27 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada deprem tehlikesinin olduğu 7 coğrafi bölgede, 7 rezerv şehir için çalışmalara başladıklarını söyledi.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Açıklamasında bayramda ilk köy evlerinin teslimlerinin gerçekleştirileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kalıcı konutların da planlanandan önce tamamlanması söz konusu olabilir mi?" sorusuna Erdoğan, "O, çok iddialı bir ifade ya da yaklaşım olur. Şu anda Bakanlık bu konuda bütün imkanlarını seferber etmiş durumda. Biz bir yılı, daha önceki deneyimlerimizden hareketle söyledik." şeklinde cevap verdi.

Açıklamasında bunu, Van'da, Bingöl'de, Antalya'da, Manavgat'ta, Karadeniz'de, Kastamonu'da uyguladıklarını hatırlatan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, edindikleri bu tecrübeyi deprem bölgesine de aktaracaklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 7 rezerv şehir için çalışmalara başladık!

Bütün firmaları seferber ettiklerini, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un bütün ekipleriyle çalışmasına devam ettiğini kaydeden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir taraftan enkaz kaldırma çalışmalarının bir taraftan zemin etüt çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.

Yaptığı açıklamada enkazı kaldırdıkları yere bu inşaatları yapmak gibi bir yanlışa girilmemesi gerektiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çünkü zeminlerin buralardaki etüdünün raporları çok önemli. Söz konusu bu raporlar gelecek ki ona göre adımlar atalım. Bunların içerisinde ağır hasar, orta hasar var, bir de hafif olanlar var. Biz diyoruz ki az hasarlı olanlarda dahi biz tereddüt göstermeyelim, güçlendirme vesaire bunlara hiç girmeyelim, bunları da sıfırdan yıkalım, buralarda da zeminin sağlıklı olduğu bölgelerde bunları yapalım. Zemin artı 3, zemin artı bilemediniz 4-5. Bir de bunları hafif elemanlarla yapmak da önemli. Şu an itibarıyla bu hassasiyetler içerisinde tünel, radye kalıp sistemleriyle adımları atıyoruz. Bunları yetiştirmenin gayreti içerisinde olacağız." dedi.


Geri Dön