30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yalnızca 3 konutun ayakta kalabildiği 55 haneli kırsal mahallede konteynerler kurulumu başladı.



Büyüklükleri 7,7 ve 7,6 şiddetli depremlerden en fazla etkilenen yerleşim birimleri arasında yer alan Kahramanmaraş Türkoğlu ilçesinin kırsalındaki Kuyumcular Mahallesi'nde tuğla ve yığma taştan inşa edilmiş olan konutların neredeyse tamamı yıkıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, barınma sorununa çözüm bulmak için başlatılmış olan bazı çalışmalar kapsamında, tırlarla mahalleye getirilen konteynerler, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı ekipleri tarafından kurulacak ve hak sahiplerine teslim edilecek.

Kahramanmaraş ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Konuyla ilgili olarak önemli açıklamalar yapan Belediye Başkanı Osman Okumuş, Anadolu Ajansı muhabirine, konteynerlerin kurulumlarının mahalle sakinlerinin tercihlerine göre yapıldığını dile getirdi.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, katlanabilir konteynerlerin bugün itibarıyla ilçeye getirilmeye başlandığına da değinen Belediye Başkanı Osman Okumuş, asrın felaketi olarak belirtilen depremlerin üzerinden yaklaşık olarak 2,5 ay geçtiğini ve devletin yaraları sarmaya devam ettiğini söyledi.

Belediye Başkanı Osman Okumuş, Kuyumcular Mahallesi'nde bulunan konutların neredeyse tamamının yıkıldığını belirterek, "Bugün itibarıyla katlanabilir konteynerler inmeye başladı. En kısa zaman içinde de ova köyleri diye tabir ettiğimiz 13 kırsal mahallenin tamamını bitireceğiz." diye konuştu.


Geri Dön