29 / 04 / 2024

kalekim rusya fabrikası

kalekim rusya fabrikası

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkam Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Rusya fabrikasının kapanacağını duyurdu.Grubun yurtdışındaki ilk yatıranı olan Kalekim Rusya fabrikası 2008'de açılmıştı.

Kalekim Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi almaya hak kazandı!

Rusya’daki fabrikasında yapılan incelemeler sonucu “Kalite, Çevre ve İş Güvenliği Belgesi” almaya hak kazanan Kalekim’in belgelerini TSE Başkanı Hulusi Şentürk bizzat teslim etti

Otomobil devinden Rusya hamlesi: Kapısına kilit vurdular

Japon otomobil devi Toyota, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişiminin ardından parça tedariki konusunda zorluk yaşandığı gerekçesiyle Rusya'daki fabrikasını kapatma kararı aldığını açıkladı.

Renault'dan şok eden Rusya kararı: Üretime devam!

Fransız otomotiv devlerinden olan Renault, Rusya'ya yaptığı otomobil ihracatını durdurmuştu ve Rusya'dan sonra Moskova'daki fabrikasında da üretimi durduracağını açıklamıştı. Ancak Renault, tekrardan üretime başlayacağını duyurdu. Ayrıntılar haberimizde...

Mercedes'in Rusya'daki ilk fabrikası 3 Nisan'da açılıyor!

250 Milyon Euro yatırıma sahip Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından 18 ayda tamamamlan Mercedes Benz'in Rusya'daki ilk fabrikası Nisan ayının ilk haftasında açılıyor.

ESTA Construction, Rusya'daki dev projelerinin startını verdi!

Rusya’da toplamda 1 milyar dolarlık kontrat imzalayan ESTA Construction, dev projelerinin startını verdi. ESTA Mercedes Benz’in fabrikasını ve Saratov Uluslararası Havalimanı’nı yapacak.

ESTA Construction, Mercedes-Benz fabrikasının temelini attı!

ESTA Construction tarafından inşa edilecek Mercedes-Benz fabrikasının temelleri 20 Haziran tarihinde atıldı. 250 milyon avronun üzerinde bir yatırımla hayata geçirilen fabrikanın temel atma törenine, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov ve Moskova Bölge Valisi Andrey Vorobyov da katıldı.

Kalekim Avcılar Fabrikası ticaret-konut alanı imar planı askıda!

Avcılar'da Kalekim Kaleterasit İşletme Fabrikası'nın yer aldığı arsanın imar planı ticaret-konut alanı olarak revize edildi...

MMK Şirketler Grubu’nun İskenderun’daki fabrikası satılmayacak!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

İskenderun metalürji fabrikası satılmıyor!

Türkiye’deki en büyük Rusya sermayeli yatırım olan İskenderun’daki MMK Şirketler Grubu’na ait metalürji fabrikasının satışından vazgeçildiği bildirildi.

Kastamonu Entegre'den Rusya fabrikasına 400 milyon euro yatırım!

Kastamonu Entegre yaptığı açıklamada Tataristan'da faaliyet gösteren kereste fabrikasının ikinci aşama inşası için 130 milyon euro yatırım yapılacağı, bölgedeki toplam yatırım miktarının da böylelikle 400 milyon euroya ulaşacağını belirtti.

Kalekim, Rusya fabrikasını kapatıyor!

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkam Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Rusya fabrikasının kapanacağını duyurdu.Grubun yurtdışındaki ilk yatıranı olan Kalekim Rusya fabrikası 2008'de açılmıştı.

Vestel Rusya'daki fabrikasını kapattı!

Vestel, Rusya’da geçen yıl yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu ülkedeki fabrikasını kapattı. Vestel CEO’su Turan Erdoğan “Uçak düşürülmesi olayından önce fabrikayı kapamıştık. Bina her yerde bulunur. Makineleri taşıyacağız” dedi.

Roshen çikolata Rusya’daki fabrikasını satışa çıkardı!

Ukrayna Devlet Başkanı olmasının yanında "Çikolata kralı" diye bilinen bir şekerleme üreticisi olan Poroshenko, Rusya'daki dev çikolata fabrikasını satışa çıkardı.

Pimaş, Rusya’daki fabrikasını kapatıyor!

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizi sonrası bu ülkedeki Türkiye yatırımları için de zorlu bir süreç başladı. Şirketten yapılan KAP açıklamasında kapatmaya gerekçe olarak ‘sürekli zarar edilmesi’ olarak açıklandı.

kalekim rusya fabrikası Haberi

kalekim rusya fabrikası

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkam Zeynep Bodur Okyay, Kalekim Rusya fabrikasının kapanacağını duyurdu.


Vestel'in ardından Kale Grubu da Rusya'daki fabrikasını kapattı. Grubun yurtdışındaki ilk yatıranı olan Kalekim Rusya fabrikası 2008'de açılmıştı. Ekonomist Dergisi'nin haberine göre, yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren tesis, Rusya'daki sorunlar nedeniyle kapatıldı. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkam Zeynep Bodur Okyay, bu kararı Ukrayna kriziyle birlikte aldıklarını ama kapatmanın yeni gerçekleştiğini söylüyor.


Rusya'da yaşanan kriz bu ülkede faaliyet gösteren Türk şirketlerini olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kale Grubu, geçtiğimiz günlerde Rusya'daki tesisini kapattı. Grubun yapı kimyasalları sektöründe faaliyet gösteren Kalekim şirketi, Rusya pazarındaki sorunlar nedeniyle faaliyetlerine son verdi.


Kale Grubu'nun ilk yurtdışı yatırımı olma özelliğini taşıyan, 400 bin metrekarelik bir arazi üzerine kurulan Kalekim Rusya fabrikası, Moskova'nın Serpuhov Bölgesi'nde 2008 yılında...