16 / 05 / 2024

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Depremin vurduğu Kahramanmaraş'ta enkazların yarısı kaldırıldı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Kahramanmaraş'ta acil yıkılacak 4 bin 503 binadan 2 bin 590'ında yıkım ve enkaz kaldırma çalışmalarının tamamlandığı kaydedildi.



Ağrı Valisi Osman Varol açıklamasında metreküp olarak değerlendirilirse, Kahramanmaraş'ın tamamındaki enkazın yüzde 55'lik kısmının  kaldırıldığını söyleyerek, "Yani bina sayısı olarak baktığınızda yüzde 46, hacim olarak baktığınızda yüzde 55'i kaldırıldı." dedi.


Yaptığı açıklamada depremde ağır hasar gören, artçı sarsıntılarla yıkılabilecek olan binalar konusunda da çalışma yaptıklarını kaydeden Ağrı Valisi Osman Varol, Kahramanmaraş'ta toplam 4 bin 503 acil yıkılacak statüde bina olduğunu ve bunların 2 bin 590'ının yıkımını gerçekleştirdiklerini ve yıktıkları yerden de enkazlarını kaldırdıklarını söyledi. Ağrı Valisi Osman Varol "Bunda da yine özellikle kent merkezi diyebileceğimiz, kentin kalbini oluşturan, ticari hayatın, sosyal hayatın devam etmesi gereken noktalardan başladık." dedi.,

Varol, ayrıca açıklamasında kent merkezinde enkaz kaldırılan alanlarda prefabrik çarşıların kurulduğunu da söyledi.

Depremin vurduğu Kahramanmaraş ta enkazların yarısı kaldırıldı!

- "Çok küçük enkazları 5-6 günde kaldırdık ama vatandaşımızın gönlünü yaptık"


Yaptığı açıklamada enkaz kaldırma sürecinde depremzedelerin mağdur edilmediğini dile getiren Ağrı Valisi Osman Varol, yıkıma başlamadan önce bina sahiplerine enkazın kaldırılacağına dair mesaj atıldığını ayrıca Valiliğin internet sitesi ve sosyal medya aracılığıyla da hangi alanlarda enkaz kaldırılacağına dair duyurular yapıldığını söyledi.


Osman Varol ayrıca makineler çalışırken enkazda vatandaşlar olduğunu belirterek,  makineleri yönlendirerek enkazdan çıkan eşyalarını alabildiklerini söyledi.

Bunun normalde enkaz çalışmalarını biraz yavaşlattığını ama kesinlikle bu şekilde yapmak istediklerini çünkü zaten mağdur olmuş vatandaşların isteğini yerine getirmeye çalıştıklarını söyledi.

"Bu konuda da bugüne kadar hiçbir sorunla karşılaşmadık. Bazen çok küçük enkazları 5-6 günde kaldırdık ama vatandaşımızın gönlünü yaptık. Onların istedikleri eşya ve malzemeleri almalarına imkan verdik." diyen Varol, enkazdan çıkarılan değerli eşyaların polis ekipleri tarafından tutanak altına alınarak emniyetteki depolara götürüldüğünü dile getirdi. Varol ayrıca bunların daha sonra hukuku sürecin tamamlanmasından sonra sahiplerine teslim edildiğini de kaydetti.

Deprem uzmanı İzmir'i işaret etti! Bugün olmazsa yarın deprem olacak! İzmir'in riskli yerleri açıklandı!

Deprem bölgesinde 53 bin 830 konutun yapım süreci başladı!

Beklenen İstanbul depremi depo ve tiny house'lara talebi uçurdu! Tiny house ve depo fiyatları ne kadar? 


Geri Dön