29 / 04 / 2024

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.



"Asrın felaketi" şeklinde nitelendirilen 6 Şubat tarihindeki Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kente enkaz kaldırma çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. 

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, Devlet Su İşlerine ait 300 kamyon, 80 ekskavatörle özel sektöre ait iş makineleriyle kentin birçok noktasında enkaz kaldırma çalışması 3 vardiya olarak yürütülüyor.

Paylaşılan detaylara göre, şehirde en çok yıkılan binanın yer aldığı Trabzon ve Azerbaycan caddelerinde de enkaz kaldırma çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Depremin vurduğu Kahramanmaraş ta enkazların yarısı kaldırıldı!

- "Çok büyük yapıların enkazı öncelikli olarak kaldırıldı"

Şehirde koordinatör şeklinde görev yapan Ağrı Valisi Osman Varol, hız kesmeden süren enkaz kaldırma çalışmalarıyla ilgili olarak Anadolu Ajansı muhabirine açıklamalar yaptı.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, söz konusu depremde kent merkezinde 7 bin 305 binanın yıkıldığını dile getiren Ağrı Valisi Osman Varol, bu binaların 3 bin 392'sinin enkazını kaldırdıklarını söyledi. Açıklamasında "Fakat 40 tane daire olan bir apartmanla yalnızca 2 tane konut olan 2 katlı bir ev burada aynı rakam olarak geçiyor. Dolayısıyla burada aslında önemli olan şey hacim." diyen Ağrı Valisi Osman Varol, şimdiye kadar Kahramanmaraş'ta özellikle kent merkezinde sosyal ve ekonomik hayatın yoğun bir şekilde sürmesi gereken noktalardaki çok büyük yapıların enkazlarının öncelikli şekilde kaldırıldığını söyledi.


Geri Dön