29 / 08 / 2024

Kaklık Mağarası turizm

Kaklık Mağarası turizm

Denizli Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu: "Denizli yalnız Pamukkale'siyle değil, kırmızı travertenleri, yeraltı mağaraları ve antik dünyaya hükmetmiş tarihi kentleriyle turizmde keşfedilmeyi bekliyor" dedi...

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi kuruldu!

K Mağol Turizm Yatırım Limited Şirketi Kartal'da Kenan Mağol tarafından kuruldu.

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na yapılmak istenen otele tepki!

Kırklareli'deki 180 milyon senelik Dupnisa Mağarası’nda yapılmak istenen apart otel projesi yargı gündemine geldi. Eşsiz bir biyoçeşitliliğe sahip olduğuna dikkat çeken Mağaracılık Federasyonu Başkanı Bülent Genç, projeyle beraber bölgede ekolojik bir yıkım olacağının altını çizdi. 

Kırklareli Dupnisa Mağarası'na restoran, otel ve otopark yapılması meclis gündeminde!

Kırklareli'nde yer alan Dupnisa Mağarası'nın bulunduğu alana restoran, otel ve otopark yapılmasının yol açacağı zararlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Gündoğdu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı!

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon liralık sağlık yatırımı yapılması planlanıyor. 

Tokat'ta Ballıca Mağarası'nın yanına 4 milyon TL'ye otel yapılacak!

Tokat'ta, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren Ballıca Mağarası'nın yanında sağlık için yurda gelenlere hizmet sunulması amacıyla otel inşa edilecek.

Trabzon Çal Mağarası'na seyir terası inşa ediliyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Trabzon Büyükşehir Belediyesi; sarkıtları, dikitleri, deresi, şelaleleri ve göletleri ile yer altındaki "saklı cennet" olarak nitelendirilen Çal Mağarası’na, seyir terası inşa ediyor.

Felisse Şehir İçi Ve Şehirler Arası Turizm Ve Taşımacılık Anonim Şirketi kuruldu!

Felisse Şehir İçi Ve Şehirler Arası Turizm Ve Taşımacılık Anonim Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 1 milyon TL sermaye bedeli ile Chaabane Boulfarkat tarafından kuruldu. 

Çal Mağarası’nda modernizasyon çalışmaları başladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yaptığı açıklamada “Çalışmalarımız tamamlandığında Çal Mağarası oldukça modern bir yapıya kavuşmuş olacaktır” dedi.

Anamur Köşekbükü Mağarası turizme yeniden açılıyor!

Mersin Anamur Köşekbükü Mağarası'nın yeniden turizme kazandırılması için çalışma yapılıyor. Mağara 2 yıl önce meydana gelen orman yangınında çevresindeki mesire alanı tamamen yanmıştı.

Ekak İnşaat Oto Yıkıma Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ekak İnşaat Oto Yıkıma Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Ahmet Aktaş ve İsmail Ekmen tarafından kuruldu.

Zonguldak Gökgöl Mağarası hizmete açıldı!

Türkiye'nin gezilebilir ve halka açık 875 metrelik alanı ile en uzun üçüncü mağarası olarak bilinen Gökgöl Mağarası resmi olarak yeniden hizmete açıldı. Resmi açılışı öncesinde 8 bini aşkın ziyaretçi mağarayı gezdi.

Kale Uluslar Arası Turizm Seyahat ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Alibeyköy Şubesi açıldı!

Kale Uluslar Arası Turizm Seyahat ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi Alibeyköy Şubesi, Çetin Ergin Şube Müdürlüğü'nde 750 bin TL sermaye ile 18 Nisan'da Eyüp, A.Köy Şehirlerarası Otobüs Terminali Güzeltepe Mahallesi'nde açıldı.

Gökgöl Mağarası'nın restorasyonunda sona gelindi!

Türkiye'nin gezilebilir ve halka açık en uzun üçüncü mağarası olarak bilinen Gökgöl Mağarası'nın restorasyon çalışmalarında sona gelindi. Mağara, en yaşlı yapı oluşumlarına da ev sahipliği yapıyor.

Kaklık Mağarası turizm Haberi

Kaklık Mağarası turizm

UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki Pamukkale'nin yer altındaki benzeri olan Kaklık Mağarası, beyaz travertenleri ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.


Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bembeyaz travertenleriyle dünyada benzersiz bir masal dünyası yaratan Denizli'nin, yalnız Pamukkale'siyle değil, kırmızı travertenleri, yeraltı mağaraları ve antik dünyaya hükmetmiş tarihi kentleriyle turizmde keşfedilmeyi beklediğini söyledi.


Birçok uygarlığın kalıntıları ile doğanın yaratıcılığını sergilediği güzelliklerin bir arada bulunduğu yeraltındaki ikinci Pamukkale'nin muhakkak görülmesi gerektiğini belirten Devecioğlu, şöyle devam etti:


"Denizli merkeze yarım saat mesafedeki Kaklık Mağarası, damlataşı, sarkıtları, dikitleri ve Pamukkale'ye benzer traverten basamaklarıyla eşine az rastlanır güzelliğiyle ziyaretçilerini bekliyor. Yıllık 50 bin yerli ve yabancı ziyaretçilerimiz mağaraya geliyor. Hedefimiz mağaramıza gelen ziyaretçilerimizin sayısını 10 kat artırmak. Mağaranın içinde çıkan küçük yapraklı sarmaşık türü bitkiler da...