02 / 05 / 2024

Kahramanmaraşta ev kiraları arttı

Kahramanmaraşta ev kiraları arttı

Kiralık daire ve evler Onikişubat ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki Tekerek, Boğaziçi evleri istikameti, haydar bey mahallesi, bin evler, yatılı bölge ve çocuk hastanesinin civarlarında kira fiyatları tavan yaptı.

Kahramanmaraş'ta Depremzedelere Fazla Mesai ve Tazminat Kararı: Listedekilere 6 Ay Boyunca 2 Bin 59 TL Verilecek!

Resmi Gazete'de yayımlanan bir karar ile Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde çalışan kamu personeline deprem tazminatı ve fazla çalışma ücreti ödeneceği duyuruldu. Bu kararın detayları da açıklandı ve 6 aylık süre boyunca geçerli olacak...

SON DAKİKA: Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde deprem!

SON DAKİKA: AFAD verilerine göre Kahramanmaraş'ta 4.6 büyüklüğünde deprem yaşandı.

Son dakika: Kahramanmaraş'ta 3.5 şiddetinde deprem!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, bölgede hala artçı sarsıntılar yaşanıyor. Son deprem ise Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşti ve AFAD tarafından 3.5 büyüklüğünde açıklandı.

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yalnızca 3 konutun ayakta kalabildiği 55 haneli kırsal mahallede konteynerler kurulumu başladı.

Kahramanmaraş'ta hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğal gaz verildi! 

"Asrın felaketi" şeklinde belirtilen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta arızaların giderilmesinin ardından hasarsız ve az hasarlı binaların tümüne doğalgaz verildi.

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Kahramanmaraş'ta depremzede esnaflar için konteyner iş yerleri kuruluyor! 

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş'ta iş yerleri kullanılamaz hale gelen esnaflar için 15 konteyner dükkan kurulacak. 

Kahramanmaraş'ta 4 şiddetinde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) tarafından yapılan açıklamalara göre; Kahramanmaraş'ta 4 büyüklüğünde deprem oldu.

Kahramanmaraş'ta Deprem!

Son dakika! Kahramanmaraş'ta 4,5 büyüklüğünde deprem oldu. İşte detaylar!

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.

Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem! AFAD açıkladı! Son dakika! 

Kahramanmaraş'ta depremler devam ediyor. AFAD'ın son dakika açıklamasına göre, Kahramanmaraş'ta 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Peşpeşe gelen iki büyük depremle ‘asrın felaketi’nin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bu kez de büyük bir ekonomik endişe yaşanıyor. Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden olan şehirde şimdi de ekonomik alanda alarm zilleri çalıyor!..

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Kahramanmaraşta ev kiraları arttı Haberi

Kahramanmaraşta ev kiraları arttı

Kiralık daire ve evler Onikişubat ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki Tekerek, Boğaziçi evleri istikameti, haydar bey mahallesi, bin evler, yatılı bölge ve çocuk hastanesinin civarlarında kira fiyatları tavan yaptı. Kiralık ev arayan kiracılar ise ev bulmakta da zorlandıklarını, bu civarlarda bulunan kiralık dairelerin fiyatları ise 600 ila 700 TL' arasında başlayarak 850 ila bin 200 TL civarına çıkmış olduğu bilgisine ulaşıldı. Ev sahiplerinin düşük kira bildirmesi, Defterdarlığın veya ilgili kurumların denetim yapmaması nedeniyle dar gelirli ailelerin en fazla harcama yaptığı kiralar artık karşılanamaz duruma geldi. Genelde Kahramanmaraş civarındaki fabrikalarda çalışan vatandaşların aldıkları asgari ücret maaş ile 600 TL kira vermesi aile bütçesini zorladığı, bu nedenle yetkililerin bir an önce bu duruma çözüm bulmaları gerekiyor. Kentsel dönüşüm nedeniyle evleri yıkılan vatandaşlar...