27 / 04 / 2024

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.



Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı kapsamında basına açıklama yaptı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında da eleştiride bulundu. Ünal açıklamasında şunları söyledi:

Mahir Ünal dan Kanal İstanbul yorumu!

"1970'te 1960'ın sorunları konuşulurdu, 1980'de 60'ın, 70'in ve 80'in sorunlarını konuşulurdu, 1990'da da 1960'dan başlayarak 90'lı yıllara kadar olan sorunlar konuşulurdu. Neden? Çünkü Türkiye'nin hiçbir sorunu çözülmezdi. 2000'li yıllara geldiğimizde Türkiye 40 yıllık sorunu çözmeden her 10 yılda sorun üzerine sorun koyup sorunlarını konuşuyordu. Buradan soruyorum, bugün Türkiye 1960'ın, 70'in, 80'in, 90'ın ve 2000'in sorunlarını konuşuyor mu? Hayır. 2005'teki, 2010'daki, 2015'teki sorunları konuşuyor muyuz? Hayır. Neden? Çünkü bu sorunların hepsini çözdük. Bugün, bugünün sorunlarını konuşan bir Türkiye var artık. Şimdi bugünün sorunları üzerinde birileri bize diyor ki, 'şu eksik, bu eksik.' Bizler de diyoruz ki 1960'dan başlayarak Türkiye'nin günümüze kadar olan sorunları çözdük, Allah'ın izniyle bugünkü sorunları da çözeriz. Bize sorunları söyleyenler bugüne kadar tek bir sorun çözmüşler mi, taş üzerine taş koymuşlar mı? Gerçek muhalefet 'sen duble yol yaptın ben daha iyisini yapacağım' der. 'Sen savunma sanayide SİHA yaptın, ben insansız uçak yapacağım' der. Peki Cumhuriyet Halk Partisi ya da diğer birbirine benzemezler ittifakından birisinin bugüne kadar 'şunu yapacağız' dediğini duydunuz mu? Ne diyorlar? Ellerinde bir liste var. 'Kanal İstanbul’u, üçüncü havaalanını kaldıracağız, üçüncü köprüye gerek yok.' Adamların elinde bir yapım listesi yok, bir yıkım listesi var."

Kanal İstanbul, Türkiye'nin lojistik bir süper güç olmasına katkı sağlayacak!


Geri Dön