30 / 04 / 2024

MERTİD 39. Turizm Haftası Balosu yapıldı!

MERTİD 39. Turizm Haftası Balosu yapıldı!

Mersin Turizm İşletmecileri Derneği ( MERTİD ) tarafından bu yıl 39'uncusu düzenlenen geleneksel Turizm Haftası Balosu görkemli geçti.



BU yıl 39'uncusu. SULTAŞA medeniyetlere ev sahipliği yapmış Oteli Havuzbaşında bir kentiz. Bu medeniyetlerin düzenlenen Turizm Haftası bizlere bıraktığı son derece Bekir COŞKUN/MERSİN U yıl 39'uncusu, SULTAŞA Oteli Havuzbaşında 'düzenlenen Turizm Haftası Balosu'nda Mersin Valisi özdemir Çakacak. Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejdet Atilla Demirhan. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan,kentte bulunan tüm sivil toplum örgütleri ile kent yöneticileri bir araya geldi. Turizmin insanları dolayısıyla da ülkeleri birbirine yaklaştıran, insanlar arasında sevginin saygının ve barışın artmasına vesile olan bir olgu olduğunu belirten Vali Çakacak, "Turizm, aynı zamanda küreselleşen dünyada ülkelerin var olan pastadan daha fazla pay kapma rekabetinde olduğu büyük bir sektördür. Ülkemiz de dünyadaki bu turizm pastasından fazla pay kapmanın uğraşı içinde olan ve bunda da belli bir yere gelen bir ülkedir. Dünyada en fazla turist çeken 6'na ülke konumundayız" dedi. 



Mersin'in turizm alanında önemli zenginliklere ve zengin insanlık mirasına sahip bir kentiz. Doğal güzellikleriyle adeta cennetten bir koşe konumundayız. Ama biz tüm dinamiklerimiz ile birlikte kardeşçe ve Ijanş içerisinde, bu güzellikleri turizm sektöründen daha fazla pay alarak hem ülkemizin güzel insanları hem de dünya insanlarıyla paylaşmak istiyoruz" diye konuştu. Vali özdemir Çakacak, "Valiliğimiz koordinesinde. yerel yönetimlerimiz, kamu kurum ve kuruluşlarımız ve turizm platformumuz ile yurtiçi ve yurtdışı turizm fuarlarına katılıyoruz. Amacımız Mersin'i hak ettiği konuma getirebilmektir' dedi. 



MERSİN'İN ÇIKIŞ NOKTASI TURİZMDİR 

MERTİD Başkanı Hamit İzol. Mersin'in ancak turizmle gelişebileceğini belirterek turizm altyapıları için çalışmaların da gerektiğini söyledi. İzol, "Mersin gerçekten büyük medeniyetlere binlerce yıl ev sahipliği yapmıştır. 198 kilometre sahil bandı, kumsalı, tarihi yerleri ve havası ile dünyanın sayılı ülkelerinden biridir. En büyük sıkıntımız ulaşım ve yatak sayısı. Bunların bir an önce çözülmesi gerekiyor. Mersin'in tek çıkış noktası turizmdir. Valimiz Özdemir Çakacak'a yardımlarından dolayı bütün turizmci arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum' dedi. 



ENBE ORKESTRASİ COŞTURDU 

Plaketlerin takdiminden sonra Behzat Gerçeker yönetimindeki Enbe Orkestrası sahne alarak davetlilere unutulmaz bir gece yaşattı. Türkiye'den ve yurtdışından birçok önemli müzisyeni bünyesinde barındıran Enbe Orkestrası geceye damgasınt vurdu. Enbe. ünlu müzikallerden yabancı ve türkçe pop müziğine uzanan geniş repertuvarıyla turizm gecesinde davetlileri benzersiz bir müzik yolculuğuna çıkardı. 



ÇAKACAK'A PLAKET VERİLDİ 

KONUŞMALARIN ardından MERTİD Yönetim Kurulu Başkanı Hamıt İzol, destek) en nden dolayı Vali özdemir Çakacak'a teşekkür plaketi takdim ederken, Vali Çakacak da Mersin'in turizm alanındaki başansına katkı koyan sivil toplum kuruluş temsılalen TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy. MTSO Başkanı Şerafettın Aşut'un yen ne Başkan Yardımcısı Kasım Tanrıöver, Mersin Deniz Ticaret Odası Başkanı Ghad Lokmanoğtu, Mersin Ticaret Borsası Başkanı Ömer Abdullah özdemir, Mersin Kent Konseyi Başkanı Yasmına Lokmanolu. Mersin Idmanyurdu Kulüp Başkanı Ali Kahramanlı, MTSO Genel Sekreter Yardımcısı Ezgi Uçar a birer plaket verdi. 



Daha sonra da sponsorlar Arabaca Kahvesi adına Kemal Uçar, Sophi Tech adına Erkut Özyıldırım Çaaş Group adına Hüseyin Çalışkan. MEMOİL adına Turan Düzmen. önce guvenlik.com adına Serkan Küçükusta'ya da plaketlerini MERTİD Başkanı Hamit İzol verdi. 



Habertürk


Geri Dön