29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş turizm haftası

Kahramanmaraş turizm haftası

2015 yılı turizm haftası münasebetiyle, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi.

ÖİB turizm kentlerindeki kamu arazilerini satışa mı çıkardı? 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİD) turizm kentlerinde bulunan kamu arazilerinin satışa çıkarıldığını iddia edildi. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç söz konusu satış iddiasıyla ilgili hükümete eleştiride bulundu. 

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temeli atıldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi’nin temelini attı.

Kahramanmaraş Ekinözü Sağlık Turizm Merkezi için imzalar atıldı!

Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesine Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (DOĞAKA) desteği ile kazandırılması planlan Sağlık Turizmi Merkezi’nin yapımı için sözleşme imzalandı.

İzmirli turizmciler Marina istedi!

41. Turizm Haftası'nın açılışı gerçekleştirildi. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler Turizm Haftası'nda açıklamalar yaptı.

Kahramanmaraş Demirciler Çarşısı'nda tarihi dönüşüm!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tarihi dokusuna uygun olarak restore edilen Demirciler Çarşısı Kahramanmaraş’ın yeni turizm alanlarından biri haline gelecek.

Kahramanmaraş Elbistan Evleri'nin kaydı çıkarılıyor!

Kahramanmaraş Elbistan merkez ve kırsal mahallelerinde bulunan geleneksel Elbistan evlerinin tespiti ve restorasyonuna yönelik olarak proje kapsamında kaydı çıkarılırken, elde edilen bilgiler ise bir rapor halinde Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunulacak.

MÜSİAD Kahramanmaraş şubesi binası törenle açıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, MÜSİAD Kahramanmaraş Şubesinin açılışına katıldı. Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal açılış konuşmasını şu şekilde yaptı:

Kahramanmaraş'ın ulaşım sorunları masaya yatırıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal'ın öncülüğünde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleşen 'Ulaştırma Çalıştayı'nda Kahramanmaraş'ın ulaşım sorunları masaya yatırıldı ve çözüm arandı.

Kahramanmaraş model şehir olacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Ünal: "Selçuklu ile Osmanlı mirasını barındıran kültür turizminin önemli merkezlerinden Kahramanmaraş, kendi kimliğini bulduğunda model şehir olacak" dedi.

MERTİD 39. Turizm Haftası Balosu yapıldı!

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği ( MERTİD ) tarafından bu yıl 39'uncusu düzenlenen geleneksel Turizm Haftası Balosu görkemli geçti.

Haluk Beceren: Bursa'da turistlerin kalış süreci daha fazla olmalı!

Turizm Kokteyli Güney Marmara Turistik Otelciler ve işletmeciler Birliği Derneği ile Bursa Skal Kulübü'nün düzenlediği Turizm Haftası' kokteylinde konuşan Başkan Haluk Beceren, turistlerin Bursa'da kalış süresinin kısa olduğunu belirtti.

İzmir’de en iyi resort otel ödülü Boyalık Beach’e verildi!

Turizm Haftası kapsamında İzmir İl Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından bu yıl 7. kez düzenlenen İzmir Turizm Ödülleri’nde en iyi resort otel ödülü Özkardeş Grubu’na ait Boyalık Beach Otel’e verildi.

Münir Karaloğlu: Bursa'da turizm daha da gelişecek!

TURİZM haftası etkinlikleri kapsamında Turizm Kokteyl'i Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) ve Bursa Skal Kulübü katkıları ile Sheraton Otel'de gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş turizm haftası Haberi

Kahramanmaraş turizm haftası

2015 yılı turizm haftası münasebetiyle, Kahramanmaraş İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen program, Kahramanmaraş Vali Yardımcısı Sultan Doğru ve çok sayıda davetlinin katılımıyla gerçekleştirildi. Programda konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı, Kahramanmaraş turizmini anlattı.


KÜÇÜKDAĞLI öncelikle turizmin amaçlarına değindi. "Ulusal ve uluslararası diyaloglarla yerel ve milli ekonomiyi kalkındırmanın yanında; kültür, sanat, turizm ve tanıtım boyutuyla da dünyada sevgi ve barışın istikrarına katkı sağlamaktır. Ülke kalkınmasının vazgeçilmez sektörlerinden biri olan turizmdeki gelişmenin boyutları ve dünya çapındaki mevcut yararları, konunun rastgele gelişmeye bırakılmaksızın herkesin istifadesine uygun hale dönüştürülmesini gerektirmektedir.Bu sebeple Turizmi öncelikli sektörlerden biri olarak kabul edip, yatırım, istihdam, ekonomik kalkınma, kültürel ve çevresel değerlerin korunması gibi olgulardan yararlanmalıyız. Turizm için bireysel ve toplumsal sorumluluk bilinci içerisinde,...