30 / 04 / 2024

kanal istanbul yorumları

kanal istanbul yorumları

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın açıklaması yapan Malezya Dışişleri Bakanı Dato' Sri Saifuddin Abdullah Kanal İstanbul projesi hakkında konuştu.

İstanbul Gıda Toptancıları'ndan Kanal İstanbul açıklaması! 

 İstanbul Gıda Toptancı Tüccarları Derneği Başkanı Mustafa Karlı, Kanal İstanbul'un gıdacılara değer katacağını dile getirerek projenin açılışı için sabırsızlandıklarını dile getirdi.

Mahir Ünal'dan Kanal İstanbul yorumu!

Kahramanmaraş'ta düzenlenen bayramlaşma etkinliğine katılan Ak Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal Kanal İstanbul Projesi'ne karşı çıkan muhalefet hakkında eleştiride bulundu.

Kanal İstanbul neden gerekli? 

Milliyet gazetesi yazarı Abdullah Karakuş bugünkü yazısında Kanal İstanbul Projesi'nin neden gerekli olduğunu kaleme aldı. İşte Abdullah Karakuş'un yazısı...

Kanal İstanbul hangi ülke için ne ifade ediyor?

İstanbul Boğazı’nın batısına ‘yeni ve yapay bir boğaz’ inşa edilmesini öngören Kanal İstanbul projesi yeniden gündemde. Peki Kanal İstanbul kimler için ne ifade ediyor? İşte ülkelerin ve önemli isimlerin Kanal İstanbul yorumları...

Güneri Civaoğlu Kanal İstanbul'u yazdı!

Gazeteci Civaoğlu Kanal İstanbul için "Uluslararası hukuk ve ülke güvenliğinin kilit taşlarından biri olan Montrö bağlamında iyi niyetli uyarıların, bu büyük ve tarihi projenin geleceği ve çok daha güvenilir hukuk, siyaset ve dış politika ekosistemiyle bütünleşmesine katkısı olabilir" diyor...

Kanal İstanbul'la ilgili tartışmalar hız kesmiyor!

Kanal İstanbul denince ilk akla gelen sorulardan biri neden İstanbul Kanalı denmediği olmalı ve konuşulmalı. Yapılan yorumların hepsi Kanal İstanbul'un istenmediğine yönelik.

Kanal İstanbul projesi Avrupa medyasının gündeminde!

Kanal İstanbul projesi dış basının haberlerinde yer almayı sürdürüyor. Avrupa medyası neredeyse her gün Kanal istanbul projesini karalayan haberler yapıyor. 

Kanal İstanbul hangi ülke için ne ifade ediyor?

İstanbul Boğazı’nın batısına ‘yeni ve yapay bir boğaz’ inşa edilmesini öngören Kanal İstanbul projesi yeniden gündemde. Peki Kanal İstanbul kimler için ne ifade ediyor? İşte ülkelerin ve önemli isimlerin Kanal İstanbul yorumları...

Kanal İstanbul neden yapılmalı?

Son günlerde çılgın proje Kanal İstanbul yine gündemde. Kanal İstanbul'la ilgili yetkili isimlerden yapılan açıklamaların ardından, projeye ilişkin yorumlar da arttı. Peki Kanal İstanbul neden yapılmalı? İşte Kanal İstanbul için 10 gerekçe...

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

1991 yılında alternatif Boğaz: Kanal İstanbul!

1991 yılında Boğaz'a alternatif olarak, Karadeniz'i Marmara'ya bağlayacak, Silivri'den başlayıp Karacaköy'den Karadeniz'e ulaşacak 23 kilometre uzunluğunda yeni bir Karadeniz kanalı önerilmiş. Kanal projesi, yap-işlet-devret yöntemiyle yapılacakmış.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul güzergahından yabancılar toplam 2 bin dönüm arazi aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya, 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Yabancılar 2 bin dönümlük arazi satın aldı..

Kanal İstanbul'un çevresinde yüksek binalar olmayacak!

Kanal İstanbul çevresinde ki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak.

kanal istanbul yorumları Haberi

kanal istanbul yorumları

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ve Malezya Dışişleri Bakanı Dato' Sri Saifuddin Abdullah ortak basın toplantısı düzenledi. Star'da yer alan habere göre; Malezya Dışişleri Bakanı Dato' Sri Saifuddin Abdullah Kanal İstanbul'a yönelik açıklamalarda bulundu.

Abdullah'ın açıklamasında şunları söyledi:

"İslam dünyasında Türkiye liderlik üstleniyor"

"İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) gibi resmi platformlarda Türkiye önemli bir rol oynuyor"

"Kanal İstanbul projesini yakından takip ediyoruz. "

"Türk Savunma firmaları ülkedeki ihaleleri kazanması iki ülke arasındaki ilişkilere pozitif katkı sağlayacaktır"

"Afganistan'ın yeniden inşası konusunda Türkiye ile işbirliği yapmak istiyoruz"
 

Kanal İstanbul'un ihaleleri yenilenecek...