25 / 07 / 2024

KahramanmaraşTahta hes üretimi

KahramanmaraşTahta hes üretimi

GÜRİŞ Holding, yeşil enerji santrallerine bir yenisini daha ekledi. GÜRİŞ Holding, RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz santralden elde ettiği enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı.

Karakaya HES'in 36 yıllık türbinleri yenilenmeye başlandı...

Türkiye'nin ikinci büyük hidroelektrik santrali olan (HES) Karakaya HES'in 36 senelik türbinlerinde başlatılan ve 2026 yılında da tamamlanması planlanan restorasyon projesiyle, senelik 178 gigavatsaat ilave elektrik üretimi gerçekleştirileceği kaydedildi. İşte haberin detayları...

Kahramanmaraş depremi altını vurdu! Altın üretimi durdu! Kahramanmaraş altın fiyatları ne kadar oldu?

Büyük yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından 700 kuyumcu atölyesi, üretimini durdurdu. Peki Kahramanmaraş'ta altın fiyatları ne kadar oldu? Kahramanmaraş altın fiyatları kaç TL? 16 Mart 2023 Kahramanmaraş altın fiyatları.

Kahramanmaraş`ta altın rekoru! 20 ton altın takı üretildi!

Kahramanmaraş'ta 2021 yılında 9 ton üretimle sınırlanan altın takı üretimi, geride bırakılan 2022 yılında yüzde 125 artışla 20 ton üretime ulaşarak tarihi bir rekora imza attı.

Antalya Kumluca HES projesinin ÇED toplantısı 8 Eylül'de!

Reis RS Enerji Elektrik Üretimi Motorlu Araçlar Tütün Ürünleri Dağıtım Pazarlama Sanayi ve A.Ş., Antalya İli, Kumluca İlçesi sınırları içerisinde Alakır Çayı üzerinde enerji üretimi için HES yapmayı planlıyor. Projenin ÇED toplantısı 8 Eylül'de yapılacak.

Kahramanmaraş'ta kaliteli konut üretimi büyük önem taşıyor!

MÇ Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çakar ülke genelinde bir gerileme olabileceğini ancak Kahramanmaraş'ta böyle bir durumun söz konusu olmadığını belirtti. Çakar ayrıca, Kahramanmaraş'ın bir büyüme içerisinde olduğunu söyledi.

Keban HES'de hedef, son 4 yılın en yüksek üretimi!

Keban Barajı ve Hidroelektrik Santralinde (HES) bu yıl yağışların etkisiyle elektrik üretiminde son 4 senenin en yüksek üretimi hedefleniyor. Geçen yılki kuraklık nedeniyle zorluklar yaşanmıştı.

GÜRİŞ, Tahta HES’i de bünyesine kattı!

GÜRİŞ Holding, yeşil enerji santrallerine bir yenisini daha ekledi. GÜRİŞ Holding, RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz santralden elde ettiği enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı.

HES'lerden elektrik üretimi azaldı!

HES'lerden elektrik üretimi azaldı. Türkiye'de 2014 yılında hidroelektrik santrallerinin (HES) ürettiği elektrik miktarı bir önceki yıla göre üçte bir azalarak 40,4 milyar kilovatsaat oldu.

Akfen yeni HES projesini devreye aldı!

Akfen Holding bünyesindeki Akfenhes Yatırımları ve Enerji Üretim AŞ'nin bağlı ortaklığı Elen Enerji Üretimi Sanayi Ticaret AŞ'nin, Sakarya ilinde bulunan Doğançay HES 1 ve HES 2 projelerinin tamamında enerji üretimine geçildi.

HES'lere kuraklık freni!

Kuraklık, hidroelektrik santrallerin (HES) elektrik üretimini de etkiledi. HES'lerin elektrik üretimi ocak ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 29 azalarak 3 bin 503 gigavatsaatte kaldı.

Yapı-Tek, HES'ler için hidrolik türbin ve elektromekanik ekipman üretecek!

Bünyelerindeki Marbeyaz firmasının HES'ler için hidrolik türbin ve elektromekanik ekipman üretimi gerçekleştireceğini belirten Yapı-Tek Grup CEO'su Günay Köse, türbin imalatı projeleri için yaklaşık 25 milyon euro bütçe ayırdıklarını açıkladı....

Bereket Enerji fotovoltaik panel üretimi için yatırım kararı aldı!

Yenilenebilir ve temiz enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üreten Bereket Enerji, HES, JES, çöp gaz ve RES’lerden sonra güneş enerji santrallerinde kullanılacak fotovoltaik panel üretimi için yatırım kararı aldı...

Kahramanmaraş'ta Beton Santrali Projesi için toplantı düzenlenecek!

Nur- En Enerji Üretim San. Tic. Ltd. Şti. tarafından Kahramanmaraş İli, Nurhak İlçesi Umutlu Köyü mevkiinde Umutlu Barajı, HES, Malzeme Ocakları, Kırma Eleme Yıkama Tesisi ve Beton Santrali Projesi yapılması planlanıyor.

KahramanmaraşTahta hes üretimi Haberi

KahramanmaraşTahta hes üretimi

Kahramanmaraş’ta bulunan Tahta Hidroelektrik Santrali’ni de bünyesine katan GÜRİŞ Holding, RES, HES ve JES olmak üzere toplam sekiz santralden elde ettiği çevreye saygılı enerji üretimini 1.400.000.000kWh/yıl ulaştırdı. GÜRİŞ İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Müşfik H. Yamantürk, “Küresel ısınmanın sadece Türkiye için değil, tüm dünya için tehdit oluşturduğu bir ortamda alternatif kaynaklardan enerji üreterek, ülkemizin enerjide dışa bağımlılığının azaltılmasına katkı sağlıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.


Türkiye’nin önde gelen yenilenebilir enerji üreticisi GÜRİŞ Holding, Osmaniye ve Kahramanmaraş’ın Kadirli ilçesinde bulunan Tahta Çay üzerinde yer alan Tahta Hidroelektrik Santrali (HES)’ni bünyesine kattı. 12.3MW kurulu güce sahip olan Tahta HES’in yıllık ortalama üretim kapasitesi 53.400.000kWh.


Geçtiğimiz yıllarda Ankara/Kalecik ve Mersin/MUT’ta da peş peşe iki HES’i bünyesine katan GÜRİŞ Holding, üç adet...