30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş rabia parkı

Kahramanmaraş rabia parkı

Mısır'da darbeye direnişin sembolü "Rabia" işaretinden esinlenilerek Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 100 dönümlük alana yaptırılan Rabia Parkı, farklı ülkelerdeki parklarda incelenerek ilçenin sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülüyor.

Kahramanmaraş'ta Rabia Parkı açıldı!

Afşin ilçesinde 100 dönümlük alanda yapılan Rabia Parkı, 14 Ağustos Rabia Günü'nde törenle açıldı.Açılışa, Kaymakam Fatih Aksoy, Belediye Başkanları Mehmet Fatih Güven ve Hüseyin Coşkun Aydın katıldı.

Kahramanmaraş Sabancı Kültür Merkezi yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Atatürk Parkı içerisinde yer alan eski yapının yıkımına başladı.

Kahramanmaraş'a yeni halı saha!

Kentteki yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Dulkadiroğlu İlçesi Prof. Dr. Aziz Sancar Parkı’nda sentetik halı sahayı hizmete sundu.

Kahramanmaraş Ulu Cami'de çevre düzenleme çalışmaları başladı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Kahramanmaraş Malik Ejder'e iki halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Onikişubat İlçesi Malik Ejder Mahallesinde iki adet halı saha yapımları tamamlanarak halkın hizmetine sunuldu.

Kahramanmaraş Altın Şehir projesinin inşaatı başladı!

Kahramanmaraş’ta Altın Şehir projesinin inşaatına başlandı. 38 bin metrekare arsa üzerine kurulacak Altın Şehir, kaplı oto parkı hariç toplamda 5 kat ve yaklaşık 107 bin metrekare kapalı alanda, 400 iş yeri ile hizmet verecek.

Kahramanmaraş'a yeni mesire alanları!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç 12 büyük park ve 9 büyük mesire alanı ile yaza hazır olduklarını söyledi. Erkoç; "Park ve mesire alanı çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Pazarcık'a halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Doğukent , Genç Osman ve Kanuni Mahallelerine yapılan halı saha hizmeti kervanına Pazarcık Ufacıklı Mahallesi de katıldı.

Kahramanmaraş Dondurma Parkı'nda sona gelindi!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce gerçekleştirilen 6 bin 500 metrekarelik park çalışmasında sona gelindi.

Kahramanmaraş Rabia Parkı sosyal yaşam merkezine dönüştürülüyor!

Mısır'da darbeye direnişin sembolü "Rabia" işaretinden esinlenilerek Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 100 dönümlük alana yaptırılan Rabia Parkı, farklı ülkelerdeki parklarda incelenerek ilçenin sosyal yaşam merkezi haline dönüştürülüyor.

Kahramanmaraş Millet Parkı'nda çalışmalar hızlandırılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, yapım çalışmaları devam eden Millet Parkı’nda incelemelerde bulundu, Başkan Fatih Mehmet Erkoç, çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir'den Doğukent'e halı saha!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce Doğukent’te yapımına başlanan halı saha hizmete açıldı.

Kahramanmaraş'a dondurma parkı!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü’nce yapılan 6 bin 500 metrekarelik park çalışmalarında Maraş Dondurması’nın oluşum süreci anlatılıyor

Adana'ya Koza Park Center projesi geliyor!

Adana, Mersin, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa’nın da içinde bulunduğu tüm Güney ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri dahil bir başka örneği bulunmayan Koza Park Center Projesi Adana’nın batısında hayat buluyor.

Kahramanmaraş rabia parkı Haberi

Kahramanmaraş rabia parkı

Afşin Belediyesi tarafından 2014'de halkın hizmetine sunulan Rabia Parkı, genişletme çalışmaları kapsamında, engelli, kadın, erkek ve çocuğun kendisinden birşeyler bulacağı tematik hale getiriliyor.


Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, yaptığı açıklamada, ismiyle de dikkat çeken parkı Afşin halkı için yeni bir sosyal yaşam alanı haline getirmek istediklerini söyledi.


Bu kapsamda havaların ısınmasıyla genişletme çalışmalarına hız verdiklerini dile getiren Güven, şunları kaydetti:


"Rabia Parkı'nı bir tematik alan haline getiriyoruz. Burada yürüyüş yolları, bitki labirentleri ve havuzlarımız olacak. Parkımızın içerisine bay ve bayan mescidi yapıyoruz. Göletimizin kabasını bitirdik. İçerisine taş seçimini yaptık. Gölet çalışmalarında taş kaplaması başlayacak ve su sistemleri döşenecek. Tematik park çalışmaları tamamlandığında bölgede bir ilk olacak. Avusturya'da görmüş olduğumuz bir parkı uyguluyoruz. Konser alanımız olacak. Trafik eğitim parkurumuz olacak. İnşallah bu hizmeti...