya’da yaşayan atalarının bin yıl boyunca askeri haberleşme ve savunma aracı olarak kullandığı Çeçen kulelerinin (baw) tıpa tıp aynısını memleketlerine inşa ettirdi.

Özlem Önal Londra'dan ev aldı!

Annesi Nazire Dedeman Çağatay ve kız kardeşi Özben Önal ile Dedeman Holding'in turizm bölümündeki yüzde 49 hisselerini dayıları Murat Dedeman'a devreden Özlem Önal, Türkiye ile irtibatı kopardı...

kahramanmaraş nalçik kardeş şehir Haberi

kahramanmaraş nalçik kardeş şehir


Kahramanmaraş Belediye Meclisi Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti Nalçik’le kardeş şehir olunması için hazırlanan protokolü karara bağladı.


Kahramanmaraş, Rusya Federasyonu’nu oluşturan ülkelerden biri olan Kabartay-Balkar Cumhuriyeti’nin başkenti olan Nalçik’le kardeş şehir oluyor. Konuyla ilgili hazırlanan protokol, Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantısında görüşülerek karara bağlanırken, ilerleyen günlerde karşılıklı olarak atılacak imzalarla Kahramanmaraş ve Nalçik kardeş şehir olacak.


Rusya Federasyonu içerisinde en fazla Çerkes nüfusun bulunduğu yer olan ve Devlet Başkanlığı’na Arsen Kanakov’un yaptığı Kabartay Balkar Cumhuriyeti’nde yaklaşık 800 bin insan yaşıyor. 12 bin 500 kilometre kare yüzölçümü olan cumhuriyetin başkenti olan Nalçik’in nüfusu ise 300 bin. Kahramanmaraş ve Nalçik’i birbirlerine yaklaştıran temel unsur ise Maraş’ın Türkiye’deki Çerkeslerin en fazla yaşadığı 3 ilden biri olması.


Kardeş şehir protokolüne ilişkin Kahramanmaraş Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Kafkas kökenli...