17 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Kahramanmaraş'ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Türkiye'de 6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yalnızca 3 konutun ayakta kalabildiği 55 haneli kırsal mahallede konteynerler kurulumu başladı.



Yaptığı açıklamalarda katlanabilir konteynerlerin taşıma ve kurulumunun daha hızlı olduğunu kaydeden Belediye Başkanı Osman Okumuş bugün itibarıyla Kahramanmaraş Kuyumcular Mahallesi'nden başlayarak Özbek, Tahtalıdedeler, Kumçatı, Pınarhüyük, Çobantepe ve Hacıbebek mahallelerini bu hafta içerisinde dağıtmış olacaklarını söyledi. Belediye Başkanı Osman Okumuş açıklamasında "Bundan önce vatandaşların bir an evvel çadırlara yerleştirdiysek inşallah bugün itibarıyla da konteynerlerle vatandaşlarımızı buluşturacağız." dedi.

Kahramanmaraş ta 52 evin yıkıldığı mahallede konteyner kurulumu başladı!

Belediye Başkanı Osman Okumuş ayrıca ilçe genelinde yaklaşık olarak 2 bin 300 katlanabilir konteyner dağıtılmasının planlandığını dile getirerek, bunun yanında, kalıcı konut çalışmalarının  tüm hızıyla sürdüğünü söyledi. 7 bin 300 civarında da kalıcı konut inşa edileceğini söyleyen Belediye Başkanı Osman Okumuş "Bayramın 2. günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımı ile ilk üç tanesinin açılışı yapılacak. Tamamı da inşallah bir sene içinde teslim edilmiş olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Prefabrik evlerde devlet desteği! Nisan ayı kampanyası ile deprem riskini ortadan kaldırın! Kaçıran çok üzülür!

Deprem mi oldu? Az önce deprem mi oldu? Bugün deprem mi oldu? 18 Nisan 2023 deprem nerede oldu?


Geri Dön